fbpx
Oldal kiválasztása

Szemhéjplasztika

Szemhéjplasztika a tündöklő tekintetért

A szem a lélek tükre, hangzik a jól ismert szólás. Az idő múlása viszont a szemünkön is hagy nyomokat. A felső és az alsó szemhéj bőre a bőr tartószerkezetének gyengülése miatt könnyen ráncossá, petyhüdté válhat. Amikor a szemhéjaid megereszkednek, a szemhéjplasztika segít, hogy neked is újra kifejező szemeid lehessenek!

A szemhéj öregedése

Az öregedés első jelei gyakran a szemünkön jelenik meg. Az idő nem kíméli sem a felső szemhéjakat, sem az alsó szemhéjakat. A felső szemhéj petyhüdté lógóssá válhat, az alsó szemhéjaid öregedése pedig táskás szemeket eredményezhet. De vajon mi zajlik a háttérben, mitől változik meg így a szemünk?

Ha picit is megfigyeled a szemed, nem nehéz észrevenni, hogy mind a felső szemhéj bőre, mind az alsó szemhéj bőre meglehetősen vékony. A bőr alatti kötőszöveti réteg nagyon kevés rostot tartalmaz, emiatt a kor előrehaladtával a bőr könnyen megereszkedik. 

A megereszkedett felső szemhéj enyhébb esetben csak lógóvá válik, súlyosabb esetben viszont rálóghat a szempillákra. Ez nemcsak kellemetlen érzés, hanem a látásban is zavaró lehet. 

Az alsó szemhéj esetén a kevésbé feszes bőr miatt az addig a bőr mögött megbújó zsírszövet kitüremkedik és így táskás szem alakul ki. A karikás szemek szintén a bőr elvékonyodásának következményei lehetnek, de akár a bőr alatti zsírszövetek eltűnése is állhat a háttérben.

Az alsó és felső szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika egy kedvelt eljárás azok körében, akik megelégelték, hogy egy fáradt tekintetet lássanak ha tükörbe néznek. A szemhéjplasztika ugyanis segít visszaállítani a feszes bőrt a felső és az alsó szemhéjakon is. Így ezen plasztikai beavatkozás során megfiatalodik a páciens szeme és sokkal nyíltabb lesz a tekintete is. 

Egy arcplasztikai beavatkozáshoz képest sokkal kevésbé drasztikus beavatkozás, de mégis nagyon látványos az eredménye. Általában 35 éves kor felett jellemző, hogy a páciensek szemhéjplasztikát szeretnének csináltatni, de abszolút egyén függő, hogy kinél mikor jelentkezik a szemhéj öregedése és mikor válik zavaróvá.

A szemhéjplasztika célja a fiatalos tekintet visszaállítása

A szemhéjplasztika az életminőségedet is nagyban tudja javítani

Szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika műtét menete

Mint a legtöbb plasztikai beavatkozás, úgy az alsó és felső szemhéjplasztika is egy konzultációval kezdődik. Ezen a találkozón a plasztikai sebész megvizsgálja a pácienst és megállapítja, hogy szükség van-e mindkét szemhéj korrekciójára, vagy esetleg elegendő vagy az alsó vagy a felső szemhéj plasztikája. Bár előfordulhat, hogy elég csak az egyik szemhéj plasztikája, de a gyakorlatban azt tapasztaljuk, hogy a tökéletes eredmény elérése érdekében általában teljes szemhéjplasztikára van szükség.

A konzultáció alapján elkészül a műtéti terv és miután a kötelező vizsgálatok is lezajlottak, nincs más hátra, mint maga a szemhéjplasztika műtét. A beavatkozás általában helyi érzéstelenítésben zajlik, ezért egy teljesen fájdalommentes eljárásról van szó. Ha a páciens kéri, akár altatásban is végezhető az eljárás.

