Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Amit mindig tudni akartál - HASI ZSÍRLESZÍVÁS

Amit mindig tudni akartál - HASI ZSÍRLESZÍVÁS

Az alakunk megőrzése nagyon fontos a mai világban,  rengeteg ‘csoda módszer’ létezik a fogyáshoz. Ha választani kell, akkor két lehetőségünk van: a gyors vagy a tartós fogyás. Viszont bárhogy is döntünk, egy valamit tény szerűen meg tudunk állapítani: a has feszessé tétele az egyik legnagyobb kihívás mindenki számára.

Mi okozza a hasfal megereszkedését és miért neház fogyni pocakból? Most utána jártunk!

 

A hasi zsír fajtái

A hasi zsír, azaz a zsigeri zsír nem összekeverendő, mint a bőr alatti (subcutan) zsírréteggel. Míg utóbbi elsődleges funkciója a test “szigetelése” , addig a zsigeri zsír, bár a hasüregben helyezkedik el, eredeti funkciója, hogy védje a létfontosságú szerveket a mechanikai sérülésektől. Ha túl sok halmozódik fel belőle, gátolhatja a belső szervek vér- és nyirokkeringését, ezáltal az oxigénellátást, de ráerősíthet a testben levő gyulladásokra, ezáltal a komolyabb betegségek kialakulására is nagyobb esély van. A felesleges zsírsejtekben elraktározódhatnak fontos (zsírban oldódó) vegyületek, mint pl hormonok. Ilyen pl a férfiaknál a tesztoszteron. Túl sok zsír = sok lekötött tesztoszteron = hajhullás.


Sörhas


A sörhas hátterében általában a túlzott alkoholfogyasztás áll. A máj a rendszeres alkohol fogyasztás miatt károsodhat én nem lesz képes mindent lebontani, ezért a szervezet zsírként fogja raktározni. Az alkohol mellett a túlzottan cukros ételek illetve a kenyérfélék is veszélyt jelentenek, hiszen az ezekben lévő szénhidrát már a szájban elkezd lebomlani és glükóz (cukor) lesz belőle. Amit a máj nem képes lebontani, de a szervezet energiát nyerhet(ne) belőle, azt elraktározza.

Hormon has

A hormonháztartás egy nagyon kényes rendszer, a legkisebb eltérés is megmutatkozik már a testen . Ilyen a hormonális ínbalansszal járó elhízás is, amit általában erős szőrnövekedés és pattanás kísér fiatal embereknél. Idősebbeknél ez lehet a klimax időpontja is, amikor a finom vonások elkezdenek eltűnni és megjelennek a zsírpárnák.

Stressz has

A stressz is a hormonális elhízásokhoz tartozik, ilyen esetben viszont az elhízás a szervezet biztonsági funkciója.

Terhesség utáni pocak

A várandós állapotot követően természetes ha van az embernek egy kis hasa, fontos kihangsúlyozni , hogy a megereszkedett pocak ilyenkor nem csak elhízás miatt lehetséges, szerepet játszat benne a hasfalat alkotó izmok elfáradása illetve szétnyílása.

Hogyan szabadulhatsz meg a felesleges pocaktól gyorsan és hatékonyan?

Zsírleszívás. Hogy miért? A hasi zsírleszívás minimálisan invazív akár helyi érzéstelenítésben is végezhető eljárás. Itt nincs jojó effektus, hiszen az eljárás lényege az, hogy a felesleg eltávolítása közben leszívásra kerülnek azok a kis “zsákocskák” amik képesek a zsírt tárolni. Ezek nem képesek újra nőni, így szignifikánsabban kevesebb az esélye annak, hogy újra felrepülnek azok a kényes kilók.

Hogyan zajlik egy ilyen kezelés?

Minden beavatkozást egy konzultáció előz meg , ahol közösen meghatározásra kerül hogy honnan és mennyi zsírt szeretnénk eltávolítani. Ha altatásban szeretnénk évig csinálni az eljárást, arra is van lehetőség, ahhoz szükséges a laborok elvégzése, az ezekhez szükséges előkészületeket az sebész segít megtenni . Az altatásos műtét után az egyik legjobb barátunk a kompressziós harisnya, abból is érdemes méretben, DEN-ben és fazonban is kényelmeset választani. Az eljárás előtt az orvos ellát minden pácienst utasításokkal, hogy a felépülés minél gyorsabb és fájdalommentésebb legyen. A kezelt terület méretétől függően a beavatkozás 40 - 90 percet vesz igénybe, amit egy pár órás megfigyelés követ. Ez után a páciens otthonába távozhat .

Mire lehet számítani zsírleszívást követően?


A műtét utána páciens egy speciális haskötőt kap, hogy a szövetek megfelelően tudjanak összetapadni és ezáltal gyógyulni. Ezt hordani kell 2 hétig. A műtéti területen előfordulhat bevérzés és puffadás, ezek elmúlnak a 2. hét környékén. A végleges alakot 3-6 hónap múlva pillanthatjuk meg, ami sima lesz és olyan tökéletes, amit edzéssel is nehezen érhetnénk el.