Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Az elrontott szájtöltés helyrehozása - Dr. Goodwin

Az elrontott szájtöltés helyrehozása

Az ajakfeltöltés szép, határozott ajakformát és volument ad ajkaidnak, miközben javítja arcvonásaid harmóniáját és szimmetriáját. Persze csak ideális esetben, amennyiben megbízható, tapasztalt plasztikai sebészre bízod a feladatot. De mi történik, ha valaki kóklerek keze közé kerül? Megoldható az elrontott szájtöltés helyrehozása?

Mivel jár a hyaluronsavas ajakfeltöltés?

Mivel az ajakfeltöltés hyaluronsavval – a szervezetben megtalálható természetes anyaggal – készül, ezek az injekciók korrigálják, finoman javítják természetes adottságaidat, és jó esetben csak minimális mellékhatással, néhány napig tartó puffadással járnak, a látványos eredmény viszont több hónapig kitart. 

A hyluronsavas ajakfeltöltés utáni duzzanat miatt sem kell aggódnod, mivel jeges pakolással, és bizonyos szabályok betartásával könnyedén megbirkózhatsz ezzel a kellemetlenséggel. Egy rövid ideig le kell mondanod a szaunáról, a gőzfürdőről, a megerőltető testedzéstől, de vérhígító tulajdonsága miatt az alkoholt is érdemes lesz kerülnöd néhány napig.

Russian lips ajakfeltöltés

A hialuronsavas szájfeltöltés egyik népszerű változata az orosz ajakfeltöltés, amely az ajakformák közül a matrjoska baba szív alakú száját utánozza a középső résznek volumenizált hatást biztosítva. Az orosz szájfeltöltés során apró cseppnyi töltőanyagot fecskendeznek az ajkakba, elsősorban a középtájra koncentrálva, hogy elérjék a kívánt a formát. Ez a feltöltött száj inkább magasságában, mint térfogatában nagyobb, és némileg hosszabb kezelési időt igényel.

Az elrontott ajakfeltöltés okai és következményei

Számos oka lehet, ha az ajakfeltöltés rosszul sül el. Leggyakrabban a helytelen injekciós technika, a nem megfelelő termékválasztás, a túlzásba vitt töltőanyag-használat és a rossz utókezelés miatt. 

Talán az a legveszélyesebb, ha a pácienseknek silány minőségű vagy nem engedélyezett töltőanyagot fecskendeznek be, ezért is kell minden esetben utánajárni az eljárást végző intézménynek és személyeknek, hogy meggyőződhess arról, hogy garantáltan jó kezekbe kerülsz. 

Íme néhány jel, amelyre érdemes odafigyelni: 

  • Ha az ajkak egyenetlenek és aszimmetrikusak, az valószínűleg abból adódik, hogy hialuront rosszul fecskendezték be a kezelt területekre. 
  • A túltöltött ajkak, azaz a kacsaszáj akkor fordul elő, amikor az ajkakba felesleges töltőanyag kerül, ami azt eredményezi, hogy azok kidudorodnak, mint a kacsa csőre. Sok esetben a túltöltött ajkak merevvé válhatnak, ami megnehezíti a korrekciójukat. 
  • A nekrózis, amely szövetelhalásként ismert, súlyos szövődmény, amely azonnali orvosi kezelést igényel. Ez akkor következik be, ha a vérerek elzáródnak, akár közvetlenül, akár közvetve a töltőanyag által. Ennek jelei többek közt a súlyos fájdalom, a kékes, feketés elszíneződés, illetve a hámlás. Az elhalás rendkívül ritka, de előfordulhat helytelen termékek használatánál, vagy ha nem megfelelően képzett szakember végzi a beavatkozást. 

Hyaluronsav-csomósodás: az ajakfeltöltés utáni csomók

Ha kis kemény csomók és dudorok jelentkeznek a hyaluronsavas ajakfeltöltés után, amelyek nem múlnak el néhány napon belül, akkor valószínűleg túl sok töltőanyag került az ajkakba vagy rosszul megválasztott helyeken történt az injekciózás, de a nem megfelelő termékválasztás miatt is előfordulhat a csomósodás. 

hialuronos ajakfeltöltés elrontása és helyrehozása

Az elrontott szájtöltés helyrehozása

Az elrontott szájtöltés helyrehozása több módon is történhet. A legidőigényesebb feladat az, ha a szilikonnal töltött ajkakból kell eltávolítani a töltőanyagot csomósodás miatt, de mára sokkal népszerűbb a hialuronsav használata, amelyet leggyakrabban egy hialuronidáznak nevezett fehérjeenzim anyaggal oldanak fel az ajkakban, amely elpusztítja a hialuronsavat az ajkakban tartó kötéseket. Egy másik nagy szakértelmet és precizitást igénylő technika, amikor az orvos feltárja a csomót, majd kinyomja onnan a töltőanyagot. 

Ajakfeltöltés garantált eredménnyel a Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpontban

Ha természetesen ívelt, dús ajkakat szeretnél, és tapasztalt szakemberekre bíznád a szépségedet, fordulj a Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont szakembereihez, akik garanciát vállalnak a kezeléseikre, és kerüld el a rosszul kivitelezett, káros beavatkozásokat! Foglalj időpontot ingyenes konzultációnkra, és engedd, hogy tökéletes ajkakat varázsoljunk az arcodra, amelyek kiemelik szépségedet!