fbpx
Oldal kiválasztása

Nyakplasztika

Foglalj időpontot ingyenes műtéti konzultációra

A szép, sima archoz fiatalos nyak illik

Arcunk és nyakunk bőre az életkor előre haladtával a természetes öregedési folyamatoknak köszönhetően változásokon megy keresztül, mely során csökken a bőr feszessége, illetve az arc és/vagy a nyak bőre megereszkedikUgyanígy, nagyobb mértékű testsúly változás esetén is megereszkedik, kinyúlik a bőr és látványos zsírlerakódás keletkezik, megjelenik a toka, az áll alatti zsírszövet szaporulata. Mindkét esetben esztétikailag zavaró tünetekről van szó.

nyakplasztika a felesleges zsírszövet és bőr eltávolításával visszaállítja a nyak korábbi formáját. Bizonyos esetekben a nyakplasztikát (zsírleszívás) más korrekcióval (tokaplasztika) is javasolt kiegészíteni, ezt a konzultáció alkalmával a plasztikai sebésszel egyeztetheted.

Mi történik a nyakplasztika során?

Nyakplasztika alkalmával az esetek egy részében elegendő csak zsírleszívást végezni a nyak kontúrjának visszaállításához, a bőr feszesítéséhez. 45 év alatt, amikor csak a nyakon felszaporodott zsírszövet, a toka okoz panaszt és a bőr tónusa megtartott, zsírleszívás útján eltávolítható a felesleges mennyiség. 45 év felett azonban a bőr rugalmassága fokozatosan csökken és ezért már bőrfelesleg is jelen van, ezen esetben bőrkimetszéssel járó nyakplasztika válik szükségessé.

Nyakplasztika esetében a toka zsírleszívás előtt plasztikai sebésze kijelöli a szükséges bemetszések helyét, melyek a fül mögött rejtve helyezkednek majd el. Ezeken az előre bejelölt metszéseken keresztül egy vékony csövet vezetünk be és vákuum segítségével, kontrollált oda-vissza mozgással plasztikai sebésze fellazítja és eltávolítja a felesleges zsírszöveteket. A vérzés csökkentése érdekében a toka zsírleszívás megkezdése előtt egy ásványi anyagokat tartalmazó, vérzéscsillapító és érzéstelenítő oldattal tölti fel plasztikai sebészed az érintett területet. Amennyiben a bőr alatti kötőszövetek gyengék és a bőr tónusát vesztette, a toka zsírleszívást a felesleges bőr kimetszésével, nyakplasztikával kombináljuk. Ebben az esetben a fül mögött és a hajas fejbőrön ejt az orvos bemetszést, majd a bőrt alápreparálja, szükség esetén a szétvált nyakizmokat egyesíti, és a bőrfelesleget eltávolítja, majd felszívódó varratokkal zárja a sebet. nyakplasztika időtartama kb. egy–másfél óra, melyre altatásban kerül sor.

Kérj időpontot az első, ingyenes konzultációra még ma!

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont
Időpontkérés
close slider