fbpx
Oldal kiválasztása

7 női mellbimbó típus

7 női mellbimbó típus – neked milyen van?

A mellbimbó nemcsak egy érzékeny és izgató női testrész, fontos funkciója van és a formája a mellek egészségi állapotára is utalhat. De miért van a férfiaknak is és hány félét különböztetünk meg? Összeszedtük a 7 leggyakoribb mellbimbó típust, tudd meg, neked milyen van!

Csakúgy, mint a női mellek, a mellbimbók is különbözőek, szakértők szerint 8 mellbimbó típus különböztethető meg. Bár formájukban, méretükben és színükben eltérőek lehetnek, teljesen egészséges és normális a különbözőség.

Fontos: Ha a korábbi állapotához képest változik a mellbimbó formája ,mindenképpen keressünk fel szakembert, mert kóros, akár daganatos betegség is lehet a változás hátterében.

A női mellbimbó felépítése

A mellbimbó elsődleges feladata az utód táplálása, a szoptatás. A rendkívül érzékeny terület tehát nemcsak egy erogén zóna, hanem a gyermek számára talán a legfontosabb kötődési pont az édesanyjával. A mellekben található mirigyállományban termelődő tej, a tejcsatornákon át, a mellbimbón keresztül jut a kisbabához. Formája és mérete tehát nemcsak esztétikailag jelentős! Fontos, hogyan illeszkedik a baba szájába!
A mellbimbó ingerlésével számos biokémiai reakció indítható el a szervezetben. Nemcsak a tejelválasztás, de például a szülés is beindulhat az oxitocin termelődésével.

A mellbimbó sötétebb színű a bőr egyéb területéhez képest, különböző méretű bimbóudvarú és középen eltérő mértékben kiemelkedik.

Érdekes, hogy a férfiak mellbimbójának felépítése szinte teljesen megegyezik a női mellbimbóéval, csak méretükben különböznek. Ennek azaz oka, hogy a mellbimbó már nagyon korán kialakul az anyaméhben, az ötödik hét előtt, tehát akkor, amikor a kromoszómák szerinti nemi elkülönülés még nem történik meg.

Érdekesség: A férfiak tejelválasztása is beindítható a mellbimbó ingerlésével, elvileg képesek az oxitocin hatására a tejelválasztásra.

Mellbimbó típusok

 1. Hegyes mellbimbó típus

 2. A mellbimbó középen kiemelkedik, csúcsosan előre áll. Hidegre még jobban kicsúcsosodik, sokan ezt a típust kedvelik a leginkább. Olyannyira, hogy létezik szilikon mellbimbó, amit a fehérneműbe lehet helyezni a megfelelő hatás érdekében. Természetesen az ellenkező hatás elérése is megoldható speciális tapasszal (a kiálló, hegyes mellbimbó elrejtésére).

 3. Lapos mellbimbó típus

 4. A lapos mellbimbónál a mellbimbó vége homogénen belesímul a mell felületbe és nem áll hegyesen előre. Hideg, vagy valamilyen inger hatására azonban itt is kiemelkedik a mellbimbóudvarból.

 5. Befelé forduló mellbimbó típus

 6. Ennél a mellbimbó típusnál az izmok nem engedik kiemelkedni a mellbimbó középső részét, így az befelé fordul. Problémát nem okoz, kivéve szoptatáskor, mert megnehezíti a mellbimbó szájba vételét a babának. Ebben az esetben bimbó kiemelővel tudják segíteni a szoptatást.

 7. Duzzadt mellbimbó típus

 8. Nemcsak színében tér el a mellbimbó a mell többi részétől, a duzzadt mellbimbónál az egész bimbóudvar kiemelkedik. A mellbimbók ilyenkor enyhén szétállnak, mert zsírpárnák duzzasztják az areolát (bimbóudvar).

 9. Aszimmetrikus mellbimbó típus

 10. Mint ahogyan a melleink sem egyformák, a mellbimbók is lehetnek különbözőek. Előfordulhat, hogy az egyik mellbimbó befelé forduló, a másik pedig hegyes. Ez teljesen normális jelenség. De mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ha ez nem velünk született, mert daganat kialakulására figyelmeztethet!

  Figyelem: A mellrák hatékony megelőzése a rendszeres szűrővizsgálat, az időben diagnosztizált betegség életet ment!

 11. Mirigyes mellbimbó típus

 12. Az úgynevezett Montgomery-mirigyek minden mellbimbó típusnál megtalálhatóak. A pigmentált területen változó mértékben találhatóak apró kiemelkedések, de vannak, akiknél erőteljesebbek ezek a pattanáshoz hasonló mirigyek. Terhesség és szoptatás alatt különösen megerősödnek és váladékot termelnek, melyek a bimbó körüli bőrt ápolják.

 13. Extra mellbimbó típus

 14. A természet találékonysága és színessége mellett számos különös jelenséggel találkozunk az emberi egyedfejlődésben. Bizony nagyon gyakori, hogy nem kettő, hanem több mellbimbó alakul ki, nemcsak a nőknél, a férfiaknál is. Ezek első ránézésre általában olyanok, mint az anyajegyek, és a normális mellbimbók körül szinte bárhol megjelenhetnek. Becslések szerint minden 18. Embernél előfordul.

 1. Szőrös mellbimbó

A mellbimbó körül, vagy annak területén megjelenő szőrszálak inkább csak bosszantóak a nők számára, de könnyen eltávolíthatóak akár egy csipesszel is. Erősségük és színük összefügg a test egyéb területét borító szőr jellegével. A sötét hajú és erős szőrzetű nők általában a mellükön is szőrösödnek, de mindegyik mellbimbó típust érint.

Természetesen mellbimbó plasztikával korrigálható annak formája és mérete, ha valamilyen beavatkozás, kezelés, vagy csak önmagunk miatt nem vagyunk vele megelégedve.

Ha szeretné tökéletes formába hozni a melleit, vagy a mellbimbóit, keresse fel klinikánk munkatársait, és kérjen konzultációs időpontot!

Időpontkérés
close slider