Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Mit tehetsz, ha nem vagy elégedett a hialuronsavas kezeléssel?

Mit tehetsz, ha nem vagy elégedett a hialuronsavas kezeléssel?

Előző cikkünkben részletesen tárgyaltuk a hialuronsav különböző hatásait és alkalmazási területeit. Most tekintsük át, mit tehetünk, ha a kezelés eredményével nem vagyunk elégedettek, és milyen lehetőségeink vannak a hialuronsav kioldására.

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy ruhadarabot vásárolt, amit végül soha sem hordott. Hasonlóan lehet egy tervezett hialuronsavas kezeléssel is. Előfordulhat, hogy bár előzetesen terveztük, mit szeretnénk elérni, a kezelés után mégsem vagyunk elégedettek az eredménnyel, mert túlságosan erőteljes vagy nem a várt módon változott meg az arcunk. Szerencsére ilyen esetekre is van megoldás, hiszen létezik olyan eljárás, amellyel kioldhatjuk a befecskendezett hialuronsavat.

Hogyan lehet kioldani a hilauronsavat?

A hialuronsav kioldására a hialuronidáz nevű anyag alkalmazható. Ez az anyag képes egyensúlyba hozni a túlzott hialuronsav bevitelt, és 1-2 napon belül feloldja és eltávolítja a hialuronsavas töltőanyagot. Tehát, ha nem vagyunk elégedettek a kezelés eredményével, nincs ok aggodalomra; az arcunk nem marad örökre vagy akár hónapokig a kezelés utáni állapotban. Egy hialuronidáz kezeléssel visszaállíthatjuk az arcunk eredeti formáját.

Mikor javasolt a hialuronid alkalmazása?

1. Felesleges anyagok eltávolítása: Amennyiben túlzott mennyiségű hialuronsav került beinjektálásra, és szeretnénk csökkenteni annak mennyiségét a kezelt területen vagy szeretnénk megváltoztatni az eddigi formáját a töltött területnek.
2. Rossz helyre került a töltőanyag: Előfordulhat, hogy a hialuronsav elmozdul, és nem az esztétikus megjelenést eredményezi. Ebben az esetben szükség lehet a korrekcióra.
3. Érrendszeri rendellenességek: A hialuronsav téves beinjektálása érelzáródást okozhat, és ilyenkor azonnali hialuronidáz kezelésre van szükség a szövődmények elkerülése érdekében.
4. Tyndall-effektus: Ha az injektált bőrfelület elszíneződik, az azt jelezheti, hogy szükség van hialuronidáz alkalmazására.
5. Gyulladás kialakulása: Az injektált területen granulómák jelentkezhetnek, ami gyulladást jelez. Ebben az esetben is hasznos lehet a hialuronidáz kezelés.

A hialuronsavas kezelések során mindig fontos, hogy megbízható és tapasztalt szakember végezze el az eljárást. Ha elégedetlenség merül fel az eredményekkel, konzultálj az orvosoddal, aki segíthet a helyes út kiválasztásában, beleértve a hialuronsav kioldását is.

Amennyiben nem vagy elégedett a hialuronsavas kezelésed eredményével foglalj hozzánk időpontot!