Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Zsírleszívás a kritikus hasi területről

Zsírleszívás

Leírás

MI AZ A ZSÍRLESZÍVÁS?

Ha valaki meghallja a zsírleszívás szót, akkor általában három terület jut eszébe, ahol ezt a plasztikai eljárást szokás végezni. Ez nem más, mint a has, a derék és a comb. De valójában ennél több testrészen is lehet zsírleszívást alkalmazni. Akár a toka, a térd és a felkar esetében is megválhatsz a nem kívánt zsírpárnáktól.

Fontos megjegyezni, hogy ugyan a műtét során jelentősen lecsökken a zsírsejtek száma, de a zsírleszívás eredménye nem kilogrammban, hanem centiméterekben mérendő. Ezért a zsírleszívás nem helyettesítheti a fogyókúrát, hanem kiegészíti azt. Előfordulhat, hogy további korrekciós plasztikai beavatkozásra lesz szükség a zsírleszívás után, de ezzel kapcsolatban a plasztikai sebész tud pontos felvilágosítást adni.

HOGYAN ZAJLIK A KEZELÉS?

Mint a legtöbb plasztikai beavatkozás, a zsírleszívás is azzal kezdődik, hogy egy személyes konzultáció során a plasztikai sebész egyeztet a pácienssel. Itt természetesen átbeszélik a páciens elképzeléseit és az ehhez kapcsolódó lehetőségeket.

A zsírleszívás műtét előtt a plasztikai sebész kijelöli a szükséges bemetszések helyét. Minden esetben igaz, hogy a lehető legkevésbé szembetűnő helyeken történik a bemetszés. A bemetszések csupán 2-5 mm-es méretűek. A zsírleszívás műtét során ezeken a bemetszéseken egy vékony csövet vezetnek be. Ezután következik a zsírszövet fellazítása, ami többféle technológia szerint kivitelezhető. A fellazításra azért van szükség, hogy a zsírsejteket a kanülön keresztül el lehessen távolítani. Amint a zsírszövet fellazult, a zsírsejteket el lehet távolítani a kezelt területről.

KINEK JAVASOLJUK?

 • akinek nincs túl sok bőrfeleslege
 • akinek rugalmas a bőre
 • akinek jó az izomtónusa
 • akinek olyan zsírpárnái vannak, amik diéta és sportolás ellenére sem tűnnek el
 • akinek általánosságban jó a fizikai egészségi állapota
 • aki nem kifejezetten erősen túlsúlyos
 • aki nem dohányzik

KINEK NEM JAVASOLJUK?

 • aki dohányzik
 • akinek gyenge az immunrendszere vagy krónikus megbetegedéssel küzd
 • akinek cukorbetegsége, szív- és érrendszeri betegsége, mélyvénás trombózisa (DVT) vagy görcsrohamai vannak

MŰTÉT ELŐTT

A személyes konzultáció során a plasztikai sebész az általános tájékoztatás mellett konkrét javaslatokat is megfogalmaz, a pácienssel közösen megbeszélik, milyen eredményre lehet számítani. Átbeszélik a szükséges műtét előtti vizsgálatokat, a plasztikai műtét menetét, valamint a műtét utáni teendőket. A műtéti beavatkozás időpontjának meghatározása is a konzultáción történik.

MENNYI IDEIG TART A KEZELÉS?

A zsírleszívás műtét minden esetben altatásban történik. A műtét időtartama általában 1,5-2 óra, de ez természetesen függ a kezelt terület méretétől.

MENNYI IDEIG TART A ZSÍRLESZÍVÁS HATÁSA?

A zsírleszívás hosszútávú hatása a páciens életmódján és döntésein múlik. A leszívott zsír nem képződik újra abban az esetben, ha a műtétet követően egészséges diéta és rendszeres mozgás válik mindennapi életünk részévé. 

MŰTÉT UTÁN

A zsírleszívás műtét után következik egy regenerációs időszak. A kezelt területen duzzanat, véraláfutás és érzékenység fordulhat elő, de mindez idővel fokozatosan megszűnik.

