fbpx
Oldal kiválasztása

Lógó mell: Mit tehetünk a megereszkedett mellel?

Az idő múlásával a legfeszesebb mell is veszít a tartásából. Hiába nyertük meg gyönyörű formákkal a genetikai lottót, a mell idővel megereszkedik. Testünk elfogadása fontos, de nem kell szeretnünk azt, ami nem tetszik! A mellplasztika tökéletes megoldás a lógó mellek megszüntetésére!

A megereszkedett mell okai

Az öregedés sajnos az élet velejárója. Bár alapvetően visszafordíthatatlan folyamat, sok esetben lassítható, plasztikai beavatkozással pedig csodálatos eredmények érhetők el. A női mell az egyik legérzékenyebb testrész, az idő múlása látványos nyomot hagy rajta. Mivel a női mellben nincs izom, formáját a zsírállomány és mirigyállomány, valamint a kötőszövet állapota határozza meg.

Nem írható fel minden az idő és az anyaság számlájára. Van, aki eleve lógós mellel születik. Annyira gyakori jelenség, hogy a lógó mell külön mell típus, ez a probléma tehát nagyon sok nőt érint.

A mell felépítését tanulmányozva láthatjuk, hogy miért ereszkednek meg a mellek. Mivel saját izomzattal nem rendelkezik a női mell, gyakorlatilag csak a bőr tartja a mell teljes súlyát. Minél nagyobb terhet kell tartania, annál jobban nyúlik a bőr. Tehát nem kifejezetten a szoptatás folyamata teszi lógóssá a mellet, hanem a terhesség és szoptatás alatti súlyváltozás. Ugyanez igaz akkor is, amikor egyszerűen csak sokat hízunk, majd fogyunk! A mell kötőszövete, bőre nem tudja lekövetni a változást.

Nem írható fel minden az idő és az anyaság számlájára. Van, aki eleve lógós mellel születik. Annyira gyakori jelenség, hogy a lógó mell külön mell típus, ez a probléma tehát nagyon sok nőt érint.

Logo-mell

Idővel, terhesség és súlyváltozás nélkül is megereszkedik a mell. A kötőszövet veszít a rugalmasságából, mert a szervezetben egyre kevesebb a kollagén, amely a leginkább befolyásolja a bőr – így a mellek – állapotát is.

A mell felépítése is változik az évek múlásával. A változó kor után a mirigyállomány kiüresedik és inkább a zsírállomány lesz a domináns. Hiába azonban a teltség, a bőr a súlyt nem tudja megtartani, így megereszkedik.

Fiatal nőknél is gyakori jelenség a lógó mell! Különösen nagy mellel élő hölgyeknél fordul elő leggyakrabban, az ok a fentiek tükrében pedig már ismert, a bőr terhelése és nyúlása.

Megelőzhető a lógó mell?

Mozgással, erősítéssel sajnos nem lehet látványosan javítani a lógó mellek állapotán! Egészséges életmóddal azonban lassíthatjuk a folyamatot, számos lehetőség van a mellfeszesítésre! Helyes táplálkozással, rendszeres folyadékpótlással és mozgással, valamint a dohányzás mellőzésével segíthetjük a kötőszövetek rugalmasságát és a bőr feszességét. A mellápoláshoz természetesen hozzátartozik a bőrápolás is, bizonyos készítmények valóban segítenek a bőr feszességén. A mellek esetében azonban csak bizonyos mértékig van mód a mellfeszesítésre.

Megfelelő melltartó!

Fontos a megfelelő melltartó kiválasztása is! Szakértők szerint melltartó nélkül jobb a mellek vérellátása és nem “kényelmesedik” el a melleket tartó kötőszövet sem. Nagy melleknél azonban a melltartó elengedhetetlen ruhadarab! Csökkenteni kell a hát terhelését, kerülni kell a bőr folyamatos nyúlását, ezenkívül feszesebb hatást kelt egy jól kiválasztott fehérnemű. Rendszeres sportoláshoz – különösen futáshoz – minden mell típusnak szüksége van sportmelltartóra! Műtét nélkül azonban tökéletes végeredményt nem érhetünk el, a legjobb fehérneművel sem.

A megereszkedett mell, legyen szó fiatal, vagy idős nőről, nagyon kényelmetlen és kellemetlen jelenség, még akkor is, ha alapvetően nem gátolja a normális életet. Ha nem szeretjük önmagunk látványát, ha gátol a boldog párkapcsolatban, és megkeseríti az életet, mindenképpen hatékony megoldást kell találni a problémára! A melltartó nem végleges megoldás, látványos és tökéletes eredmény kizárólag mellplasztikával érhető el!
A plasztikai sebész segít közös nevezőre hozni az igényeket a lehetőségekkel, hogy a végeredménnyel tökéletesen elégedettek legyünk egy egész életen át!

Egyeztess időpontot kollégáinkkal, van megoldás a megereszkedett mellek problémájára!

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Időpontkérés
close slider