fbpx
Oldal kiválasztása

Szilikon mell

Szilikon mell kisokos: minden a szilikon mellről

A női mell a nőiesség egyik legfontosabb szimbóluma. A legtöbb nő azonban nincs megelégedve az adottságaival, esetleg az idő múlásával érzi úgy, hogy vesztettek szépségükből a mellei. A mellek korrekciójával sokkal több nyerhető, mint egy szép dekoltázs, a szilikon mell segítségével a nők önbizalma szárnyakat kaphat!

A tökéletes végeredmény érdekében a mell méretét és formáját a női test arányainak megfelelően érdemes kiválasztani. Ha nem szántad még el magad, hogy szilikon melled legyen, segítünk a döntésben, összegyűjtöttünk néhány fontos információt!

Szilikon mellek! De miért?

A szilikon mellről ma már nem feltétlenül egy toples bárban táncoló szexbomba jut az eszünkbe. Napjainkban teljesen természetes, hogy akár egy átlagos háziasszony is gyönyörű szilikon mellekkel éli a hétköznapi és elégedett életét. A plasztikai sebészet forradalmának és egyre nagyobb elfogadásának köszönhetően kortól és társadalmi szereptől függetlenül változtathatják meg a mellüket a nők maguk és párjuk örömére. Miért is ne! Mű mell, szilikon cici, mellimplantátum, hívjuk akárhogy is! A lényeg, hogy megélhessék általa a nőiességüket és szeressék a testüket azok, akik mernek változtatni a mellükön. Nem véletlen, hogy a mellnagyobbító műtét az egyik leggyakoribb beavatkozás a plasztikai műtétek között.

A szilikon mellnek természetesen nemcsak esztétikai szerepe van, a mellkorrekciók jelentős százalékát helyreállító beavatkozásként végzik valamilyen betegség miatt. Hazánkban körülbelül 5000-6000 új emlőrákos beteget diagnosztizálnak évente, így a szilikonos mellkorrekció új esélyt is ad a betegségen átesett nők számára.

A legtöbb nő azonban a teljesen egészséges mellével sincs megelégedve. A jól kiválasztott mellimplantátummal nemcsak a mell mérete növelhető, de a formája is tökéletessé válhat, a mellek közötti esetleges asszimetria is korrigálható.

Ha úgy döntünk tehát, hogy szilikon melleket szeretnénk és vállaljuk az egyébként ma már rutinműtétnek számító beavatkozást, érdemes alaposan tájékozódni a témában! 

A megfelelő klinika kiválasztása után a plasztikai sebésszel közösen választja ki a páciens, hogy milyen eljárással és milyen, mekkora implantátummal fognak dolgozni a mellplasztika során. A plasztikai sebésszel történő konzultáció legalább olyan fontos, mint maga a sikeres műtét és a beavatkozást követő regenerálódás!

Tényleg szilikon a szilikon mell?

A szilikon mellimplantátumnak közel 80 éves múltja van és nem véletlen, hogy a jövő implantátum fejlesztése is szilikonban tervez! Bár a mellimplantátumok tokja minden esetben szilikonból készül, a feltöltő anyag kétféle lehet, készülhet fiziológiás sóoldatból, vagy szilikonból. A mellnagyobbítás nem is olyan rövid története alapján azonban elmondható, hogy a szilikon hasonlít leginkább a mell természetes állagához. Semleges szintetikus anyag, zselé formájában puha és hajlékonyságában a természetes keblek megjelenését sugallja. A szilikon implantátum előnye a fiziológiás sóoldattal szemben, hogy nem történik méretvesztés, zsugorodás az idő múlásával, valamint igen ritka esetben – akkor is csak kis mennyiségben szivároghat a töltőanyag. A szilikon szövetbarát így a szervezet nem löki ki védekezésként.

A szilikon mellimplantátumok felszíne lehet sima, mikrotexturált, makrotexturált vagy microthane réteggel borított. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a microthane réteggel borított implantátumoknál a legkisebb a tokzsugorodás (capsularis contractura) kialakulásának esélye. Valamint szintén ez a felszín az, aminél a legkisebb valószínűséggel fordul el vagy mozdul el az implantátum. Leegyszerűsítve ennél a típusnál fordulnak elő legkevésbé szövődmények. Meggyőző érv, hogy az elmúlt évtizedekben nők milliói élnek a lehetőséggel és szilikon mellekkell egészségesen és boldogan.

Ma már a legtöbb szilikon mellimplantátum gyártó életre szóló garanciát vállal a termékére. Ez azt jelenti, hogy magukat az új implantátumokat nem kell fizetni, ha időben elérkezik a páciens az  implantátum kötelező cseréjéhez. A garancia a termék anyaghibája és gyártási hibája miatti károsodásra is szól, de a műtét költségére nem vonatkozik. A szilikon mellek átlagos élettartama 15-18 év.

Szilikon mell formák

A szilikon mellimplantátumok formája kerek, vagy csepp alakú. A beültetendő implantátum kiválasztásánál, az eredeti mell formáját is figyelembe kell venni! A csepp alakú szilikon betét előnye, hogy jobban utánozza a mellek természetes formáját. A tökéletes végeredmény érdekében megfelelő harmóniában kell lennie a mell eredeti méretének a beültetett implantátum méretével.

Ha nincs meg a kellő arány, a műtét utáni mellek nemcsak természetellenesek, de amorfak is lehetnek. Előnye a csepp alakú mellimplantátumnak, hogy nemcsak a mell alsó részét, de az egész mellet megemelni. Hátránya, hogy ha elmozdul, a mell egyenetlenné válik. Ez utóbbi nem fenyegeti a kerek szilikon mellimplantátum tulajdonosait.  A természetes női mell formája sokféle lehet, nem titok azonban, hogy a legtöbb nő  kerek melleket szeretne magának. Ennek ellenére a csepp alakú mellimplantátumok általában drágábbak, mint a kerek implantátumok.

