fbpx
Oldal kiválasztása

Csomor Csilla: Az egészséggel nincs, a világgal nagy a baj

Csomor Csilla színművész a Dr Goodwin Klinikával gyógyult

Csomor Csilla színművésznővel a nyáron találkoztunk, a korona vírus miatti leállás/karantén után, átfogó vizsgálat sorozata előtt. Most újra beszélgettünk, az újabb járvány hullám miatt csak telefonon. A színésznő bizakodó, de kicsit szomorú is a világ helyzete miatt, a saját egészségével azonban szerencsére minden rendben van, a Dr Goodwin klinika vizsgálatai és kezelése alapján. 

Utoljára júliusban találkoztunk Csomor Csilla színművésznővel, amikor elindult egy általános és átfogó vizsgálat sorozata a Dr. Goodwin központban. A személyes találkozót most a telefonos interjú váltotta fel, amit nagyon sajnáltam, mert Csillával igazán kellemesen lehet eltölteni az időt, jó társaság. Talán azért is, mert nagyon jól tudja megfogni a lényeget és a legtalálóbb szóképekkel láttatja, amiről beszél, amire gondol.

Egy kicsit ki kell néznem a sorok mögül, mert a jelen helyzet azt kívánja, hogy ne csak a cukormázzal hintett világot tárjuk az olvasó elé. Ha megkérdezem, hogy “Csilla, hogy vagy, hogy érzed magad és hogy van az egészséged”, el tudsz vonatkoztatni a jelen helyzettől, amit a járvány második hulláma okoz?

Nagyon nehéz és azt kell hogy mondjam, hogy nem tudok úgy válaszolni erre a kérdésre, mintha nem az történne a világgal, ami! Most nem mondhatom, hogy minden rendben, mert alapvetően nincs. A jó hír és tulajdonképpen a legnagyobb ajándék is egyben, hogy egészségileg jól vagyok. Elindultam nyáron egy úton a Dr, Goodwin Klinika segítségével és szerencsére nagyon jól alakulnak a dolgok. Egyrészt nagyon hálás vagyok, hogy átfogó képet kaptam az egészségi állapotomról, és a legjobb segítséget kaptam/kapom a gyógyuláshoz. Másrészt nem mehetünk el amellett, hogy a körülöttünk lévő problémák bizony hatással vannak a testünkre, a lelkünkre és az egészségünkre! Most megint minden és mindenki bizonytalan, mindenki fél, hogy elkapja a koronavírust és nem tudni, hogy ki, hogyan esik át a betegségen. És persze a megélhetés, a szakmai lét is bizonytalanná vált.

Egyszóval, jól vagyok köszönöm, az egészségem a legjobb kezekben van, a világgal azonban nagyon nagy a baj.

Koncentráljunk akkor először a pozitív dolgokra! Nagyon jó olyan történetet elmesélni és megosztani az olvasókkal, ahol a tünetek mögötti probléma felismerése után a kezelés és gyógyulás egy sikertörténet. Nálad is erről beszélhetünk?

Alapvetően igen! A nyár tulajdonképpen vizsgálatokkal telt, egy teljesen átfogó, mindent érintő állapotfelmérés történt a Goodwin Klinika irányításával. Kéthetente valamilyen vizsgálaton, vagy kezelésen voltam és mostanra jutottunk el odáig, hogy a sikeres kezelések pozitív  eredményét tapasztalhatom.

Az alapprobléma a változókori tünetek kezelése volt, ahhoz azonban, hogy elinduljunk, meg kellett nézni, hogy milyen állapotban vagyok összességében.

Nem éreztem magam betegnek, inkább egy állandó alapfáradtság uralkodott el rajtam. Tipikus változókori tüneteket éltem meg, ami a munkámban is nehézséget okozott. A hirtelen hőhullámok, izzadás, kipirosodás a színpadon ellehetetleníti, hogy a maximumot nyújtsam. Ezenkívül gyengének éreztem magam, nehéz volt koncentrálnom és a hangulatingadozások is rányomták a napomra a bélyegüket. Éjjel 1-2 óránál nem tudtam többet aludni, ez pedig már önmagában is elindít egy olyan folyamatot, ami számos problémához vezet.

Azért is fontos a menopauza kezelésénél mélyrehatóan és alaposan vizsgálni a pácienst, mert sokszor valamilyen betegség áll az egyébként valóban a változókori tünetek hátterében. Nálad is kiderült valamilyen hasonló probléma?

