fbpx
Oldal kiválasztása

Frakcionált lézerkezelés

Tudományos áttörés – Nincs jobb a bőrnek

A frakcionált lézerkezelés jelenleg a legmodernebb bőrfiatalító/regeneráló- és feszesítő eljárás, mely a leghatékonyabban újítja meg a bőrt már a legmélyebb rétegeiben is. Műtét nélküli beavatkozás, hatása a kezelést követő két hét után már látható, és 1-2 évig megmarad az eredménye. Bízd magad szakorvosaink profizmusára! A Dr. Goodwin Klinika szakértője segít, hogy minden kérdésedre választ kapj a frakcionált lézeres kezeléssel kapcsolatban.

Mikor ajánlott a frakcionált lézeres kezelés?

 • arcbőr fiatalítás
 • mikro ráncok eltüntetése, kisimítása
 • petyhüdt, laza bőr feszesítése
 • mélyebb ráncok enyhítése
 • aknés bőr kezelése
 • striák kezelése
 • műtéti hegek korrigálása
 • tág pórusok összehúzása
 • pigmentfoltok enyhítése

Mi a frakcionált lézeres kezelés?

A bőr regenerálására és fiatalítására a jelenleg legkorszerűbb eljárás a frakcionált CO2 lézeres arckezelés, mely műtét nélkül ér el közel olyan hatást, mint a plasztikai beavatkozások. Egy nagy teljesítményű, számítógéppel vezérelt lézeres berendezéssel csak a bőr kiválasztott területére irányítják a lézerfényt. A lehető legnagyobb pontossággal, célzottan, kijelölt pontokban – pixelekben – hatol be a bőr legmélyebb részeibe is. Rövid idő alatt, nagy energiát leadva, az apró pontokban felmelegíti és elpárologtatja a bőr víztartalmát, azaz gyakorlatilag mikro-sebet ejt, hőkárosodást okoz a kezelt felületen. Miért jó ez a bőrnek?

Az eljárás lényege az, hogy a lézeres kezeléssel serkentjük a kollagén és hámsejt képződést, amely által akár 10 évet is fiatalodhat a bőr. A mesterséges hámlasztással arra ösztönözzük a szervezetet, hogy új, feszes és egészséges bőrréteget állítson elő.

Mivel nem a teljes, összefüggő bőrfelületen dolgozik a lézeres szkenner, a kezelt pontok mellett közvetlenül egészséges bőr marad, ami elősegíti a gyors regenerálódást, a seb közvetlen közelében ugyanis életképes őssejtek találhatóak. Előnye még ezenkívül a célzott, mikropixeles eljárásnak, hogy nem melegszenek túl a szövetek.

 

Milyen területeken alkalmazható a frakcionált lézeres kezelés?

 • arc
 • szemkörnyék
 • nyak
 • dekoltázs
 • váll
 • hát
 • kézfej
 • has
 • karok, lábak
Hegek korrekciója

Hogyan és mi történik a lézerkezelés alatt?

A legelső konzultáción a kezelést végző szakember mindent pontosan elmagyaráz, hogy tisztában legyünk azzal, mire számíthatunk a lézeres kezelés alatt és a lézerkezelés után.

A beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végzik, nem altatásban. Inkább kellemetlen érzés kíséri, és esetleg minimális fájdalommal jár. Apró tűszúrásszerű, égő, bizsergő érzés kísérheti a kezelést. 

A bőrgyógyász először megtisztítja a kezelendő bőrfelületet, majd az előre megbeszélt terv alapján beállítja a CO2 lézer szükséges paramétereit – mekkora energia, milyen pixel-paraméterek kellenek a kezeléshez, milyen mélyen kell behatolnia a lágylézernek.

A lézeres arcfiatalítás során a bőrgyógyász különböző formában és méretben helyezi el a “pixeleket” a lágylézerrel, attól függően, hogy mi az elsődleges célja az eljárásnak. Arcfiatalítás, hegesedés megszüntetése, vagy a bőr színének világosítása, a pigmentáció csökkentése, vagy a pattanások, aknék kezelése, esetleg más kezelésekre nem, vagy nehezen reagáló bőrproblémák kezelése. Ennek függvényében állítja be a szakember, hogy a bőr mely rétegeiben serkentse a sejtek kicserélődését és újjászerveződését. A megfelelő beállítással befolyásolható a hámlasztás mélysége, erőssége és egyenletessége.

 A beállítás után lépésről lépésre, azaz pixelről pixelre kezelik a bőrt. Ha szükséges újra végigmegy egy adott, problémás területen a bőrgyógyász, majd a beavatkozás végén utókezeli a bőrt. Nagyon jól kombinálható a lézeres arckezelés más, plasztikai sebészeti eljárásokkal, például ajak– és ráncfeltöltéssel, zsírleszívással, frakcionált mikrotűs RF kezeléssel.

Mi a teendő a kezelés előtt?

A frakcionált lézerkezelés nem igényel különleges felkészülést, néhány dologra azonban figyelni kell! Amennyiben valamilyen ismert bőrgyógyászati problémánk van, például visszatérő herpesz fertőzésről van tudomásunk, jelezzük a bőrgyógyásznak a kezelés előtt! A szövődménymentes gyógyulás érdekében vírusellenes gyógyszert javasol majd az orvosunk megelőzésképpen. A herpesz leginkább az ajkak körüli lézeres arckezelésnél okozhat problémát.

A lézeres kezelés napján semmilyen sminket ne használjunk! Púdert, krémeket, vagy bármilyen olyan kozmetikum használatát kerüljük, amely bele kerül a pórusokba és megnehezíti a kezelést!

