Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Szemhéjplasztika a sugárzó tekintetért - Dr. Goodwin

Szemhéjplasztika

Leírás

MI AZ A SZEMHÉJPLASZTIKA?

Amikor a szemhéjaid megereszkednek, a szemhéjplasztika segít, hogy neked is újra kifejező szemeid lehessenek!

A szemhéjplasztika egy kedvelt és ajánlott eljárás azok számára, akik fáradt szemek helyett üde tekintetet szeretnének látni, ha tükörbe néznek. A szemhéjplasztika ugyanis segít visszaállítani a feszes bőrt a felső és az alsó szemhéjakon is. Ezen plasztikai beavatkozás során megfiatalodik a páciens szeme, és tekintete is sokkal nyíltabb lesz. Egy arcplasztikai beavatkozáshoz képest jóval kevésbé drasztikus beavatkozás, mégis nagyon látványos eredményt kínál.

HOGYAN ZAJLIK A MŰTÉT?

A beavatkozás általában helyi érzéstelenítésben zajlik, tehát egy teljesen fájdalommentes eljárásról van szó. A páciens kérésére akár altatásban is végezhető.
A szemhéjplasztika műtét során a plasztikai sebész a feleslegessé vált, megereszkedett bőrt és a szem alatti táskákat okozó felesleges zsírszövetet távolítja el a szemhéjak területéről, majd feszesíti a bőrt:

  • Felső szemhéjplasztika esetén a belső szemzugból indulva, a szempillák fölött történik a metszés az áthajlási redőben, majd halad a külső szemzug ráncosabb bőre felé. Ezt követően a plasztikai sebész eltávolítja a zsírtáskákat és a felesleges bőrszövetet.
  • Amennyiben az alsó szemhéj korrekciója szükséges, a beavatkozás során a zsírtáskák a szemüreg felől, rejtett metszésen keresztül kerülnek eltávolításra. Ez az ún. transconjuctivalis technika. Ezután a plasztikai sebész a bőrfelesleget az alsó szemhéj pillasor alatti részében ejtett metszésen keresztül távolítja el.

KINEK JAVASOLJUK?

Mindenkinek, akiknek felső szemhéja megereszkedett, petyhüdté vált és alsó szemhéja az öregedés következtében táskásnak látszik.

MŰTÉT ELŐTT

Mint a legtöbb plasztikai beavatkozás, úgy az alsó és felső szemhéjplasztika is egy konzultációval kezdődik. Ezen a találkozón a plasztikai sebész megvizsgálja a pácienst, és megállapítja, hogy szükség van-e mindkét szemhéj korrekciójára, vagy esetleg elegendő vagy az alsó vagy a felső szemhéj plasztikája. Bár előfordulhat, hogy elég csak az egyik szemhéjon elvégzett műtét, de a gyakorlatban azt tapasztaljuk, hogy a tökéletes eredmény elérése érdekében általában teljes szemhéjplasztikára van szükség. A konzultáció alapján elkészül a műtéti terv, majd miután a kötelező vizsgálatok is lezajlottak, nincs más hátra, mint maga a műtét.

MENNYI IDEIG TART A MŰTÉT?

A műtét attól függően, hogy mekkora és milyen területet érint, 40-90 percen át tart.

MŰTÉT UTÁN

A beavatkozás után néhány órás megfigyelésre van szükség, de akár már aznap hazamehet a páciens egy kísérő társaságában. 
Mint a legtöbb plasztikai beavatkozás után, úgy a szemhéjplasztika esetében is szükség van műtét utáni, előre egyeztetett időpontban való kontrollvizsgálatra. 

A regenerálódás során a szemhéjak környékén feszülés tapasztalható és gyakran könnyezhet a szem. Ha a könnyezés zavaró a páciens számára, érdemes szemcseppet alkalmazni, ami enyhítheti a tüneteket. Az esetleges duzzanatok miatt előfordulhat, hogy a műtétet követően egy ideig nem tökéletesen záródik a szem, de természetesen ahogy telik a gyógyulási idő, úgy ez is helyreáll.

A szemhéjplasztikát követően apróbb bevérzések is előfordulhatnak, ezért 2-3 hétig érdemes napszemüveget viselni. A szempillafestést, sminkelést a műtét utáni három hétben kerülni kell. 

Mivel a műtét végeztével a seb lezárása apró varratokkal történik, ezeket később el kell távolítani. A varratszedésre a beavatkozást követő ötödik napon lehet sort keríteni. Ezután a hegeknek még gyógyulnia kell, de néhány hét múlva gyakorlatilag már csak egy emlék lesz a műtét, és élvezheted a teljesen megfiatalodott tekinteted. A szemhéjplasztika műtét eredménye körülbelül 2-3 hónap múlva látható teljes szépségében, és nagyjából 10-15 évig nincs is szükség újabb korrekcióra.

Árlista

SZEMHÉJPLASZTIKA ÁRAK

Az árak tájékoztató jellegűek, a tényleges ár minden esetben egyedi konzultáció alapján kerül megállapításra (akár kevesebb is lehet).

SzemhéjplasztikaÁr
Felső szemhéj műtét 390.000 Ft 340.000 Ft*
Alsó - felső szemhéjműtét 630.000 Ft 540.000 Ft*
CO2 Lézeres felső szemhéjműtét 520.000 Ft
CO2 Lézeres alsó - felső szemhéjműtét 850.000 Ft

Előtte-utána

Szemhéjplasztika Szemhéjplasztika

A kezelésre specializálódott orvosaink