Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Egy törékeny energiabomba - Dr. Goodwin

Egy törékeny energiabomba

Köllő Babett addig pörög, amíg a kerék forog

Babett Sztárban sztár 2020Köllő Babett élőben kicsit sem luxusfeleség, két lábbal áll a földön és van öniróniája. A színésznővel a Dr. Goodwin Klinikán beszélgettünk.

Babett pezseg, mosolyog és egyfolytában szól a telefonja. Ha engem akarnának ennyien, biztosan idegesítene, de őt nem, akárki keresi, mindenkivel kedves és közvetlen. Igaza van, végre beindult az élet?

– Augusztus 30-án kezdjük a Sztárban Sztár forgatását a TV2-n. Szuper csapat lesz, vagyis már van! Kökény Attilával, Bereczky Zoltánnal és Papp Szabival leszünk idén a zsűriben 10 héten keresztül és már most imádom! Mivel élő műsor lesz, jó formában kell lennünk.

Mennyire más típusú feladat ez, mint az eddigi munkák?

– Ez egyébként vicces, mert több helyről hallottam, hogy “Mit keres a Köllő Babett egy zenés műsorban, mi köze hozzá?” Ehhez például pont van közöm, így tényleg, mit keresek benne…de viccet félre téve, 18 éve énekelek. Már 15 éves korom óta játszom színpadon. A gimiben tudtam már, hogy színésznő szeretnék lenni, egy musical szerep hatására szerettem bele ebbe az egészbe, aztán középiskolában tánctagozatos voltam (Pécsi Művészeti Szakközépiskola) és klasszikus balettel kezdtem a pályát. Szóval persze magyarázhatnám, hogy mennyi közöm van a zenéhez, színészkedéshez, de már nem érdekel. Akik nem ismernek és fogalmuk sincs, hogy mit tettem le eddig az asztalra, nem számít a véleménye. 

Köllő Babett játszott a Vidám Színpadon, a Pesti Magyar Operett társulat előadásain, valamint a Thália Színház Mikroszínpadán. Jelenleg szabadúszó színésznő és többek között olyan remek darabokban játszott eddig, mint a Hyppolit a lakáj, az Anconai szerelmesek, A kaktusz virága, vagy a Bál a Savoyban. Az elmúlt években pedig, sikerfilmekben szerepelt, mint a Kontroll, Kaméleon, Valami Amerika 2., a teljesség igénye nélkül felsorolva – a szerk.

A médiának nagy a hatalma és pillanatok alatt ismert lehet az ember, ha jókor van jó helyen. Amikor elvállaltam a Feleségek luxuskivitelben  való szereplést, tisztában voltam vele, hogy kapok majd hideget és meleget is, de azért meglepett az arctalan rosszindulat mértéke. Igen, sokan komolyan veszik és nem értik az iróniát, még akkor sem, ha az egész show-biznisz, és valóban polgárpukkasztottunk. De aki elítél ezért, tényleg nem számít a véleménye. Lehet, hogy nehéz elhinni, de alapvetően nem érdekel a luxus. Annyira szeretem csak a pénzt, mint bárki más. Vidéken, Bonyhádon nőttem fel, pontosan tudom, hogy honnan jöttem és két lábbal állok a földön.

A kollégák, a szakma, hogyan viszonyul a Luxus Babett jelenséghez?

– Szerintem nem nagyképűség, de jól kijövök a kollégákkal, alapvetően csapatjátékos vagyok. Nálam mindig össze lehet gyűlni, hozom-viszem, akit kell és etetek mindenkit. De ennek ellenére nagyon kevés igazi barátom van, talán 4-5 összesen. Ilyen Náray Tamás, aki nem sokára haza jön (remélem tud) és végre megbeszélhetünk mindent. Várom!

Visszatérve a szakma véleményére, egyszer elmentem egy előadásra, ahol a színpadról megszólított valaki, amikor észrevette, hogy én is ott vagyok, hogy nem szégyellem magam, amiért ilyen műsorban szerepeltem? Én annyit kérdeztem, hogy hány színházi színész nevét tudja, vagy ismerné fel őket a színházi szerepek alapján? Most akkor ki is szégyellje magát?

