fbpx
Oldal kiválasztása

6+1 ok a plasztikai beavatkozások mellett

Foglalj időpontot ingyenes műtéti konzultációra

Ma már nem kérdés, hogy a boldogsághoz és a sikerhez vezető út az önmagunkkal való elégedettség. Ennek az egyik eszköze pedig a tudat, hogy mi irányítunk, például a testünk változásait is.

Íme, 6+1 ok, miért van teljesen rendben, ha plasztikáztatunk.

1, Sérülések, velünk született rendellenességek

Az élet bizony nem mindig Disneyland, létezik olyan helyzet, amikor nem kérdés, hanem az egyetlen opció a plasztikai beavatkozás. Balesetek, támadások során elszenvedett sérülések olyan maradandó elváltozásokat okozhatnak, amelyekkel egyszerűen nem lehet (és szerencsére nem kell) folytatni a normális, hétköznapi életet. A sérülések rekonstrukciója teszi lehetővé, hogy újra teljes értékű embernek érezze magát a páciens.

Vannak ezenkívül olyan velünk született elváltozások, amelyek régen egy egész életen keresztül meghatározták a viselőjét, ma már egy rutin műtéttel korrigálhatóak. Nagy orr, elálló fül, óriási bibircsók… mindenki tudja miről beszélek.

2, Ráncok, ráncok, ráncok

Ezen nincs is nagyon mit magyarázni. Az öregedés egyik leglátványosabb jele a ráncosodás. A világ azonban nincs tekintettel ránk, megöregedni ugyanis “nem illik”. Bármit is közvetít felénk a környezetünk (és nem az öregedés elfogadását, az biztos), az üzenet az: akkor vagy teljes értékű tagja a társadalomnak és sikeres, ha fiatal vagy (vagy annak látszol) és lendületes. És persze egészséges.

Világos tehát, hogy miért nő korábban soha nem látott ütemben a plasztikai beavatkozások száma: mert a legeredményesebb és legszakszerűbb megoldás. Az arcfeltöltő és botox kezelések a leggyakoribbak az összeg beavatkozás közül és rutineljárásként vehetők igénybe a világon szinte mindenhol.

3, Karrier

Ugye megmondtuk! Bizony az érvényesülésben, munkában és karrierünk alakulásában is szerepet játszik a külsőnk. Egy amerikai statisztikai elemzés szerint a szépnek tartott nők 10 százalékkal keresnek többet a “csúnyácska” kolléganőiknél.

Szépnek lenni tehát jó befektetés, megfordítva a dolgot pedig a szépségünkbe invesztált összeg elvárhatóan megtérül. Még ha hivatalosan nem is létezik ilyen megkülönböztetés… És ezt le sem írtuk…

4, “Súlyos” magyarázat

Önámítás azt hinni, hogy mindent meg tudunk oldani önerőből. Az igazán okos és sikeres ember tudja, hogy a megfelelő segítséggel sokkal messzebbre jut, mint egyedül. Mert van, hogy hiába sportolunk, mint egy megszállott és hiába diétázunk szerzetesi alázattal, önsanyargatva, néhány területről a testünkön nem távozik a felesleg.

És olyan is van, amikor tényleg látványosan lefogyunk, de nagyon, mégsem örülhetünk maradéktalanul az eredménynek, mert kifogytunk a bőrünkből. Ilyenkor a plasztikai sebészet fejezi be a munkánkat és felteszi az orvostudomány az i-re a pontot.

5, A gyermek “ára”

Durván hangzik, de tulajdonképpen a testünkkel fizetünk a szülésért.

Genetika, vagy egyszerűen csak úgy alakul, mindegy is, sok nő úgy érzi (és ez valóban így is van), hogy soha nem lesz már a régi. Pedig a sikeres és “tökéletes” nőtől ki nem mondott elvárás, hogy úgy nézzen ki, mint Katalin hercegnő (nem nevet…), ha nem, akkor is!

Persze nemcsak az elvárások miatt vághatunk bele a szülés utáni változások korrigálásába! A laza bőr, a terhességi striák, a megereszkedett mellek és a hüvely állapota, mind indokolja, hogy segítséget kapjunk és visszakapjuk a nőiességünket. Nem kell egy egész életen át takargatni magunkat, anyaként is teljes értékű nőnek érezhetjük magunkat. És persze tudjuk, ami anyának jó, azaz egész családnak 🙂

6, Önbizalom, önértékelés

Körbe értünk, megint ugyan oda jutottunk: újra és újra beigazolódik, hogy a boldogság legfőbb kulcsa az önbizalom és önértékelés. A témába vágó könyvek, előadások és tanfolyamok külön iparággá nőtték ki magukat, pedig a lényeg röviden és velősen ennyi: Szeresd magad!

Ha belül rendben vagyunk, akkor kívül is és ugyan ez “fordítva”. A külvilág, mint tükör mutatja meg, hogy milyen uralkodó gondolataink vannak, milyen érzéseket, hangulatot sugárzunk ki magunkból. Ami belül domináns, amire figyelünk, azt vesszük csak észre a környezetünkben is. Így “alakítjuk” a világunkat, azaz így szűrjük tőlünk függően a minket érő információkat. A trükk pedig az, hogy megváltoztatjuk a tükörképet – a sajátunkat is – és a belső világunk is kivirágzik. Így hat egymásra az ember és a környezete.

A kérdés tehát nem az, hogy miért plasztikáztatunk, hanem sokkal inkább az, hogy mégis… miért nem?!

+1, SzerelemSzív-Szerelem

Van kérdés? Kell magyarázni? Ennyi :)))))

Ne feledd, november 15-ig Akció!!!

 

 

Időpontkérés
close slider