Szilikon mell méretek kiválasztása

A szilikon mell mérete

Ha meghozta valaki a döntést, hogy vállalkozik szilikon mell műtétre, a következő dilemma az, hogy mekkora legyen a szilikon mell mérete. A legtöbben éppen csak egy mérettel szeretnék növelni a mellüket, a plasztikai sebészek tapasztalata azonban az, hogy sokan a műtét után még nagyobb melleket szeretnének. A döntésben sokszor a legkisebb hangsúlyt a partner vágyai adják, sokkal inkább egy elképzelt férfi sztereotípiának szeretnének megfelelni a beavatkozásra vállalkozó nők. A nők – és a férfiak számára is – fontos szempont lehet, hogy mennyire  lesz élethű a szilikon mell – és lehetséges-e a  szilikon mell felismerése a későbbiekben, nem csak tapintásra, de látványra is.

A szilikon mell méretének mértékegysége a köbcentiméter, jelölése “cc”, azaz cubic centimeter. A beültetett implantátum mérete nagymértékben függ az eredeti mell méretétől és formájától, valamint a páciens testi adottságától (magasság, súly). A beavatkozás utáni végeredmény tehát az eredeti mellek, az implantátum formája, valamint a beültetett  mellimplantátum köbcentijének a függvénye. A legkisebb szilikon mell 125 cc, a legnagyobb pedig 800 cc.

Fontos tehát, hogy tisztában legyünk a lehetőségeinkkel és az adottságainkhoz mérten, reálisan tervezzük meg a szakértő orvos tapasztalatai és javaslatai alapján a leendő szilikon melleinket! A döntést nem kell egyedül meghozni, a plasztikai sebész szakértelme és tapasztalata a segítség. A szilikon melleket az igényekhez úgynevezett 3D képalkotással tervezik, lehetőséget adva ezzel, hogy a műtét utáni eredményt jobban el tudja képzelni a páciens. Ha sikerül jól választani, a végeredmény tökéletes lesz és a szilikon mell felismerése sem lesz könnyű külső szemlélő számára, mert természetes hatás nyújt majd.

Szilikon mell műtét

Mellkorrekciós műtétek

Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás

Mellfelvarrás és mellkisebbítés

Mellfelvarrás és mellkisebbítés

Mellfelvarrás és Implantátum

Gyakran ismételt kérdések

Lehetséges-e a szoptatás szilikon mell beültetése után?

Természetesen lehetséges. A mellnagyobbítás az egyik leggyakoribb plasztikai beavatkozás, így természetes a nagy számok függvényében, hogy jelentős százalékban esnek teherbe szilikon implantátum beültetése után is a nők. A szoptatás sikeressége azonban nagy mértékben függ a műtéti beavatkozás módjától, ezért érdemes számba venni a műtét előtt a szoptatás esetleges lehetőségét is!

Amennyiben mellbimbó körüli metszéssel végzik a mellkorrekciót, előfordulhat, hogy a tejcsatornákat zavarni fogja a heg. Kisebb valószínűséggel lesznek szoptatási nehézségek, ha az implantátum az izom alá kerül behelyezésre. A szoptatás jelentősen igénybe veszi a melleket, így érdemes a szilikon melleket szülés után tervezni.

Mikor van szükség a szilikon mellimplantátum eltávolítására?

Annak ellenére, hogy a mai szilikon implantátumok a lehető legjobb minőségben készülnek, a legkorszerűbb betéteket is idővel cserélni kell (15-18 év), mert elöregednek. Számolni kell a mell formájának változásával is, ebben az esetben is az implantátum cseréje szükséges. Ha valamilyen nem várt probléma adódik az implantátumokkal, idő előtt kell cserélni a szilikon betéteket! Valamilyen sérülés következtében elmozdulhatnak, kiszakadhatnak, vagy esetleg tokosodhatnak. Éppen ezért nagyon fontos a rendszeres ön- és orvosi ellenőrzés! 

A szilikon mell végleges eltávolítása elsősorban saját kérésre, gyakran esztétikai szempontból történhet. A műtét után a mell szövetállományának csökkenése és az implantátum miatti bőr megnyúlása miatt, a szilikon mell eltávolításával egyidőben bőrfelvarrást is végeznek.

Szilikon mell és rákszűrés

A mellek folyamatos ellenőrzése szilikon mellek nélkül is kötelező, a mellrák az egyik leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés. A szilikon implantátumok nem jelentenek nagyobb rizikófaktort az emlőrák szempontjából, annak felismerése azonban nehezebb lehet! Egyrészről jobb helyzetben vannak a szilikon mellel élő nők, a rendszeres vizsgálatok gyakorisága miatt nagyobb eséllyel derül fény a mellekben kialakuló daganatokra.

Másrészt maga a diagnosztizálás problémásabb, mert az implantátum eltakarja a szövetek egy részét, így a korai felismerés nehezebb. Hagyományos mammographiai eljárás helyett CT-lézer mammographiás vizsgálat javasolt!

Szilikon mell műtét előtti konzultáció

Szilikon mell árak

Ha az egészségünkről és testünk tökéletességéről, szépségéről van szó, nem érdemes spórolni, a szilikon mell műtét pedig nem a legolcsóbb plasztikai beavatkozás. A végleges összeg sok mindentől függ, a választott klinika árképzése, az alkalmazott műtéti technika, valamint a beültetendő implantátum befolyásolja az árat, amely széles sávon mozoghat.

A személyre szabott ajánlatért keresse a Dr Goodwin klinika munkatársait!

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont
Időpontkérés
close slider