fbpx
Oldal kiválasztása

Az arcszobrászat művészete

Egymást erősítő hivatások: Sminktetoválás és arcplasztika

A szépséget nemcsak vágyjuk, de csodáljuk is, a mai nő kiváltsága pedig az, hogy változtathat és tökéletesíthet szinte minden vonásán. A szépből lehet még szebb, arcunk vonalaival játszva kiemelhetjük az igazán megragadó és különleges részeket.
A szépség és tökéletesség iránti vágy egyidős az emberiséggel, a művészet és a szenvedély motorja. Nem véletlen tehát, hogy a szépségipar szereplői tulajdonképpen művészek, arcszobrászok, más-más eszközöket használva munkájukhoz.

A szépség megteremtői, a plasztikai sebész és a sminktetováló, egymást erősítve, alázatos és profi munkával tudják megalkotni a valóban tökéletes végeredményt. Mindkét részről a cél, hogy természetes szépséget alkossanak, vagy emeljenek ki, nem pedig egyenterméket.

A legnagyobb vágyunk, hogy mindig, tartósan szépek legyünk, tehát hogy bármilyen beavatkozás és szépítő kezelés tartós eredményt hozzon. Hiszen igaz a mondás, az aki szép, az reggel is szép…

Patkós Alexandra sminktetováló mester, az Arcművészet megalkotója.

A szakmában eltöltött 20 éve alatt több ezer elégedett vendég és tanuló került ki a kezei alól.

Miközben neves külföldi képzéseken folyamatosan fejleszti magát, a sminktetoválás általános megítélésének javítása mellett elköteleződve, az is fontos számára, hogy minőségi tudását minél több szakembernek átadhassa.

Az Alexandra Academy, sminktetováló iskola tulajdonosa és művészeti vezetője, ahonnan a legjobb hazai szakemberek kerülnek ki.

Mi a módja, hogyan működik együtt az arcfeltöltés, arckontúr korrekció és a sminktetoválás?
Patkós Alexandra sminktetováló mester és  a Dr. Goodwin Központ plasztikai sebésze segít eligazodni a kérdésben.

Ha elhatároztuk, hogy a legtökéletesebb eszközökkel és szakemberekkel szépülünk, nem sajnálva a pénzt és a befektetett energiát, melyek az első lépések a tökéletesedés útján?

A sminktetoválás az arcon 3 területet érint, a szem, szemöldök és szájkontúr vonalát. Amennyiben mind a sminktetoválást és plasztikai beavatkozást is végeznek a páciensen, néhány fontos dologra mindenképpen figyelni kell a tökéletes eredmény érdekében! Az első lépés egy alapos, szakértői konzultáció!

Száj

Ha az ajak területén szeretnénk változást, akkor javasolt első lépésként a sminktetoválás. Tizedmilliméter pontos tervezéssel készítjük el a száj formáját, figyelembe véve a természetes ajak kontúrvonalát, a meglévő aszimmetriát, a mimikai mozgásokat a száj területén. A cél az, hogy úgy alakítsunk, szépítsünk a száj vonalán, formáján és színén, amely összhangban van az arc természetes vonalaival, a mosollyal és nem hat mesterkéltnek.

A tetoválással meghatározzuk a forma rajzolatát, amelyen később, az ajakfeltöltésnél már nem megy túl a plasztikai sebész. A legnagyobb méretet elérve, a kontúrhoz igazodva töltünk.

 

A sminktetoválással meghatározzuk azt a peremet, ameddig még úgy nagyítható egy száj, hogy teljesen természetesnek hat, az ajakfeltöltés pedig képes visszaadni a száj volumenét, teltségét, ha az idő múlásával veszítettünk belőle. Igény esetén az ajak a feltöltéssel látványosan is nagyítható, de ha az ajaktetoválással a kontúrok jól meg lettek határozva, akkor ez a kérés is sokkal természetesebben elkészíthető

A sminktetoválás után 1 hónap elteltével már elkészíthető az ajakfeltöltés.

Szemhéj

A szemhéj sminktetoválása és korrekciója esetében plasztikai sebész dolgozik először. Nem véletlen, hiszen mindenképpen el kell kerülni, hogy a sminktetoválás “elcsússzon” a később elvégzett műtét után.

Felső szemhéjplasztikánál a megereszkedett szemhéjon elhelyezkedő hajlatban ejtenek bemetszést, így később nem látszik a beavatkozás nyoma egyáltalán, majd a metszést követően eltávolítják a felesleges bőrt és zsírszövetet.

Ezt követően 6 hónap múlva lehet elkészíttetni a szemhéjvonal tetoválását, hiszen ennyi idő szükséges, hogy a bőrfelület tökéletesen meggyógyuljon. Amennyiben már volt a műtét előtt régi tetoválás, ezt korrigálják a plasztikai beavatkozás után.

A szemhéj tetoválás teszi fel a koronát a plasztikai sebész munkájára! A szemhéjtetoválásnak köszönhetően minden helyzetben előnyös és esztétikus szemsminket tudunk viselni, mely nem maszatolódik el a nap folyamán, strandon és uszodában sem.

Igény szerint, egyéniséghez igazodva különböző stílusú szemhéjtetoválások közül választhatunk attól függően, hogy a cél a nagyon természetes szempilla sűrítő hatás vagy a látványosabb sminkelt jelleget adó szemhéjsatírozás. Különböző színeket alkalmazva pedig a szemszín is felerősíthető és látványosabbá tehető. Az eljárás a rendkívül hatásos érzéstelenítő készítményeknek köszönhetően minden nőnek megfontolandó.

Szemöldök

Szemöldöktetoválásnál különösen fontos, hogy olyan végeredmény szülessen, amely természetes és viselőjének előnyös, fiatalos hangulatot kölcsönöz. A szemöldök tetoválások készülhetnek teljesen természetes hatású szálas technikával vagy lágy satírozással attól függően, hogy mennyi saját szőrrel rendelkezünk és milyen stílus szemöldök előnyös a megjelenésünkhöz.

Egyes technikák és a széles színpaletta egymással kombinálva azt is biztosítani tudja, hogy a szemöldök ívesebb, fiatalosabb, látványosabb legyen de egyáltalán ne legyen tetovált jellege.
Szemöldök korrekció esetén is figyelni kell, hogy a sminktetoválás és a feltöltés együttes vonalvezetésének a végeredménye egymással harmóniában legyen.

Botox kezelésnél, vagy hyaluronsavas feltöltésnél a szemöldök megemelkedik, így a plasztika beavatkozással érdemes kezdeni a folyamatot. Ha friss a plasztikai kezelés, akkor a szemöldöktetoválást magasabbra kell egy picit tenni, hiszen a kezelés után a kezelt felület kevésbé lesz duzzadt.

Esetleges mellékhatások

Sminktetoválás esetében a gyógyulási időszak 1 hét, amikor egy pigmentált pörkréteget látunk a felületen, mely minden esetben sokkal sötétebb, mint a leendő szín. A pigment teljes beépülése és a végső színmélység és színárnyalat eléréséhez 4 hét szükséges.

Ha megbízható anyagokkal, professzionális eszközökkel és kiegészítő termékekkel készül a sminktetoválás akkor a gyógyulási folyamat gyors, az eredmény hamar élvezhető és rengeteg időt megspórolhat egy nő a mindennapokban. A tartós smink nagyban hozzájárul egy nő magabiztosságához és jó közérzetéhez évekre szólóan.

Időpontkérés
close slider