Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Frakcionált Lézeres Arckezelés - Dr. Goodwin

Frakcionált Lézeres Arckezelés

Leírás

MI AZ A FRAKCIONÁLT LÉZER?

A bőr regenerálására és fiatalítására a jelenleg legkorszerűbb eljárás a frakcionált CO2 lézeres arckezelés, mely műtét nélkül ér el közel olyan hatást, mint a plasztikai beavatkozások. Egy nagy teljesítményű, számítógéppel vezérelt lézeres berendezéssel csak a bőr kiválasztott területére irányítják a lézerfényt. A lehető legnagyobb pontossággal, célzottan, kijelölt pontokban – pixelekben – hatol be a bőr legmélyebb részeibe is. Rövid idő alatt, nagy energiát leadva, az apró pontokban felmelegíti és elpárologtatja a bőr víztartalmát, azaz gyakorlatilag mikro-sebet ejt, hőkárosodást okoz a kezelt felületen. Miért jó ez a bőrnek? 

A lézeres arcfiatalítás lényege az, hogy a lézeres kezeléssel serkentjük a kollagén és hámsejt képződést, amely által akár 10 évet is fiatalodhat a bőr. A mesterséges hámlasztással arra ösztönözzük a szervezetet, hogy új, feszes és egészséges bőrréteget állítson elő.

HOGYAN ZAJLIK A FRAKCIONÁLT LÉZERES KEZELÉS?

A legelső konzultáción a kezelést végző szakember mindent pontosan elmagyaráz, hogy tisztában legyünk azzal, mire számíthatunk a lézeres kezelés alatt és a lézerkezelés után.

A beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végzik, nem altatásban. Inkább kellemetlen érzés kíséri, és esetleg minimális fájdalommal jár. Apró tűszúrásszerű, égő, bizsergő érzés kísérheti a kezelést. 

A lézeres arcfiatalítás során különböző formában és méretben helyezik el a “pixeleket” a lágylézerrel, attól függően, hogy mi az elsődleges célja az eljárásnak. Arcfiatalítás, hegesedés megszüntetése, vagy a bőr színének világosítása, a pigmentáció csökkentése, vagy a pattanások, aknék kezelése, esetleg más kezelésekre nem, vagy nehezen reagáló bőrproblémák kezelése. Ennek függvényében állítja be a szakember, hogy a bőr mely rétegeiben serkentse a sejtek kicserélődését és újjászerveződését. A megfelelő beállítással befolyásolható a hámlasztás mélysége, erőssége és egyenletessége.

KINEK JAVASOLJUK?

A frakcionált lézerkezelés kiválóan alkalmazható az alábbi problémákra:

  • bőrfoltok, bőrsérülések, halványítása, eltüntetése
  • hegkezelés
  • tág pórusok szűkítése
  • mély- és felületes ráncok kezelése
  • az arc kollagén szerkezetének újramodellezése
  • bőrfelület újraformálása
  • bőr feszesítése
  • bőr rejuvenációja

KINEK NEM JAVASOLJUK A LÉZERES ARCFIATALÍTÁST?

Néhány esetben ideiglenesen, vagy egyáltalán nem alkalmazható a frakcionált lézeres kezelés. Terhesség, vagy szoptatás idején, valamint akut gyulladásos, lázas megbetegedések alatt nem végezhető el a beavatkozás. Az arc lézeres kezelése egyes belgyógyászati kórképek, vérzékenység, vagy autoimmun betegség is kizáró ok lehet, valamint ha hegesedésre hajlamos a páciens bőre. Bizonyos gyógyszerek, antibiotikumok szedése mellett sem javasolt a lézeres kezelés.

CO2 LÉZERES KEZELÉS ELŐTT

Frakcionált CO2 lézeres kezelés ekólőtt A specialista először megtisztítja a kezelendő bőrfelületet, majd az előre megbeszélt terv alapján beállítja a CO2 lézer szükséges paramétereit – mekkora energia, milyen pixel-paraméterek kellenek a kezeléshez, milyen mélyen kell behatolnia a lágylézernek.

