Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
A felelősségteljes macsó - Dr. Goodwin

A felelősségteljes macsó

Király Péter a pultnál (Dr. Goodwin Központ)Király Péterrel beszélgettünk a Dr Goodwin Szépség- és Egészség Központban

Király Péter 2013 óta alakítja Gabit az RTL Klub Éjjel-nappal Budapest című műsorában, emellett média szakemberként dolgozik és boldog családapa. Megnyerte a Konyhafőnök VIP 2018-as szériáját, szerepelt a Nyerő párosban, imád focizni és főzni és egyre egészségesebb. 38 évesen büszkén kijelentheti, hogy kiegyensúlyozott és sikeres életet él nemcsak szakmailag, de a magánéletében is.

Sosem gondoltam volna, hogy Király Péterrel, a képernyőről ismert macsóval az egészséges életről fogok beszélgetni. De itt vagyunk és tényleg jól nézel ki! Milyen családi “mintát” hoztál magaddal az egészséggel kapcsolatban?

– Szerintem teljesen átlagosat, de azért azt meg kell említeni, hogy a családban a nők sokkal tovább éltek, mint a férfiak. Kivéve a nagyapámat, de ő igazi, kicsattanó vidéki életet élt. Ettől függetlenül ez nem befolyásolja a magamról alkotott képet, nem ezért kezdtem jobban figyelni az egészségemre! Inkább az történt, hogy elkezdtem felelősséget vállalni a körülöttem élő emberekért, a szeretteimért és úgy általában az életemért. Belegondolni is rossz, hogy mi lenne a családommal nélkülem!

Sokat fogytál… Karantén diéta, vagy életközépi váltás?

– Ismerem a végleteket, korábban tényleg két végéről égettem a gyertyát. Annyi élményt gyűjtöttem már eddig is, ami bőven elég egy egész életre, szóval egy picit valóban lenyugodtam. És egyszerűen figyelek magamra, aminek tényleg megvan az eredménye.
17 kilót fogytam négy hónap alatt. Mondjuk rám fért, a motoros kabátomat alig bírtam már felhúzni, most pedig teljesen jó. Két ruhaméretet fogytam, ami nem mindegy!
Heti ötször edzek. Figyelek, hogy mit eszem, vagyis inkább arra, hogy mit nem. A kenyeret, pékárut teljesen kihúztam az étrendemből. Csak vizet iszom, semmi alkohol – jó, néha fröccsözöm. Szóval semmi köze a karanténhoz, amit egyébként is végig dolgoztam. Szeretném látni a gyerekeimet felnőni, szeretnék velük együtt mozogni! Jobban érzem magam és ez feldob. Ha nem is lettem felnőtt a hagyományos értelemben, felelősségteljesebb, tudatosabb mindenképpen.

Egészség klinikán beszélgetünk, rendszeresen jársz szűrésekre?

– Alapvetően igen. Jó kapcsolatban vagyok a Goodwin Klinikával korábbi munkák miatt, de régebben is jártam szűrésekre. Fontosnak tartom a megelőzést, nem mindegy, hogy tüzet olt az orvos, vagy korán elcsípi a bajt.
Nagyon szeretem a Goodwin barátságos, közvetlen légkörét és a gyönyörű környezetet, a profi ellátásról nem is beszélve! Ismert emberként persze mindenhol különleges figyelmet kapok, de itt azért egészen másról van szó!

Milyen vizsgálatokat végeztek most el?

Ellenőrizték az anyajegyeket, nagyon sok van a testemen, elsőre nem is látszik a tetoválások miatt, de 500 körüli a szám.
Prosztata vizsgálat is volt, ez 40 éves kortól erősen ajánlott egyébként is minden férfinak. Ezenkívül allergia vizsgálatot is végeztek. Szerencsére mindennel minden rendben van!

A Dr. Goodwin nemcsak egészség központ, szépség klinika is. Mit gondolsz a plasztikai beavatkozásokról?

– Őszintén? Imádom az úgymond “mű” szépséget! IS! Tényleg! Magamon nem tudom, hogy változtatnék-e valamit, a férfi életérzés teljesen más, de imádom, ahogyan a nők élnek a plasztikai beavatkozások lehetőségével! Mondjuk ha nagyon zavarna valami magamon, biztosan én is segítséget kérnék, de még nem tartok ott.

Ez nem jelenti azt, hogy csak a felturbózott nőkbe esek bele, voltam szerelmes kifejezetten csúnya lányba is. Azt gondolom, hogy férfi és nő között a vonzalmat nemcsak a külsőségek mozgatják, ez egyfajta energia játék. A nagybetűs NŐ belülről NŐ!

Egyébként minden mással kapcsolatban is hiszek az energia fontosságában, a láthatatlan erőkben és egyáltalán abban, hogy többek vagyunk emberként, mint élő hús. Érzékeny, vagyis inkább fogékony vagyok azokra a létező, de nem látható dolgokra, amelyek körülvesznek bennünket és hatnak ránk. Az élet sokkal színesebb és összetettebb, mint ahogyan azt a legtöbb ember gondolja.
Alapvetően energia töltő típus vagyok, éppen ezért nagyon kimerít, amikor energiavámpírokkal kell együtt lennem.

Téged mi tölt fel?

– Sok mindennel fel tudok töltődni. A sporttal, a focival mindenképpen és persze a családdal eltöltött idővel. Nagy szerelem a főzés is. Enni egyébként is nagyon szeretek, de már kamaszként elkezdtem főzni, 15-16 évesen a nagyim és az anyukám hatására. Kettejük ízvilágát vegyítem a saját stílusommal. Szeretek fűszeresen főzni, családi specialitásunk a kapros töltött káposzta.
Hatalmas kaland volt számomra a Konyhafőnök VIP műsorban való szereplés és nagyon büszke vagyok, hogy megnyertem! Rengeteget köszönhetek Blaskó Zoltán séfnek, aki segített a felkészülésben! És örülök, hogy volt lehetőségem megismerkedni Rácz Jenő séffel, nagyon jó barátságot kötöttünk!

Szerinted végleg megkomolyodtál?

– Azt nem tudom, de talán benőtt egy picit a fejem lágya… Az biztos, hogy tudom, hogy felelősséggel tartozom az egészségemért nemcsak magam, de elsősorban a családom miatt. Már van fontossági sorrend!

Gondolj Te is a jövődre és az egészségedre, hozz felelős döntéseket! Kérj konzultációs időpontot kollégáinktól a Téged érintő szűrővizsgálatra!