Szóval ez az ára annak, ha meg szeretnénk ülni a népszerűséget, a “celebség” egy eszköz. Balázs Andi kolléganőmmel beszéltük meg, hogy Kasszás Erzsinek sikerült nem Kasszás Erzsinek lenni. Nálam viszont más a helyzet, mert a luxus miatt nem megbocsátóak az emberek. Változás egyértelműen a “Celeb vagyok, ments ki innen” szereplésem után volt. 8! alkalommal küldtek bátorságpróbára, egyértelműen a luxus feleségek miatt. De ott láthatták, hogy mindenhez humorral állok, és tudok kemény lenni. Nagyon sok bocsánatkérő levelet kaptam utána, hogy félreismertek.

Beszélgessünk egy kicsit a szépségről, még sem kerülhetjük ki, hogy egy szépségklinikán vagyunk!

– Szépség… Imádom! Szeretek nő lenni, szeretek mindent, ami a nőiességet és a kecsességet, törékenységet képviseli.

Most éppen egy mellimplantátum csere utáni varratszedésre vársz. Mi volt a katalizátora az első műtétnek?

– Balettosként semmi, de tényleg semmi mellem nem volt. Iszonyatosan zavart! Úgy éreztem, mintha valamilyen nélkülözhetetlen testrészem hiányozna. Aki nem élte át, hogy milyen kismellel élni, nem tudja, hogy milyen sérülések érhetnek lelkileg a nőiességünkben. Pontosan emlékszem, hogy mikor döntöttem el végleg, hogy megcsináltatom a melleimet. Az akkori barátommal A Barb Wire című filmet néztük meg egy kertmoziban, Pamel Anderson játszott benne. Gyönyörű volt, a dekoltázsa…. hazafele végig sírtam. Persze ez most így hülyén hangzik, de nagyon jól leírja azt a lelkiállapotot, hogy mennyire meg tud nyomorítani, ha az általános nőideáltól eltérünk. Soha nem bántam meg a műtétet.

Egy kis implantátummal kezdtem 2003-ban, de ezt 2008-ban ki kellett cserélni, mert elszakadt. Zuhanyzás közben azt vettem észre, hogy van egy dudor ott, ahol nem kellene, azonnal tudtam, hogy menni kell. A nagymamám ráadásul mellrákban halt meg, szóval különösen figyelek a melleimre.

A modern implantátumokkal szerencsére ilyen nem fordul elő alapvetően, de a folyamatos vizsgálat nagyon fontos. Sajnos nagyon sokan úgy vágnak neki a mellműtétnek, hogy egyszer megműtenek, aztán soha többet! Nekem ez már a harmadik implantátumom, az évek alatt változott az alkatom, a mellem, a bőröm, a szöveteim. Szültem egy gyereket, szóval teljesen időszerű és természetes, hogy implantátumot cserélt Dr. Molnár Miklós plasztikai sebész.

Van egy gyönyörű kislányod, hogyan adod át a nőiességet?

– Önmagammal (nevet). Milla 10 éves, csacsogós, szépséges, imádok vele lenni! A karantén alatt erre most volt is lehetőségünk, de egyébként is nagyon sok csajos programunk van közösen. Néha ciki vagyok már neki, nem ölelgethetem az utcán, de pont, mint más normális cikianya. Nagyon szeretek lányos anyuka lenni.

Millának nincs testvére, pedig neked egy fiú ikertestvéred van. Nem sajnálod, hogy a lányod egyke?

– Nem az én döntésem volt. Millával ikerterhességnek indultunk, de a másik magzat felszívódott. Aztán néhány éve újra sikerült és ismét ikreket vártam. Sajnos kiderült, hogy nem fejlődnek megfelelően, mindhármunk élete veszélyben volt. A természet elrendezte végül a dolgokat, de nagyon nehéz időszak volt. Ettől függetlenül néha elkap az érzés, hogy jó lenne még babázni, de alapvetően látom már magamat nagymamaként. Igazi tyúkanyós nagymama leszek.

Tervek, jövő?

– Mondhatnám azt, hogy nem tervezek, de persze ez nem igaz. A karantén alatt megtapasztaltam, hogy milyen az, amikor előre be van tervezve az életed, aztán egyik pillanatról a másikra nincs semmi. A nagyapám mondta mindig: Nem forog a kerék örökké. Ezzel tisztában vagyok, amit az élet hoz, csinálom szenvedéllyel. Amíg forog, én megyek vele.