fbpx
Oldal kiválasztása

Az intim területek fiatalítása 2007 óta folyamatosan növekvő teret kap az orvosi esztétikában. Ez egy új fogalmat jelent, amiről sokan nem hallottak, sokan viszont tabuként kezelik, mondván „ott nem öregszünk”. Valóban nem érinti a kor ezen területeket?  Nem tapasztalunk sajnos az esztétikai változásokon túl funkcionális változásokat is? Ezzel a cikkel szeretnék rámutatni, hogy nem csak az arcunk ráncosodik, hanem az intim területek rugalmassága is változik. Csökken a zsírszövet, petyhüdtté válik a bőr és egyfajta meglógást tapasztalunk. Az esztétikai változásokon túl a funkcionalitás is átalakul. A kis- és nagyajkak (labia minus et majus) ebből adódóan nem érnek össze, ezen terület bepigmentálódik, azaz bebarnul, elszíneződik.

Amióta egyre többen szőrtelenítik az intim területet, azóta még látványosabb a nemi szervek öregedése és az ezzel járó elváltozása. Természetesen a szülés is hozzájárul ezekhez a folyamatokhoz. Kit érdekel a külcsín?? – mondhatnánk. Azonban a látványon túl a széttárt, lógó kis- és nagyajkak nem tudják védeni kellő mértékben a hüvelyrést, ami akár elindíthat egy ördögi kört is. Akit érdekel a látvány, ő főleg kudarcként éli meg a terület szemmel érzékelhető változásait. Szorongó lesz, ami a szexuális életére is rányomhatja a bélyegét.

Öregszik a vaginánk (hüvelyünk) is?

A válasz: IGEN.

A vaginánk öregedési folyamatáról sem akarunk tudomást venni, pedig számos hatása van a mindennapi életünkre. Természetesen sokat számítanak az egyéni tényezők és adottságok, de számos dolog azonosan változik a testünkben. A terhesség és a szülés is hatással van a hüvelyünkre. A méh megnövekedett súlya értágulatot okozhat a nemi szerveink környékén, némi hüvelyi tágulásra is lehet számítani. Szerencsére ez az állapot nem tartós, szülés után szép lassan regenerálódnak az izmok, amire némi hüvelytornával is rá lehet segíteni. A 40 es éveikben járó nők egyre többen tapasztalnak hüvelyi szárazságot, illetve rugalmasságcsökkenést, aminek legfőképpen a szervezet ösztrogén szintjében bekövetkező csökkenés az elsődleges oka. Az 50 év feletti nőknél már a menopausa okozta számos változással kell számolni. A hüvely fala elvékonyodik, kevésbé lesz rugalmas, így a vagina szárazabbá válik, ami miatt a szexuális együttlét kellemetlenné válhat, akár fájdalmas is lehet. A hüvely PH ja is változik, ennek következménye a fertőzésekre való fogékonyság. Sokáig csak sebészeti eljárásokkal lehetett orvosolni az intim területek problémáját, amit nem mindenki mer bevállalni, hiszen altatással járó, komoly műtét. Manapság már hódítanak a NSGR, azaz a nem sebészi genitális fiatalító eljárások, ezzel együtt ez a legkevésbé ismert terület. Az autológ biológiai eljárásokon keresztül a lézeres eljárásokig számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre azért, hogy feszesebb, fehérebb újra „aktív”, fiatalos vaginánk lehessen. Szeretném bemutatni az 3 leggyakoribb intim fiatalító eljárást:

1. Vagina feltöltés:

Kedves olvasó, biztosan hallott már az arc feltöltéséről, de tuja-e mit jelent az intim területek feltöltése? Hialuronsavat gyakran használjuk az arc feltöltésére illetve a ráncok csökkentésére és használhatjuk az intim területek feltöltésére is. A leginkább ismert a G-shot technika, melynek során a G-pontot töltjük fel, fokozva ezzel a szexuális együttlét során az orgazmus készséget. A legismertebb erre kifejlesztett anyag a Desirial, melyet előszeretettel alkalmazunk a nagyajkak volumenizálására és formázására, a G-pont töltésre. Az esztétikai hatásán túl jótékony hatással van a hüvelyszárazságra is. A kezelést általában 6-9 havonta célszerű ismételni.

Vagina feltöltés

 

 

2. Vérlemezkével dúsított plazma (PRP – Platelet Rich Plasma) Terápia

Egy természetes, a médiában Drakula terápiaként elterjedt fiatalító eljárás, amely során a saját vérben található növekedési faktorokat használjuk fel. A PRP a hüvely falába injektálva serkenti az itt található őssejteket, melynek hatására egy egészségesebb és erősebb vaginális nyálkahártya képződik. Ennek a kezelésnek az intim területeken való alkalmazását a szakirodalom „O-shot”-nak vagy teljes nevén „Orgazmus-shot”-nak nevezi sokak szerint helytelenül, hiszen nem elsősorban ennek az elérése a cél, hanem ez a kezelés egyik kellemes mellékhatása. Amellett, hogy a szexuális életre pozitív hatása van, számos orvosi indikációban is lehet alkalmazni, pl.: inkontinencia, szexuális aktussal járó fájdalom és a vagina szárazság.

Vérlemezkével dúsított plazma

 

3. PDO Thread lifting

A felszívódó szálak alkalmazása az intim területen az egyik legújabb kezelés a NSGR terápiák sorában. Az arc liftinghez hasonlóan a Polydioxanon azaz PDO szálakat az intim terület feszesítésére, liftingelésére, a lógás megszüntetésére használjuk. Már egy kezelés eredményt hoz, amely egyéntől függően 1-2 évig tart. A szálak maradéktalanul felszívódnak.

PDO Thread lifting

 

Hölgyeim, harcra fel! Maradjunk kortalanok tetőtől talpig!

Dr. Hegedűs Beáta esztétikai orvos

 


Időpontkérés
close slider