fbpx
Oldal kiválasztása

“A szépség azt jelenti, hogy jól érzem magam a bőrömben, mert bennem dől el.”

Csomor Csilla színművész klinikánk segítségével hozza egyensúlyba a “kívül és belül”-t.

Római part, esőre áll, de a szabadba ülünk ki teázni. Mert az olyan természetes és meghitt. Mint Csilla.

Nézem, és azon tűnődöm, hogy vajon mit szeretne változtatni, megújítani magán, de a külső helyett hamar a belső világ kerül a középpontba.

Minden az egészséggel kezdődik és lesz teljes

– Amikor megkeresett a Dr. Goodwin klinika, a szépészeti kezelések helyett egy endokrinológiai vizsgálattal szerettem volna kezdeni a konzultációt. Nemcsak azért, mert a változó korba lépő nők számára egy kézenfekvő és tudatos lépésnek kell lennie a hormonháztartás és az egész változásban lévő szervezet kivizsgálása! Olyan tüneteket tapasztaltam, amelyekkel a hétköznapokban is problémám volt, a szakmámban, a színészi munkában nem engedhetem meg magamnak, hogy letaglózzon a színpadon egy rosszullét vagy hőhullám. – meséli a színésznő.

– Nagyon jó döntés volt, hogy magán úton kezdtem bele a kivizsgálásokba! Nemcsak a folyamat gördülékenysége miatt – mindent leszerveztek és megterveztek – de az orvos, Dr. Sipos Evelyn endokrinológus és az egész csapat kedvessége és a figyelme lenyűgöző és hatalmas segítség is ebben az érzékeny időszakban.
Teljesen átfogó kivizsgálással haladunk lépésről lépésre, felderítve a problémát (ha valóban van) és az általános egészségi állapotomat. A vérnyomásom beállításától a pajzsmirigy kezelésig mindenre figyelnek.

A szépség szubjektív, nem vita kérdése

– Nagy közhely, de pont ezért igaz, hogy a szépség az egészséggel kezdődik. Kinézhetek bárhogy (egyébként nagyon jól néz ki, lj: a szerző), ha belül nincs rendben minden, lelkileg és testileg egyaránt.
A világ nagyon hamar “leveszi”, ha belülről disszonancia sugárzik. A szépség szubjektív, nem vita tárgya persze, hiszen mindenkinek mást jelent. Az a szép, ami érdek nélkül tetszik, és még forgathatjuk, de a lényeg az, hogy ha belül jó érzés “lennem” magammal, kifelé ezt a harmóniát sugárzom. Ehhez azonban tudatosnak “is” kell lennem, foglalkoznom kell magammal, ennek pedig része az egészségem.

A színésznő szerint, ami a világban zajlik, bennünk is nyomot hagy, hiszen szimbiózisban vagyunk egymással.

– Nagyon nehéz időszak ez a mostani mindenkinek globálisan és magánélet szempontjából is. A karantén nemcsak a bezártság és bizonytalanság miatt okozott problémát, de a hivatás gyakorlása, alkotás nélkül még nehezebbé vált az élet. Beteg édesanyámtól is távol kellett lennem, ez pedig az egész családot megviselte.

A kérdés mindemellett még mindig az, hogy szépek legyünk? És boldogok?

– Szépség, boldogság… Boldognak lenni nem egy állandó létállapot, amit egyszer elérünk, aztán benne maradunk! Vannak boldog pillanatok és ezeket kell megélnünk és magunkba építenünk. És elfogadni, hogy aztán jön egy másik érzés, állapot.
A színész szakma, hivatás egy hatalmas ajándék! Megélhetem játék közben az élet ezer aspektusát, helyzetét, miközben én egy “csatorna” vagyok, rajtam keresztül valósul meg egy energia, igazából én vagyok a közvetítő. Ezt kevesen tapasztalhatják meg!
Sohasem díva szerettem volna lenni és az, hogy színésznő lettem egyértelmű volt, nem volt kérdés!

Mindent az alapjaimnak köszönhetek, annak és azoknak, ahonnan jöttem. A családomnak. Az amatőr színjátszó körnek, ahonnan elindultam tíz évesen és ma is tárt karokkal fogadnak. Fontos, hogy tudjuk, honnan jöttünk, hogy számítanak a gyökereink!

Változásban és a mostban élni

– Önmagában a változást nehezen élem meg, de harcos vagyok. Vagy lehet, hogy éppen ezért nehéz.
Mindent szeretek kielemezni, megérteni, hogy aztán meg tudjam oldani és érezhetem, hogy volt választásom, és én döntöttem. Visszamenőleg nem bánok dolgokat, hiszem, hogy csak a múltamon keresztül válhattam azzá, aki most vagyok.

Ha úgy vesszük, az öregedés egyfajta út a tapasztalásban, ezt pedig szeretném kihasználni minden területen. Például nem kifejezetten női, sztereotip sportot űzök, versenyszerűen golfozom és vitorlázom is, amellett, hogy balettal kezdtem fiatal koromban. Szeretek minden oldalon állni, minden energiát megélni, feszegetni a határaimat. Színésznőként naponta újra kezdem a színpadon, minden nap, mindig csak az az egy esélyem van. A most.

Elmondhatom magamról, egyébként büszkén, hogy rajtam még minden “eredeti”, a legtöbb kolléganőmmel ellentétben. Úgy gondolom, nem attól leszek jobb színésznő, ha viaszbábúvá műtetem magam. Nem a “mű” az érték, mint ahogyan jelenleg sok minden nem az, pedig annak adják el. De ha én úgy döntök, hogy változtatok magamon valamit, attól függetlenül én még mindig ugyanaz a Csomor Csilla leszek. Az értékeim, amelyeket közvetítek és amiben hiszek nem változnak. Egy beavatkozás segítség, hogy jobban érezzem magam a világban, egy eszköz csupán.

Berényi Zsuzsa, Déryné és Blaha Lujza

Nem mondom, hogy a végletek embere vagyok, de az biztos, hogy széles spektrumon jártam be a pályát. Voltam az ország “Zsuzsája”, a Barátok közt sorozatban 9 évig játszottam.
Ezután pedig hatalmas kihívás és ajándék, hogy két karizmatikus nő életét vihetem a közönséghez: Déryné ( Édes Rózám! Déryné szerelmes élete), valamint Blaha Lujza (A Blaha-sztori) életéből merített önálló estjeimet misszióként élem meg. Példát mutatni, hogy lehet úgy is, mint ők! Színésznek, nőnek lenni!
Jó érzés adni valamit, róluk és belőlük, és az érdekes reformkorból is. Azoknak a fiataloknak például,
akiknek a Déryné mára csak egy cukrászda, a Blaha pedig egy tér.

– Igazán teljesen mindegy, hogy hány éves vagyok, az csupán egy szám. Legyen jól a világ! Legyünk jól benne és találjuk meg a helyünket! A vitorláshoz, hogy haladjon, kell a szél… A színésznek, hogy halljuk a hangját, szüksége van mikrofonra… Az egészségnek és a szépségnek is kell néha segítség…

A tea elfogyott, a hangulat maradt. Az eső csak akkor kezd esni, amikor búcsúzunk, megvárt bennünket. Minden kerek. Köszönöm a beszélgetést!

Időpontkérés
close slider