fbpx
Oldal kiválasztása
Az emésztőrendszer betegségei vel a gasztroenterológia foglalkozik

Mikor érdemes gasztroenterológushoz fordulni?

  • kellemetlen érzés a hasban
  • hasfájás
  • hányinger
  • émelygés
  • puffadás
  • gyomorégés
  • székrekedés

Ha a fentieket huzamosabb ideig tapasztalod, fontos, hogy lásson gasztroenterológus orvos.

Mi is az a gasztroenterológia?

A gasztroenterológia ógörög eredetű összetett szó: gasztro szó gyomort, az entero „bélhez tartozó”-t, a logosz pedig tudományt jelent, tehát összefoglalva a gyomor és a belek működésével foglalkozó tudományág.

Kicsit pontosítva, a belgyógyászat egyik szakága, mely a nyelőcső, a gyomor és bélrendszer, valamint a máj, epe és hasnyálmirigy működésére és ezek betegségeire specializálódott.

Az endoszkópia (pl. gyomortükrözés, vastagbéltükrözés) révén azonban átmeneti tudományág a belgyógyászat és a sebészet között, hiszen az endoszkópia az ún. mikroinvazív sebészet részét képezi.

Fontos tudni, hogy a gasztroenterológiai vizsgálatok elsődleges célja a betegségek időben történő felismerése a mielőbbi gyógyulás érdekében. Tartós panaszok esetén ajánlott a szakorvos felkeresése.

Példaként említhető a vastagbéldaganat.

A bélben képződő daganatok túlnyomó többsége polipból alakul ki, ami korai stádiumban felismerve endoszkópos beavatkozással gyógyítható lenne.

Ha ismeretlen eredetű hasi panaszokat tapasztalsz, jobb kivizsgáltatni

Gasztroenterológia szakorvos általi kivizsgálás ajánlott bármilyen ismert nyelőcső, gyomor és bélpanaszod, valamint máj, hasnyálmirigy és epeproblémád van. Egészséged érdekében akkor is ajánlott a szakvizsgálat, ha ezen területeken kellemetlen tüneteket észlelsz magadon.

Gasztroenterológia szakrendelés a Dr. Goodwin Központban

A gasztroenterológiai betegségek felismerése és kezelése gasztroenterológia szakrendelésünkön kiemelt szerepet kap. Teljes körű vizsgálatokkal, modern felszereltséggel, nagy szakértelemmel látjuk el a hozzánk fordulókat. A fogyást támogató gyomorballon beültetéséhez gasztroenterológus szakorvosi vizsgálat és ajánlás szükséges. A vizsgálatok teljesen fájdalom mentesek, a kellemetlenséggel járó tükrözéses vizsgálatokat lehetőség van bódításban vagy altatásban végezni.

Dr. Filiczky István, Belgyógyász, gasztroenterológus

Dr. Filiczky István, Belgyógyász, gasztroenterológus

Kérj időpontot konzultációra
gyorsan és egyszerűen!

Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont
Időpontkérés
close slider