Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Hasplasztika műtét, lapos has, megereszkedett bőr

Hasplasztika

Leírás

Ha bármelyik járókelőt megkérdeznénk az utcán, hogy melyik testrészével nincs annyira megelégedve, akkor a három leggyakoribb válasz között biztos megtaláljuk a hasat. Akár terhesség, akár komolyabb testsúlyváltozás után a has nem feltétlen úgy néz ki, ahogy azt szeretnénk. És sokszor hiába a sok edzés, mégsem érjük el a kívánt eredményt. De nem szabad csüggedni, mert van megoldás: a hasplasztika.

A vágyott lapos has

Nőket és férfiakat egyaránt foglalkoztatja a hasuk kinézete. Az önértékelésünkben és a saját testünkkel kapcsolatos érzéseinknél a has és annak megjelenése kétségtelenül egy neuralgikus pont. Ha magunk elé képzeljük a tipikus női testideált, akkor a kerek mellek és a feszes fenék mellett a lapos has biztos, hogy helyet kap. 

A has formája, megjelenése nagyban függ az életmódtól, de vannak olyan élethelyzetek, amikor mégis tehetetlenek vagy és vagy elfogadod, hogy már nem olyan a hasfalad mint fiatalkorodban vagy megpróbálsz tenni ellene.

Mi az a kötényhas, mi okozza?

A két leggyakoribb élethelyzet, ami leginkább hatással van a hasra, az a jelentős fogyással járó testsúlyváltozás és nőknél a terhesség. Akár a várandósságot, akár a fogyást követően a megereszkedett bőr látványával kell szembesülni. Jó esetben ez csak a köldök alatti területet érinti. Itt alakulhat ki ráncos bőr, megereszkedett has.

Súlyosabb esetben viszont olyannyira megnyúlik a hasfal, hogy rálóg a szeméremdombra. Ez az ún. kötényhas. A kötényhas nemcsak esztétikailag zavarhat minket, sajnos az egymáshoz érintkező bőrök miatt komolyabb egészségügyi problémák is kialakulhatnak.

Az egészségügyi kockázat mellett jelentőségében szinte eltörpül, de a mindennapjainkat mégis meghatározza, hogy a kvázi kötényszerűen lógó has megnehezíti a ruhaválasztást. De zavaró lehet sportolás közben is és végül, de nem utolsó sorban önértékelési problémákhoz is vezethet.

A hasplasztika műtét

Van az a szint, amikor sportolással és életmódváltással el lehet érni a vágyott lapos hasat, de vannak helyzetek, ahol ez nem elég. Ilyenkor megoldást jelent a hasplasztika. A hasplasztika előnye, hogy azonnali eredménye van, bár a végleges állapot eléréséhez kell nagyjából fél év.

A hasplasztika műtét lehetőséget nyújt a megereszkedett bőr és a felesleges zsírszövet eltávolítására, általa a has megjelenése feszesebbé tehető. A megfelelő eredmény elérése érdekében a hasplasztikát bizonyos esetekben deréktáji zsírleszívással kombináljuk.

A plasztikai beavatkozást megelőzően az első konzultáció során a plasztikai sebész pontos felvilágosítást ad arról, hogy mire lehet számítani és egyénre szabottan eldönti milyen beavatkozásra van szükség. Egyes esetekben elegendő csupán a megereszkedett bőrfelesleg eltávolítása. Ez az ún mini hasplasztika. De előfordulhat, hogy ennél többre van szükség.

De nagy vonalakban nézzük meg, mi történik egy hasplasztika műtét során!

Hogyan zajlik a hasplasztika műtét?

A műtétre való felkészülés része a műtét előtti laborvizsgálat és az EKG. Esetenként előfordulhat, hogy a plasztikai sebész egyéb vizsgálat elvégzését is szükségesnek látja. Ha mindent rendben találnak, akkor következhet a műtét.

A hasplasztika műtét altatásban történik, a plasztikai beavatkozás körülbelül 2-2,5 órát vesz igénybe.

A hasplasztika során a bemetszéseket a két csípőtövis között, a bikinivonalban ejtjük, így azok a későbbiekben a fehérnemű takarásában rejtve maradnak. Csak ez a technika teszi lehetővé a has alakjának teljes korrekcióját és a hasfali izomzat megerősítését. Ezenkívül biztosítja, hogy a képződő heg ne legyen kiszélesedett, vaskos. A hasplasztika műtétek túlnyomó részében a köldök áthelyezésre kerül.

Érdemes tudni, hogy a hasplasztika általában két- vagy többszakaszos plasztikai beavatkozás. Ez azt jelenti, hogy az első hasplasztikát követően, általában 6 hónap elteltével kiegészítő beavatkozásra lehet szükség: hegkorrekcióra vagy zsírleszívásra.

A hasplasztika műtét utáni regenerálódás

A hasplasztika után kezdetét veszi a regenerálódási folyamat. Közvetlenül a plasztikai beavatkozás után legalább 1 éjszakát a bent kell tölteni. 

A gyógyulási idő alatt körülbelül 6 hétig kompressziós ruha vagy haskötő viselése ajánlott. Erre azért van szükség, hogy tehermentesítsük a varratokat, ezzel is elősegítve a megfelelő gyógyulást.

A megfelelő gyógyuláshoz nem kell végig a kanapén feküdni, lehet normál életvitelt folytatni, de fontos, hogy ne végezz megterhelő fizikai munkát, testmozgást, mert az befolyással lehet a végleges eredményre. Ha irodai munkát végzel, hasplasztika után körülbelül 2 héttel már vissza is térhetsz a munkába.

A hasplasztika kockázatai

Mint minden egyes plasztikai beavatkozás, így a hasplasztika műtétnek is megvannak a maga kockázatai, főleg miután altatásban végzik. A hasplasztika kockázatok közé sorolható a fertőzés, a gyulladás, az altatással szembeni túlérzékenység, utóvérzés, savóképződés stb.

Bár ezek a kockázatok kétségtelenül fennállnak, de a gyakorlatban ritkán jelentkeznek. A plasztikai sebésszel folytatott konzultáció során a plasztikai sebész ezekről a rizikófaktorokról is részletes tájékoztatást ad.

Árlista

A hasplasztika árak

Páciensfüggő, hogy a plasztikai sebész mekkora volumenű plasztikai beavatkozást tart szükségesnek a kívánt eredmény elérése érdekében. Ezért a mennyibe kerül a hasplasztika kérdésre sincs egzakt választ, mert a hasplasztika ára széles sávon mozoghat. Pontos felvilágosítást az ingyenes első konzultáción fogunk tudni adni. De addig is itt tudsz előzetesen tájékozódni a hasplasztika árakról. 

Ha további kérdéseid lennének, Te is szeretnél hasplasztikát, kollégáink készséggel várják a megkeresésed!

Előtte-utána

Has plasztika Has plasztika

A kezelésre specializálódott orvosaink