Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
A boldogság titka: Egészség és család - Dr. Goodwin

A boldogság titka: Egészség és család

Benik-Garami Anett a Dr. Goodwin Klinikán

Amikor az ember olyan életet él, amely boldoggá teszi őt, megtalálja a helyét az életben. Az egykori Miss Universe Hungary győztese, Benik-Garami Anett márpedig sugárzik, élete pedig a családjával teljesedett ki. Gyönyörű, kiegyensúlyozott és egészséges. Hogy jó példát mutasson, a Dr. Goodwin Klinikán hívja fel a figyelmet a rendszeres nőgyógyászati szűrés fontosságára!

Minden lehetőséged meglenne, hogy a férjeddel, Benik Balázzsal – háromszoros ralibajnok, sikeres vállalkozó – a bulvársajtó álompárja legyetek. Boldog család, szép gyerekek, sikeres élet. Ti azonban inkább egymásra figyeltek, ritkán nyilatkozol, most mégis kiállsz egy ügyért…

– Igen, pontosan azért, mert ez EGY ÜGY! Méghozzá minden NŐ ÜGYE kell, hogy legyen! És mint nő, anya, hatalmas felelősségem van nekem is abban, hogy nemcsak a lányom, de a következő generáció számára is természetes legyen a prevenció, a rendszeres szűrés.

Nem szabad elfelejteni, hogy bárkit érinthet a méhnyakrák, senki sincs kiváltságos helyzetben! Az egyetlen, amit tehetünk, és egyben a legtöbb is, hogy a megelőzésre tesszük a hangsúlyt, és rendszeresen járunk nőgyógyászati szűrésre.

Nem titok, hogy érintett vagyok a témában, a saját példám is bizonyítja, hogy mennyire fontos a megelőzés. 18 évesen, életem első nőgyógyászati vizsgálatán derült ki, hogy HPV pozitív lett a rákszűrésem eredménye. Hálás vagyok az édesanyámnak, hogy elvitt a nőgyógyászhoz, pedig nem volt semmilyen tünetem. Sőt, neki sem volt korábban hasonló nőgyógyászati problémája.

Nagyon megijedtél, vagy nem tudtad, hogy mivel állsz szemben?

– Alapvetően nem tudtam, hogy pontosan mit jelent, ha egy rákszűrés eredménye P3-P4-es. Az akkori orvosom nagyon pontosan elmagyarázta, hogy mit jelent a HPV vírus megjelenése a szervezetben, és hogy milyen lehetőségeim vannak. Mivel 18 évesen nem terveztem, hogy öt éven belül szüljek, a műtétet választottam, amely alatt egy nagyon kis részt kimetszettek a méhnyakból. Az első időben fél évente kellett mennem szűrésre, később pedig – és azóta is – évente. Szerencsére nagyon gyorsan regenerálódtam, és teljesen meggyógyultam. Semmilyen problémát nem okozott azóta sem a korai rossz diagnózis, tökéletesek az eredményeim. Ehhez azonban az kellett, hogy időben észre vegyék a bajt! Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megelőzés jelentőségét…

Lányos édesanyaként nagyon fontos számomra a példamutatás az egészségünkkel kapcsolatban is. Orvosomtól, Dr. Kosztin Árpádtól – a Dr Goodwin Klinika szülész-nőgyógyászától – minden támogatást és szakmai figyelmet megkapok. 12 éve a doktor úrhoz járok, és büszkén mondhatom, hogy szinte a család barátja. A Dr. Goodwin Klinika pedig kiegészíti a profi ellátást, és hozzá teszi a saját maximalizmusát a gyönyörű környezettel.

Két gyönyörű gyermeked született, kisfiad, Benett 11 éves, kislányod, Berill pedig 7 éves. A várandósság alatt sem okozott problémát a korábbi HPV eredmény?

– Egyáltalán nem befolyásolta a várandósságaimat a nőgyógyászati előzményem, de így sem volt egyszerű “menet” egyik sem. Borzasztóan megszenvedtem mindkét gyermekemmel a terhességet, vészes hányással küzdöttem majdnem egészen végig mindkét 9 hónapot . Talán a kislányomnál, a második terhességemnél még rosszabb volt, mint a kisfiamnál.

Befolyásol ez abban, hogy szeretnétek-e még kisbabát?

– Mondhatnám, hogy igen, de természetesen nem ez a fő indok, hogy nem szeretnénk több gyermeket. Az én családi mintám a kétgyermekes családmodell. Van fiunk és lányunk is, minden tökéletes. Mi így működünk jól.

Mit teszel a saját és a család egészségéért, van valami különleges praktika vagy titok?

– Szerintem átlagos, aktív életet élünk, de nagyon figyelek arra, hogy egészségesen, jól táplálkozzunk, sok vitamint fogyasszunk! Fontos persze a sport, ha tehetem futok és saját testsúlyos edzésre járok. A gyerekeket is úgy neveljük, hogy a mozgás az élet része. Telente családdal együtt síelünk, sokat biciklizünk. Alapvetően jó géneket örököltem, de vigyázok a családra, és persze magamra is.

Volt szépségkirálynőként mit jelent a számodra a szépség? Jobban fókuszban van az életedben?

– Egyáltalán nem! Szeretek szép lenni, mint minden nő! Szeretek nőies nő lenni. De ettől függetlenül a természetesség híve vagyok. Közel negyven évesen elmondhatom magamról, hogy mindenem “igazi” és én vagyok. Nem tudom persze, hogy mit hoznak majd az évek, de szeretnék úgy megöregedni, hogy ki vagyok békülve magammal. A harmónia és az összhang mindennél fontosabb, én a családban találtam meg ezt az egyensúlyt.

Jó csapatot alkottok a férjeddel!

– Úgy gondolom én is! Nagyon büszke vagyok rá, és mindenben támogatom, de ez kölcsönös. Mindketten támogató családból jöttünk. A szüleim a mai napig aktív életet élnek, és nagyon szoros a kapcsolatunk. Ezt a képet, mintát visszük tovább mi is a gyerekeinkkel. A családi értékek nagyon fontosak a számunkra.

Édesapádnak köszönheted, hogy megismerkedtél a férjeddel…

– Így van, édesapám is raliversenyző volt, csakúgy, mint Balázs! Az autóversenyzés különleges pontja az életünknek, én is kipróbáltam magam a volán mögött. Ma már csak a gyerekeket “szállítom”, de így is napi 2-3 órát vezetek.

Egyelőre más céljaink vannak, a férjem elsősorban üzletember, méghozzá nagyon sikeres. Jelenleg egy ökolakópark létrehozásán dolgozik, amelyben én is aktívan részt veszek. Bár közgazdász végzettségem van, lakberendezőként próbálhatom ki magam a projektben. Nagyon intenzív és izgalmas időszak következik. Ehhez pedig nélkülözhetetlen az egészség…

A megelőzés az egészségmegőrzésben a legfontosabb! Kérj időpontot kollégáinktól nőgyógyászati szűrésre!

Egészségügyi kérdésekben jelenleg telefonon tudunk felvilágosítást adni a +36 1 600 50 40 számon