Közvetlenül a műtét után, megfigyelési céllal a páciensnek egy éjszakát a klinikán kell tölteni. Varratszedésre a műtétet követő 1 hétben kerül sor. Csakúgy, mint a mellplasztikai beavatkozások után, a zsírleszívás után is speciális ruházatot szükséges viselni a gyógyulás érdekében. Műtéti területtől függően 6 hétig kompressziós ruhát ajánlott hordani. A gyógyulás érdekében 6 hétig kerülni kell a megterhelő sportolást. Attól függően, hogy milyen munkát végzel, akár már néhány nap után visszatérhetsz a munkába. Megerőltető fizikai munka esetén viszont több időt kell szánni a pihenésre.

 • A műtétet követő 2 napon minimum két liter folyadékot kell inni. A két nap letelte után is figyelj a bőséges folyadékfogyasztásra!
 • Tíz napig rugalmas harisnyát kell hordani.
 • Két hétig ajánlott pihenni, kerülni a megerőltető mozdulatokat. A nehéz fizikai munkát kb. 4 hétig hanyagolni kell.
 • A műtét utáni harmadik héttől heti 2 alkalommal a műtött területen nyirokmasszázs javasolt. Összesen 10 alkalommal érdemes ilyen kezelésen részt venni.
 • Hat hétig az egész nap folyamán, még éjjel is viselni kell a szorító fűzőt.
 • Két hónapig kerüli kell a szolárium, szauna használatát. A kezelt terület közvetlen napoztatása sem engedélyezett.
 • Amint a fűzőt már nem kell hordani, nagyjából még további 4 hónapig napozáskor 50-es fényvédő faktorú naptejet kell használni a kezelt területre.
 • Tisztálkodni minden nap lehet semleges pH értékű szappannal vagy tusfürdővel. Fürdést követően fontos a kezelt bőrfelület hidratálása!
 • A megfelelő sebgyógyulás érdekében naponta legalább egyszer, de szükség esetén akár többször is kezeld le a sebet az orvos által bemutatott módon. Zuhanyzást követően a ragasztócsíkon keresztül fertőtlenítő spray-vel fújd át a sebet. Ne feledd, a ragasztócsíkot nem kell eltávolítani, azon keresztül szükséges fertőtleníteni.
 • Fekete nadálytő krémmel érdemes bekenni a műtött területeket, beleértve a véraláfutásos helyeket is. A bekenés után vedd fel a fűzőt.
 • Az orvos által felírt gyógyszereket az előírt adagolásnak megfelelően és előírt ideig kell szedni.
 • Étkezés során érdemes vörös húst, májat, babot, borsót, lencsét és rozs kenyeret fogyasztani.
 • A műtétet követő 2 hét relatív pihenéssel teljen, mindenféle intenzív mozgást kerülve. A negyedik héttől lehet először egy keveset mozogni, de még ekkor is kerülni kell a megerőltető testgyakorlatok végzését. A mozgásformák közül könnyű aerobic edzés, kocogás, bicikli, step engedélyezett. A hatodik héttől már lehet intenzív testmozgást végezni.

A műtét után előre egyeztetett időpontokban rendszeres kontrollvizsgálaton kell részt venni: műtét utáni nap, műtét után 7 nappal, 6 héttel, 3 hónappal. A plasztikai sebész a kontrollvizsgálat során figyelemmel kíséri a gyógyulási folyamatot.

TÉVHITEK

A zsírleszívás megold mindenfajta túlsúlyt és hosszú ideje fennálló súlyingadozással járó problémát. 

Ez nem igaz, mivel a zsírleszívás utáni változás elsősorban cm-ekben lesz mérhető, nem pedig kg-okban, ezért túlsúllyal vagy túl sok lerakódott zsírral rendelkező személyek számára nem alkalmas ez az eljárás. Nem helyettesíti a fogyókúrát, hanem kiegészíti!

Ezzel összhangban az eredmények is csak abban az esetben maradnak meg hosszú távon, amennyiben a páciens egészséges étkezést és életmódot folytat. 

Előtte-utána

Zsírleszívás Zsírleszívás

A kezelésre specializálódott orvosaink