Amennyiben nehezen viseljük a legapróbb fájdalmat, kellemetlenséget, megkönnyíthetjük a dolgunkat, ha a kezelés előtt egy órával beveszünk egy általunk használt, általános fájdalomcsillapítót.

Arckezelés lézerrel

Mire számíthatunk a kezelés után?

A frakcionált lézeres eljárás a kezelt felülettől függően 40-60 percig tart. A gyógyulás – azaz mivel nem műtétről beszélünk, ezért hívjuk inkább felépülési időnek – viszonylag gyors. A hámlasztás a bőr felső rétegét érinti, ezért duzzadás, bőrpír, melegségérzet és viszketés jelentkezhet nagyjából 3-4 napig, ezt jegeléssel könnyen enyhíthetjük.

A lézeres arckezelés után 6-10 nappal a bőr elkezd hámlani, majd új bőrréteg képződik, hasonlóan, mint amikor a napon leégünk és lehámlunk. Az új bőr rózsaszín és nagyon érzékeny kezdetben, de ez fokozatosan halványodik. Mivel nagyon érzékeny, fontos a megfelelő és a bőrgyógyász által javasolt bőrápoló készítmény rendszeres használata!

 

FONTOS! Lézeres bőrkezelés után ne sminkeljük magunkat nagyjából 2 hétig! 4-5 hétig semmiképpen ne menjünk napra, és fél évig minimum 30 faktoros fényvédő krémet használjunk! A kezelés utáni bőrvédelem miatt ezért elsősorban az őszi, téli hónapokban érdemes elvégezni a frakcionált arckezelést! Egészséges táplálkozással, sok gyümölcs és zöldség fogyasztásával, valamint sok folyadékbevitellel gyorsíthatjuk a bőr gyógyulását.

Milyen eredményre számíthatunk?

A lézeres arcfiatalítás eredménye a bőrfelszín új rétegének megjelenése után, már 2 héttel a kezelést követően látható, a bőr feszessége pedig szinte már azonnal érzékelhető, lágy, bársonyos és egyértelműen feszes lesz. Mivel az intenzív kollagén-termelés folyamatosan alakul ki a beavatkozás után, a végleges eredmény is fokozatosan jelenik meg. A károsodott sejtek helyét fokozatosan veszik át az új, egészséges sejtek.

A hatás végül tartós és látványos, 1-2 évig megmarad. A kezelőorvossal történő egyeztetés és a saját igények alapján évente 1 fenntartó kezelés javasolt.

CO2 lézeres arcfiatalítást 25-30 éves kor körül érdemes elkezdeni, az első kezelés általában 2-3 beavatkozást igényel, a kezelések között pedig 6-8 hétnek kell eltelnie.

Eredmények

A lézeres arckezelés előnyei

A frakcionális lézeres kezelés előnye, hogy minimális a gyógyulási idő és a kezelés kockázata. Mivel a beavatkozás a bőr legfelső rétegét érintetlenül hagyja, nem kell hosszú ideig bujkálni, a látványos eredmény pedig nem várat magára sokáig, szinte azonnali. A bőr nyomtalanul válik feszessé és fiatalabbá, nem változnak, vagy torzulnak meg az arcvonások.

A kollagén újraépülése miatt, tehát a szervezet “öngyógyítása” következtében a lézeres kezelés természetes úton szépíti meg a bőrt. A bőrfeszesítő hatás folyamatosan alakul ki, akár 6-12 hónapig is javulhat a bőr az eljárás után.

Mikor nem javasoljuk a lézeres kezelést?

Néhány esetben ideiglenesen, vagy egyáltalán nem alkalmazható a frakcionált lézeres kezelés. Terhesség, vagy szoptatás idején, valamint akut gyulladásos, lázas megbetegedések alatt nem végezhető el a beavatkozás. Egyes belgyógyászati kórképek, vérzékenység, vagy autoimmun betegség is kizáró ok lehet, valamint ha hegesedésre hajlamos a páciens bőre. Bizonyos gyógyszer, antibiotikumok szedése mellett sem javasolt a lézeres kezelés.

Ha Te is szeretnéd, hogy bőröd a létező legkorszerűbb frakcionált lézeres kezelésnek köszönhetően fiatalabb, feszesebb és egészségesebb legyen, kérj időpontot minél előbb kollégáinktól!

Frakcionált lézerkezelés akciós ár

150.000 Ft helyett 75.000,-

Frakcionált lézeres kezelés árak

Teljes arckezelés – egy alkalommal 150.000,-
Teljes arckezelés – 3 alkalomból álló sorozat 400.000,-
 Nyak kezelés – egy alkalom 100.000,-
Nyak kezelés – 3 alkalomból álló sorozat 250.000,-
Dekoltázs kezelés – egy alkalom 100.000,-
Dekoltázs kezelés – 3 alkalomból álló sorozat 250.000,-
Arc + nyak kezelés – egy alkalom 170.000,-
Arc + nyak kezelés – 3 alkalomból álló sorozat 450.000,-
Arc + nyak + dekoltázs kezelés – egy alkalom 225.000,-
Arc + nyak + dekoltázs kezelés – 3 alkalomból álló sorozat 550.000,-
PRP thrombocyta-őssejtes koncentrátum kezelés (alkalmanként)
arc 100.000,-
arc és nyak 150.000,-
arc-nyak-dekoltázs 250.000,-
Hegkezelés alkalmanként /10 cm
Műtéti hegek korai szakaszban 30.000,-
Hypertrófiás, kitüremkedő heg 30.000,-
Besüppedt, acnes hegek 30.000,-
Keloid: kombinációs terápia 50.000,-
Időpontkérés
close slider