Igen, az első kezelendő probléma a hipertóniám volt, ami egyrészt genetikai eredetű, öröklött, másrészt egyes kezelések nem alkalmazhatóak a magas vérnyomás mellett. A kardiológiai terheléses vizsgálatot például csak az után tudták elvégezni, miután gyógyszerrel beállították a vérnyomásomat.
Mindenkinek ajánlom, hogy egyes fontos vizsgálatokat akkor is végezzenek el évente, ha tünetmentesek. A magas vérnyomás – a csendes gyilkos – olyan betegség, amit kezelni kell! Miután gyógyszerrel beállították a vérnyomásomat, jelentősen javult az életminőségem, 4-5 órát alszom éjszakánként, kipihent és kiegyensúlyozottabb vagyok.
Sokkoló volt olvasni a szív UH eredményén a megfogalmazást: “tartósan elhanyagolt magas vérnyomás”. Ez felrázza az embert, csak úgy, mint amikor az orvosom rávilágított, hogy milyen figyelmeztetés kell még a családi érrendszeri betegségek és a magasvérnyomás mellé? A megelőzés, a prevenció pontosan erről szól, hogy addig teszünk az egészségünkért, amíg tudunk és van lehetőségünk. Utána már csak a bajt lehet orvosolni….Ha lehet…

Találtak más problémát is a tünetek mögött?

Az endokrinológiai kivizsgálás során kiderült, hogy göbök vannak a pajzsmirigyemben. Ez ijesztően hangzik és valóban tud problémát okozni, de elég gyakori, a nők 90 százalékánál jelentkezik. Nagyon alaposan kivizsgáltak, voltam pajzsmirigy ultrahangon, kontrasztanyagos szűrésen és végül biopsziát is vettek a göbökből. Szerencsére nincs komoly baj, de félévente ellenőrizni kell a pajzsmirigyemet.

Hol tartasz most?

Jól vagyok! Tényleg, a kezelésekkel, terápiával nagyon elégedett vagyok. Abban egyeztünk meg  dr. Sipos Evelyn doktornővel, hogy nem kezeli a változókori tüneteket hormonterápiával a lehetséges mellékhatások miatt. Először gyógynövényekkel, gyógyhatású készítményekkel próbáljuk egyensúlyba hozni a szervezetem működését. Úgy tűnik, hogy jól reagálok a természetes hatóanyagokra és reméljük elég lesz. Azzal, hogy az alapproblémát – hipertóniát és a pajzsmirigy problémát kezelték, már jelentős javulást értünk el. A további terápia pedig remélhetőleg még tökéletesebb eredményt hoz!

A szervezet működése mellett a lélek állapota is hozzátartozik az egészséghez. Erről mit gondolsz?

Egyértelműen igaz! Mindenkire hatással van a jelenlegi járvány és a körülötte, miatta kialakult helyzet, a kilátástalanság, a tervezhetetlenség. Akkor vagyunk egészségesek teljesen, ha a lelkileg is rendben vagyunk, most pedig nagyon nehéz jól lenni. Kicsit – vagy nagyon – értelmetlenné, okafogyottá vált minden, persze ezt csak a legszomorúbb pillanataimban gondolom.

Az élet lényege, fűszere, a hozzáadott plusz vész el megint, ami energiát ad. A találkozások, érintések, feltöltődések egymásból és a világ szép és izgalmas dolgaiból. Egészség- és létbizonytalanságba kerültünk, nem látjuk, hogy mikor lélegezhetünk fel. És félünk! A félelem – önmagunk és szeretteink féltése- megbénítja az embert és ha eluralkodik, rosszabb mint egy halálos betegség.

A vírus egy láthatatlan ellenség és mint vallásos ember sokszor úgy gondolom, hogy ami körülöttünk zajlik, az egyértelműen jel a változtatásra, változásra! Először nem tanultunk, az első járvány hullám után mindenki élte tovább a habzsoló életét, de újra farkastörvények uralkodnak. Úgy érzem, most van itt az ideje a változtatásnak, vagy talán már késő lesz.

A kérdésre tehát, hogy hogyan vagyok… Köszönöm jól! De ha tehetném, átaludnám a karácsonyt is, legalább egy fél évet, hogy arra ébredjek majd tavasszal: építhetjük megint az életünket, felszabadultan és boldogan! Egészségben!

Kérj időpontot a Dr. Goodwin Központba, nemcsak a változókori tünetek kezelésére, de általános egészségi állapot felmérésre!

Időpontkérés
close slider