fbpx
Oldal kiválasztása

A bársonyos bőr titka – lézeres szőrtelenítés

Az emberek jó részének mindig is napi rutinja volt a szőrtelenítés. Férfiaknak alapvetően a borotválkozás, nőknek a láb, a hónalj és a bikinivonal szőrtelenítése, bizonyos esetekben az arc vagy más testtájék szőrtelenítése is. Napjainkban is szőrtelenítünk, igaz, egyre többen már a tartós hatású lézeres szőrtelenítés kezelést választják. Sőt, a férfiak körében is egyre terjed több testtájék rendszeres szőrtelenítése, esztétikai vagy higiéniai okokból.

Végig gondoltuk-e valaha, mennyi időt és pénzt visz el életünkből a szőrtelenítés? Akár otthon, házi eszközökkel és készítményekkel, akár szalonban, gyantával történik? Ha megtesszük, garantáltan meglepődünk majd az eredménytől. Nemcsak jelentős összeget költünk rá évente, de még több időnket rabolja el, mivel rendszeresen kell szőrtelenítenünk.

Hosszan tartó hatású lézeres szőrtelenítés

Manapság kiforrott technológia érhető el a tartós vagy végleges szőrtelenítésre: ez a lézeres szőrtelenítés. Más eszközökkel vagy készítményekkel szemben, ez a módszer évekig tartó szőrtelenséget eredményez, ezáltal rengeteg időt takaríthatunk meg.

A lézeres szőrtelenítés kezelés

A lézeres szőrtelenítést orvosi konzultáció előzi meg. Az orvos meghatározza a bőr és a szőrzet típusát és sűrűségét. Ettől függ, hogy eredményesen elvégezhető-e az adott személynél a lézeres szőrtelenítés, valamint az is, hogy alkalmanként mekkora terület szőrtelenítése lehetséges. A lézeres szőrtelenítés leghatékonyabb annál a páciensnél, akinek világos a bőre és sötét a szőre. Nem alkalmazható viszont túl sötét bőrön, világos szőrön, valamint bizonyos egészségügyi állapotokban és betegségek esetén. Ezeket a konzultáció során beszéljük át.

A kezelhető terület gyakorlatilag a test teljes területe. Nőknél a klasszikus területek (hónalj, bikinivonal, láb) mellett gyakori az olyan testrészek lézeres szőrtelenítése is, mint a szemöldök kivételével arc, a kar és az intim testrészek. Férfiaknál a leggyakrabban kezelt testrészek a mellkas, hát, az arc és a tarkó.

Teendők a szőrtelenítés kezelés előtt

 • A kezelés előtt 3-4 héttel kerülni kell a napozást, a szolárium és a barnító vagy fehérítő krém használatát;
 • 1 hónappal a kezelés előtt erős fényvédő használandó a kezelendő területen, napozás esetén.
 • A szőrtelenítés előtti 2 hétben a kezelendő területen kerülni kell a szőkítést, illetve a mélyhámlasztást.
 • A kezelés előtt 21 nappal gyantáztatni sem szabad. A kezelendő területet a kezelés előtti napon kell leborotválni. Szőrtelenítéshez a legideálisabb a néhány milliméter hosszú szőrszálak.
 • A szőrtelenítés előtti napon a kezelt területen érdemes kerülni a fényvédő krém, smink, izzadásgátló szerek használatát.
 • A kezelést megelőző napokban testápoló vagy kozmetikai kezelés használatával rugalmasabbá tehetjük a bőrt.
 • A szőrtelenítés előtt szappanos vízzel szabad tisztálkodni, a kezelés alatt sem smink, sem dezodor nem maradhat a kezelendő testrészen.

A lézeres szőrtelenítés menete

Először megtisztítjuk a bőrfelületet és felvesszük a védő-szemüveget. A bőr- és szőrtípus alapján kiválasztott, megfelelő hullámhosszú lézerenergiát a leadott impulzusokon keresztül a szőrszál a szőrtüszőbe vezeti. Az aktív fázisban lévő szőrtüszők melanin tartalma elnyeli a lézerfényt és tulajdonképpen elég, így megsemmisül a szőrtüsző, amiből nem nő többé szőr.

A Dr. Goodwin Központban alkalmazott technológia kiválóan alkalmazható világosabb és sötétebb szőr és bőrtónus esetében is. A kezelés végén a bőrfelületet nyugtató folyadékkal hűsítjük. A lézeres kezelés a kezelt területtől függően kb. 20-70 percet vesz igénybe.