A kezelt bőrfelületet megtisztítjuk, helyi érzéstelenítővel zsibbasztjuk el. Bőrfertőtlenítést követően a beavatkozás mintegy 30-45 percet vesz igénybe, kezelt területtől függően. Termál vízpermet és fertőtlenítő- és/vagy fényvédőkrém felvitelével, 5 perces hűtőzselé alkalmazása után távozhatsz klinikánkról. 

TÉVHITEK

A lézerkezelés csupán rövid, átmeneti javulást eredményez. 
Nem igaz, mivel a kúraszerűen végzett lézerkezelés a természetes folyamatokat serkentve a bőr belülről való újjáépülését eredményezi, a bőr szerkezetének átalakulása a kezelést követően 3-6 hónapig tart.

MENNYI IDEIG TART A FRAKCIONÁLT LÉZERES KEZELÉS?

A frakcionált lézeres eljárás a kezelt felülettől függően 40-60 percig tart.

MENNYI IDEIG TART A LÉZERES ARCKEZELÉS HATÁSA?

A lézeres arcfiatalítás eredménye a bőrfelszín új rétegének megjelenése után, már 2 héttel a kezelést követően látható, a bőr feszessége pedig szinte már azonnal érzékelhető, lágy, bársonyos és egyértelműen feszes lesz. Mivel az intenzív kollagén-termelés folyamatosan alakul ki a beavatkozás után, a végleges eredmény is fokozatosan jelenik meg. A károsodott sejtek helyét fokozatosan veszik át az új, egészséges sejtek.

A hatás végül tartós és látványos, 1-2 évig megmarad. A kezelőorvossal történő egyeztetés és a saját igények alapján évente 1 fenntartó kezelés javasolt.
CO2 lézeres arcfiatalítást és hegkezelést 25-30 éves kor körül érdemes elkezdeni, az első kezelés általában 2-3 beavatkozást igényel, a kezelések között pedig 6-8 hétnek kell eltelnie.

LÉZERES ARCKEZELÉS UTÁN

A gyógyulás – azaz mivel nem műtétről beszélünk, ezért hívjuk inkább felépülési időnek – viszonylag gyors. A hámlasztás a bőr felső rétegét érinti, ezért duzzadás, bőrpír, melegségérzet és viszketés jelentkezhet nagyjából 3-4 napig, ezt jegeléssel könnyen enyhíthetjük.

A lézeres arckezelés után 6-10 nappal a bőr elkezd hámlani, majd új bőrréteg képződik, hasonlóan, mint amikor a napon leégünk és lehámlunk. Az új bőr rózsaszín és nagyon érzékeny kezdetben, de ez fokozatosan halványodik. Mivel nagyon érzékeny, a CO2 lézer kezelés után fontos a megfelelő és a bőrgyógyász által javasolt bőrápoló készítmény rendszeres használata!

Árlista

A lézeres arckezelés ára

Co2 lézer kezelésÁr
Co2 lézer arc 150.000 Ft 99.000 Ft*
Co2 lézer dekoltázs 150.000 Ft 99.000 Ft*
Co2 lézer kézfejek 90.000 Ft 60.000 Ft*
Co2 lézer nyak 90.000 Ft 60.000 Ft*
Co2 lézer 2 terület arc + nyak 200.000 Ft 140.000 Ft*
Co2 lézer 3 terület arc-nyak-dekoltázs 300.000 Ft 210.000 Ft*
Co2 lézer 4 terület arc-nyak-dekoltázs-kézfejek 380.000 Ft 250.000 Ft*
Co2 lézer + Dracula arc 300.000 Ft 210.000 Ft*
Co2 lézer + Dracula dekoltázs 300.000 Ft 210.000 Ft*
Co2 lézer + Dracula nyak 200.000 Ft 140.000 Ft*
Co2 lézer + Dracula kézfejek 200.000 Ft 140.000 Ft*
Co2 lézer + Dracula 2 terület arc + nyak 390.000 Ft 250.000 Ft*
Co2 lézer + Dracula 3 terület arc-nyak-dekoltázs 480.000 Ft 320.000 Ft*
Co2 lézer + Dracula 4 terület arc-nyak-dekoltázs-kézfejek 560.000 Ft 380.000 Ft*

Előtte-utána

Lézeres arckezelés vélemények helyett beszéljenek a képek!

CO2 CO2