fbpx
Oldal kiválasztása

Hüvelyplasztika

Foglalj időpontot ingyenes műtéti konzultációra

Plasztikai műtét hüvelyi panaszok esetén

A hüvely funkcionális problémáira nyújt megoldást a hüvelyplasztika beavatkozás. Ez a fajta műtét az egyéb intimplasztikai beavatkozásoktól eltérően orvosi indikáció alapján végezhető el. Akkor szükséges a hüvelyplasztikát igénybe venni, ha a mellső és/vagy hátsó hüvelyfalunk megsüllyedt, és ebből fakadóan kellemetlen tüneteket tapasztalunk a hétköznapokban.

A mellső hüvelyfal megsüllyedése a húgyhólyagsérv. Ezen hüvelyi elváltozás tipikus tünete a vizelettartási nehézség, és előfordul, hogy a nemi élet is kényelmetlenné, fájdalmassá válik.

A hátsó hüvelyfal megsüllyedése a végbélsérv. Ez az elváltozás leggyakrabban nehéz szülést követően alakulhat ki, a végbél a hüvelybe boltosul, gyakran abból labdaszerűen ki is domborodik. A húgyhólyagsérvhez hasonlóan ez nem pusztán esztétikai-pszichikai, hanem komoly fizikai panaszokat is okozhat. Jellemző tünete a húzó jellegű fájdalom, mely a derék irányába is kisugárzik, és további tipikus tünet a székletürítési- és tartási probléma.

Mindkét esetben, a fizikai kellemetlenségeken túl, komoly lelki terhet és önértékelési zavarokat okozó állapotról beszélhetünk, ezért feltétlenül indokolt a beavatkozás.

Ezen elváltozások a medencefenék elváltozásait rekonstruáló műtétekkel kezelhetők. A mellső hüvelyfali műtétet nőgyógyász szakorvos, a hátsó hüvelyfali műtétet plasztikai sebész szakorvos végzi.

Ez történik veled a hüvelyplasztika során

A mellső és hátsó fali hüvelyplasztika történhet egyetlen beavatkozásban, vagy külön-külön is sor kerülhet rájuk. A műtétet végző orvos a hüvelyplasztika során a mellső hüvelyhám megnyitása után a hólyagsérvet megszünteti és a hüvelyfalat, a kitágult rész eltávolítása után újra egyesíti. Hüvelyfal műtéteknél nagyon fontos tudni, hogy a szövetek megnyúlásának okát a beavatkozás nem szünteti meg, a gátizomzat megerősítése nélkül a sérv kiújulhat.

A Dr. Goodwin Központban a hátsó fali hüvelyplasztika beavatkozás elvégzésére van lehetőség.

Bátran keress fel minket!

Az első konzultációt, amely a hátsó fali hüvelyplasztika beavatkozás előtt nélkülözhetetlen és kulcsfontosságú, díjmentesen kínáljuk. Már itt megkapsz minden felvilágosítást, részletes információt a tervezett beavatkozásról, ami a döntéshozatalhoz szükséges, ezen kívül bármilyen felmerülő kérdésedre válaszolunk, és időpontot is foglalhatsz a műtétre.

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Kósa Zsolt Szülész-nőgyógyász

Dr. Kósa Zsolt Szülész-nőgyógyász

Dr. Kosztin Árpád, Szülész - nőgyógyász

Dr. Kosztin Árpád, Szülész - nőgyógyász

Dr. Bor Gergő, Szülész - nőgyógyász

Dr. Bor Gergő, Szülész - nőgyógyász

Időpontkérés
close slider