fbpx
Oldal kiválasztása

Arc

Foglalj időpontot ingyenes műtéti konzultációra

Az arc az a testrészünk, amely időjárásnak és az életmódunknak egyik leginkább kitett.

40 éves kor után, az arc és az arcbőr veszít a feszességéből és megereszkedésre hajlamos, esetleg kisebb-nagyobb ráncok is megjelenthetnek már az arcon és a nyakon. Reggel a tükörbe tekintve, vagy akár egy előnytelenebb fotón is előnytelenül látszódhat már a korunk, az arc veszít üdeségéből, fiatalos kisugárzásából.

Amennyiben arra vágyunk, hogy az arc korosodásának nyomait, vagy velünk született aszimmetriáját, formátlanságát eltüntessük, fontoljuk meg az arcplasztikai beavatkozások valamelyikének igénybe vételét. Arcplasztikai beavatkozásnak számít az arc, a nyak, a szemhéj, az orr és a fül műtéti úton való korrigálása, vagy fiatalítása.

Az egyes területek beavatkozásai

Az arcplasztika segítségével az arc és a nyak megereszkedett bőre korrigálható olyan módon, hogy az arc és a nyak területe fiatalosabbá, feszesebbé és kontúrosabbá válik.

Az arcplasztikai beavatkozás kombinálható szemhéjplasztikával és ráncfeltöltéssel is. Amennyiben szükséges, a plasztikai sebész a beavatkozás előtt zsírleszívást végez az arc nyak és áll körüli részein.

A szemhéjplasztika a szemhéjak elvékonyodásából és megereszkedéséből fakadó, elsősorban esztétikai problémákat szünteti meg. A plasztikai sebész a szemhéjplasztika során a feleslegessé vált, megereszkedett bőrt, és/vagy a szemek alatti táskákat okozó felesleges zsírszövetet távolítja el a szemhéjak területéről, majd feszesíti a bőrt.

Az orrplasztika segíthet, amennyiben orrunk formájával elégedetlenek vagyunk, ezért esztétikai okokból szeretnénk megváltoztatni formáját vagy méretét. Léteznek azonban az orr esetében funkcionális rendellenességekből eredő panaszok is, melyek lehetnek velünk született sajátosságok, de akár kialakulhatnak valamilyen sérülés során is. Mindkét esetben indokolt lehet, hogy orrplasztika segítségével korrigáltassuk az orrunkat.

A fülplasztikára más plasztikai beavatkozásokhoz képest korábban, akár 5-10 éves kortól is szükség lehet, elálló, aszimmetrikus fülek miatt. A gyermekkorban elvégzett fülplasztika előnye az, hogy a fülkagyló és a porc ebben az életkorban még rugalmasabb, és így könnyebben alakítható a megfelelő formára. Korábbi baleset, fejlődési rendellenesség következményeként porcátültetéssel új fülkagylóív kialakítására is sor kerülhet a beavatkozás során. Ezzel a beavatkozással korrigálhatók a túl nagyra nőtt fülcimpák és a fülben ki nem alakult ívek is.

Hasonlóan az arc bőréhez, a nyak bőre az életkor előre haladtával a természetes öregedési folyamatoknak köszönhetően változásokon megy keresztül. Csökken a bőr feszessége, megereszkedik. Fiatalabb korban, nagyobb mértékű testsúly változás esetén is megereszkedik, kinyúlik a bőr. Látványos zsírlerakódás keletkezik, megjelenik a toka, az áll alatti zsírszövet szaporulata. A nyakplasztika a felesleges zsírszövet és bőr eltávolításával visszaállítja a nyak korábbi formáját. Bizonyos esetekben a nyakplasztikát (zsírleszívás) más korrekcióval (tokaplasztika) is javasolt kiegészíteni, a még tökéletesebb arc elérése érdekében.

Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont
Időpontkérés
close slider