A lézeres szőrtelenítés nem teljesen fájdalommentes. Az, hogy ebből ki mit érez, egyénenként változó, a legtöbb ember számára minimális kellemetlenséggel jár. A kezelő fejtől függően a kezelés során „apró szúrásokat” érezhet, de ez az érzés a kezelés befejezésével elmúlik.

Ezek az aktív szőrtüszők a későbbiekben sem növekednek többé, helyükre csak pihék nőhetnek. Ilyen értelemben a kezelés hatása végleges. Aktív fázisban a szőrszálaknak csak kisebb része van egyszerre, jelentős része nyugalmi (alvó) fázisban várja, hogy kinőhessen. Az alvó fázisban lévő szőrtüszők nem tartalmaznak festéket, ezért ezekre a szőrszálakra nem lehet hatásos a kezelés. Emiatt kell a kezelést 5-6 alkalommal elvégezni. Minden kezelés után egyre hosszabb idő elteltével jelentkeznek újabb szőrszálak, amik egyre gyengébbek és ritkábbak. A kezdetekben 6-8, a későbbiekben 12 hetente szükséges a kezeléseket megismételni.

Ápoljuk és védjük bőrünket a szőrtelenítő kezelés után és a kezelések között

 • Bőrérzékenységtől, valamint szőrsűrűségtől függően a kezelés után bőre kipirosodhat, ami pár órán belül megszűnik.
 • Kezelés után bőrnyugtató krém, Aloe Vera alapú spray, vagy Thermalspray használata szintén ajánlott. Nagyon érzékeny bőr esetében 1-2 órás hideg borogatás is hasznos lehet.
 • A kezelés napján mellőzzük az erős fizikai igénybevételt (pl. edzés).
 • Két napig kerüljük a forró fürdőt, klóros vízben való tartózkodást, szaunát, masszázst és bármilyen egyéb mechanikai irritációt.
 • Egy hétig szükséges mellőzni a kezelt terület bőrhámlasztását, valamint bármilyen egyéb, dörzsölést, szoros ruházatot.
 • Két hétig kerülendő a napozás, a szolárium, hiszen a bőr könnyen megéghet. Fényvédő használata nélkül a bőr pigmentálódhat.
 • A kezelések között lehetőség szerint csak borotvával szőrtelenítsünk és ne epiláljunk.
 • Fontos, hogy rendszeresen hidratáljuk a bőrt (pl. aloe vera tartalmú krémmel).
 • A kezelést követő 7-10 napban úgy fog tűnni, mintha a szőr újra növekedni kezdene, de csak az elhalt szőrszálakat látjuk a kihullás előtt.
 • A megmaradt szőr növekedéséhez szükséges idő kezelésről-kezelésre egyre hosszabb lesz, és a maradék szőr egyre pihésebbé, gyengébbé válik.

Mindezen tanácsokat betartva, hosszú évekig lesz bársonyosan sima bőrünk a lézeres szőrtelenítő kezelésnek köszönhetően.

Arc:

Bajusz 10.000,-
Áll (S) 10.000,-
Áll (M) 15.000,-
Áll (L) 20.000,-
Pajesz 20.000,-

Láb:

Láb térdig 45.000,-
Láb végig 90.000,-
Comb 50.000,-
Comb hátul 25.000,-
Belső comb 20.000,-
Lábfej 10.000,-

Kar:

Hónalj 20.000,-
Kar könyékig 25.000,-
Kar végig 40.000,-
Kézfej 10.000,-

Intim testrészek:

Fazon S (bikini) 25.000,-
Fazon M (bikini) 35.000,-
Fazon L (bikini) 40.000,-
Fazon XL (bikini) 45.000,-
Far 20.000,-
Mellbimbó körül 10.000,-

Test:

Törzs elől S 20.000,-
Törzs elől M 30.000,-
Törzs elől L 40.000,-
Törzs elől XL 50.000,-
Törzs hátul S 20.000,-
Törzs hátul M 30.000,-
Törzs hátul L 40.000,-
Törzs hátul XL 50.000,-
Vállak 20.000,-
Hascsík 4 cm 10.000,-
Hascsík 10 cm 16.000,-
Nyak hátul 10.000,-
Időpontkérés
close slider