fbpx
Oldal kiválasztása

Ajakfeltöltés: egy népszerű esztétikai beavatkozás menete

Az arc érzékszervei nem kizárólag funkciójukban, de megjelenésükben és vonásaikban is fontos szerepet töltenek be az ember életében: tudattalanul kommunikálnak, hatást gyakorolnak a befogadó félre.

Annak ellenére, hogy az üzenet minden esetben egy szubjektív képet alkot a másikban, jelentősége még ugyanolyan fontos. Épp ezért nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogyha a megújulási vágyaink túlmutatnak egy új hajszín kipróbálásán.

Napjainkban hódítanak a plasztikai–, de még inkább az esztétikai beavatkozások. Az egyik legnépszerűbb az ajakfeltöltés, hiszen egy olyan gyorsan elvégezhető önbizalomnövelő eljárás, aminek köszönhetően pillanatok alatt:

 • eltüntethetők a száj körüli ráncok,
 • korrigálhatók az asszimetrikus ajkak vonalai,
 • vagy fiatalosabbá és dúsabbá varázsolható (igény szerint) a felső és/vagy az alsó ajak.

A telt ajkak érzéki vonzereje

Életünk során megszámlálhatatlan emberi arccal találkozunk, de mégis csak néhány tesz ránk mély benyomást. Akarva akaratlanul, de az első találkozások első pillanataiban csupán a külsőségek által alkotunk véleményt, vagy határozzuk meg, hogy ki válik szimpatikussá számunkra.

Nem is gondolnánk, de ilyenkor az ajkak formájának és méretének épp akkora szerepe van, mint akár a szemünk vagy a bőrünk színének, sokakban ezért is alakul ki egy megmagyarázhatatlan vágy az ajakfeltöltés iránt. A valódi igény hátterében pedig csupán egy egyszerű ok áll: férfiként és nőként is az ajkak jelentik a vonzerő egyik alappillérét, a dús és telt vonások ugyanis intimitást és érzékiséget sugallnak.

Ajakfeltöltés a telt ajkakért

Minden, amit az ajakfeltöltés folyamatáról érdemes tudni

A kor előrehaladtával a száj formája és teltsége nagymértékű változáson megy keresztül, amit sokan nem tudnak nyugodt szívvel fogadni. Természetesen az ajakfeltöltési igény motivációja nagyon sokféle lehet – ahogyan már az korábban szóba is került –, ilyen például a száj körüli ráncok eltüntetése, az alsó és felső ajkak méretének egy szintre hozása stb.

Bármi is álljon viszont a háttérben, ha már Te is régóta szeretnéd markánsabbá és érzékibbé varázsolni az ajkaid, érdemes megismerkedned a szájfeltöltések egyszerű és gyors módszerével, és annak menetével!

A legbiztonságosabb módszer: a hialuronsavas ajakfeltöltés

A plasztikai sebészet berobbanása után, idővel egyre fontosabbá vált, hogy az egyes kezelések fokozatosan biztonságosabbá váljanak. Habár manapság is nagy népszerűségnek örvendenek a szilikonos ajakfeltöltések, a legtöbben már inkább a kevesebb szövődménnyel járó beavatkozásokat, azaz a felszívódó készítményekkel történő eljárásokat választják.

Ennek legnagyszerűbb és legkifizetődőbb módszere a hialuronsavval történő ajakfeltöltés. A hialuron köztudottan az emberi szervezetben (egészen pontosan a rugalmas/kollagén rostokban) egyébként is megtalálható anyag, épp ezért nem jár valódi szövődményekkel – felszívódása természetesen és komplikációk nélkül zajlik. Az egészségügyi szempontokon túl, a szájfeltöltések során még számos pozitív tulajdonsága van a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elemnek:

 • Segítségével az ajkak alakja sokkal szabadabban formálható, így a változás mértéke is szabályozható.
 • Más töltőanyagokkal szemben kevesebb duzzanattal jár. 
 • A hialuronsavas ajakfeltöltés végeredményben tartós, de mégsem állandó, amiből az következik, hogy valójában “nem bánhatod meg a döntésed”. (A tartósság mértéke függ az életkortól, a bőrtípustól, az izmok aktivitásától.)
 • Természetes jellegéből adódóan, allergiás reakció szinte nem léphet fel a beavatkozás során.
 • Használata azonnal telt és érzéki ajkakat varázsol, ami mégis természetes hatású marad.

Az esztétikai beavatkozás menete a gyakorlatban

Az ajakfeltöltési kezelést megelőzi egy konzultáció a beavatkozást elvégző szakemberrel. Ilyenkor egyaránt szóba kerülnek a páciens vágyai, és az eljárás technikai tudnivalói, mint például, hogy az ajkak méretének megnövelésére szolgáló kezelés mindig a töltőanyag beinjekciózásával történik. A gyakorlatban ez a következőképp épül fel:

 1. A fogorvosi beavatkozásokhoz hasonlóan, az ajakfeltöltés előtt is érzéstelenítésre kerül a száj és a száj környékén található terület.
 2. A plasztikai sebész az injekcióstűt az ajakpír és a bőr határán vezeti be, 2-3 mm mélyre hatolva.
 3. Ha az ajakkontúr formálása a cél, akkor az ajakpír területe alá injektálja a töltőanyagot, de ha az ajak vastagítása miatt történik a beavatkozás, akkor az injekciózás a nyálkahártya felőli oldalon történik.
 4. A töltőanyag mindig a tű visszahúzása közben kerül a szervezetbe.
Hialuronsavas ajakfeltöltés

Gyors kezelés, hosszú távú beruházás

Elöljáróban érdemes még tudni, hogy a természetes felszívódású készítménnyel történő beavatkozás csupán 20-30 percet vesz igénybe, és hatása mégis 8, de akár 14 hónapra is képes biztosítani a tökéletes külsőt és a gyönyörű ajkakat. Ez nem jelent mást, minthogy egy gyors kezeléssel nemcsak a rövid–, de a hosszú távú vágyaid is beteljesítheted, hiszen így akár egy év múlva is boldogan pillanthatsz majd a tükörbe!

Kedvet kaptál? A Dr. Goodwin Szépség– és Egészségközpontban lehetőséged van kipróbálni a hialuronsavas kezelést, hogy még karakteresebbé és meghatározóbbá varázsold a megjelenésed! Ha már régóta kacérkodsz a szájfeltöltés gondolatával, de még sokszor kétségeid támadnak, szakembereink készséggel állnak rendelkezésedre a kérdéseid megválaszolásában is! Az első konzultációt díjmentesen biztosítjuk, így valóban nincs vesztenivalód. Ha végül úgy döntesz, hogy szívesen belevágnál jó, ha tudod, hogy a központunkban:

 • többszörös keresztkötéseket tartalmazó, hialuronsav alapú készítményeket alkalmazunk (Juvederm Ultra vagy Juvederm Ultra Smile), azaz egy kifejezetten biztonságos és korszerű lehetőséget biztosítunk számodra!
 • dolgozó szakemberek tökéletesen tisztában vannak az egyes életkorokra, életszakaszokra jellemző fizikai állapotokkal, esetleges problémákkal. Így biztosan egy személyre szabott megoldást, azaz a számodra legjobb lehetőséget biztosítják neked!
 • kiemelkedően szép környezetben és magas színvonalú technológiák segítségével szépülhetsz! Az általunk alkalmazott anyagok, mind a plasztikai sebészet, mind a szépészeti beavatkozások területén kiváló minőségűek, modernek, miközben a legszigorúbb törvényi előírásoknak is megfelelnek.
Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont
Időpontkérés
close slider