A szemhéjplasztika műtét során a plasztikai sebész a feleslegessé vált, megereszkedett bőrt, és a szem alatti táskákat okozó felesleges zsírszövetet távolítja el a szemhéjak területéről, majd feszesíti a bőrt:

  • Felső szemhéjplasztika esetén a belső szemzugból indulva, a szempillák fölött történik a metszés az áthajlási redőben, majd halad a külső szemzug ráncosabb bőre felé. Ezt követően a plasztikai sebész eltávolítja a zsírtáskákat és a felesleges bőrszövetet.
  • Amennyiben az alsó szemhéj korrekciója szükséges, a beavatkozás során a zsírtáskák a szemüreg felől, rejtett metszésen keresztül kerülnek eltávolításra. Ez az ún. transconjuctivalis technika. Ezután a plasztikai sebész a bőrfelesleget az alsó szemhéj pillasor alatti részében ejtett metszésen keresztül távolítja el.
szemhéjplasztika berajzolás

Maga a műtét attól függően, hogy mekkora és milyen területet érint 40-90 percen át tart. A szemhéjplasztika műtét egy meglehetősen biztonságos eljárás, de mint minden műtét esetében itt is felléphetnek szövődmények. A lehetséges komplikációk között van a vérzés, a a fertőzés lehetősége illetve olyan irritatív tünetek, mint a viszkető, égő érzés vagy éppen a könnyezés.

A szemhéjplasztika műtét után 

A beavatkozás után egy néhány órás megfigyelésre van szükség, de akár már aznap hazamehet a páciens egy kísérő társaságában. Ha a plasztikai sebész mégis szükségesnek látja, akkor 1 éjszakás kórházi benntartózkodásra lehet számítani.

Mint a legtöbb plasztikai beavatkozás után, úgy a szemhéjplasztika esetében is szükség van műtét után előre egyeztetett időpontban való kontrollvizsgálatra. 

A regenerálódás során a szemhéjak környékén feszülés tapasztalható és gyakran könnyezhet a szem. Ha a könnyezés zavaró a páciens számára, akkor érdemes szemcseppel próbálkozni, ami enyhítheti a tüneteket. Az esetleges duzzanatok miatt előfordulhat, hogy a műtétet követően egy ideig nem tökéletesen záródik a szem, de természetesen ahogy telik a gyógyulási idő, úgy ez is helyreáll.

A szemhéjplasztikát követően apróbb bevérzések is előfordulhatnak, ezért 2-3 hétig érdemes napszemüveget viselni. Szempilla festéssel várni kell, mert a műtét után 3 héttel lehet csak a szemet is sminkelni.

Mivel a szemhéjplasztika apró varratokkal jár, ezért ezeket a műtét után el kell távolítani. A varratszedésre a beavatkozást követő 5. napon lehet sort keríteni. Ezután a hegeknek még gyógyulnia kell, de néhány hét múlva gyakorlatilag már csak egy emlék lesz a műtét és élvezheted a teljesen megfiatalodott tekinteted. A szemhéjplasztika műtét eredménye körülbelül 2-3 hónap múlva látható teljes pompájában és nagyjából 10-15 évig nincs is szükség újabb korrekcióra.

Szemhéjplasztika után

A szemhéjplasztika ára

A szemhéjplasztika ára nagymértékben függ attól, hogy mekkora és milyen területen kell a korrekciót elvégezni. Nyilvánvalóan nem mindegy, hogy csak felső szemhéjplasztikát vagy alsó szemhéjplasztikát is kell-e végezni. Éppen ezért konzultáció előtt csupán egy nagyságrendi árat lehet mondani, amelyről itt tájékozódhatsz:

Szemhéjplasztika

tájékoztató árak, a tényleges ár minden esetben egyedi konzultáció alapján kerül megállapításra (akár kevesebb is lehet)

Felső szemhéjplasztika: 350.000.-
Alsó szemhéjplasztika: 450.000,-
Alsó-Felső szemhéjplasztika: 550.000,-

Bátran keress fel minket!

A Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpontban az első konzultációt, amely a vágyott beavatkozás előtt nélkülözhetetlen díjmentesen kínáljuk! Már itt megkapsz minden felvilágosítást, részletes információt a tervezett szemhéjplasztika beavatkozásról, ami a döntéshozatalhoz szükséges. Ezen kívül bármilyen felmerülő kérdésre válaszolunk, és időpontot is foglalhatsz a műtétre.

Nálunk alap a kiemelkedően magas minőség – ezt magad is megtapasztalhatod Központunkban, ahol exkluzív környezetben szépülhetsz. A különleges környezeten túl, az általunk alkalmazott technológiák, a plasztikai sebészeti, szépészeti és egészségügyi szolgáltatásaink nyújtása során felhasznált anyagok egytől egyig kiváló minőségűek és megfelelnek a legszigorúbb törvényi előírásoknak is.

Foglalj időpontot ingyenes műtéti konzultációra

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont
Időpontkérés
close slider