fbpx
Oldal kiválasztása

Manapság felgyorsult világban élünk

Naponta több ezer inger ér bennünket. Az emberek jó része városban él, ami eleve nyüzsgőbb, társas életmódot eredményez. Az információ áradatnak és a modern technológiának köszönhetően akár akarjuk, akár nem, mi is részesévé válunk az egyre gyorsabb ütemben zajló történéseknek, akár a munkahelyünkről, a szűkebb és tágabb környezetünkről, akár a magánéletünkről van szó. Ezért aztán mindannyian stresszhatás alatt állunk: izomzatunk tónusa nő, merevebb lesz, tehát egészében feszültté válunk, olyan állapotban éljük életünket, mintha folytonosan készenlétben kellene állnunk.

A stressz amúgy bizonyos mértékig ösztönzően hat a szervezetünkre és a tudatunkra: ösztönöz például a jobb teljesítményre, gyorsaságra, a lehető legjobb megoldások megtalálására.

Azonban ha tartósan meg kell küzdenünk a stressz-szel, akkor a stressz állapota krónikussá válik, ami számos káros hatással jár.

Káros stresszről akkor beszélünk, ha az emberi szervezet már nem képes a helyzetnek megfelelően reagálni az őt érő érzelmi vagy fizikai jellegű veszélyekre.

Sokan nem tudják, de a pozitív változásokat is megélhetjük stresszként, ilyen lehet például egy új, pozitív élethelyzet, új lakásba költözés, új munkahely vagy új családtag érkezése.

A stressz hatásai szervezetünkre és szépségünkre

A stresszhatások elsősorban a szív- és érrendszerre, az immunrendszerre, a mellékvesékre és a vesékre, a tápcsatornára, valamint a bőrre és bőrfüggelékekre gyakorolnak negatív hatást.

A hétköznapjainkban ezeket felfokozott állapotokban majd az azt követő kimerültségben, állandó feszültségben, fertőzésekre való hajlamban érhetjük nyomon.

Ha a stressznek a külsőnkre, szépségünkre történő kihatását vizsgáljuk, akkor meg kell állapítanunk, hogy a stressz öregít, mivel felgyorsítja a szervezet biológiai öregedésének folyamatát. Ha állandó stressznek vagyunk kitéve, szervezetünk sejtjei akár tíz évet is öregedhetnek.

Ez pedig hamarosan látható nyomokat hagy nem csak az arcunkon, de testünkön máshol is. Bőrük állapota árulkodik a minket érő stresszhatásokról is.

A stressz ellen elsősorban életmódunk és gondolkodásunk megváltoztatásával vehetjük fel a küzdelmet. Lassítsunk, tudatosan pihenjünk, relaxáljunk, kapcsolódjunk ki.

Szépségünk megőrzéséhez hozzájárulunk tehát a stressz kezelésével is. Emellett szánjunk időt bőrünk minőségi termékekkel történő ápolására is, hogy minél tovább megőrizhesse természetes szépségét, ragyogását.

Időpontkérés
close slider