Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Amit mindig tudni akartál - SZEMZUG TÖLTÉS

Amit mindig tudni akartál - SZEMZUG TÖLTÉS

Amikor valaki úgy kel fel reggel, hogy élete legpihentetőbb alvásán van túl, mégis világítanak a szeme alatti foltok, az nagyon kiábrándító lehet. Keresni a házi praktikákat, amik megoldást ajánlanak, de sosem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Egy kezelés van, ami biztosan segítségünkre lehet: a szem alatti karika töltése hialuronnal.

Kiváltó okok és hogy hogyan szünteti meg ezeket a töltés...

Az elegendő alvás hiánya nem mindig áll a fáradt, karikás szem hátterében, gyakori allergiás személyeknél, ilyenkor a szemzugban húzódó erek kitágulnak, sötétebbek lesznek és a szemhéj vékonyabb bőrén erőteljesen áttűnnek. A kor előrehaladtával is kialakulhat, de a genetika is nagy szerepet játszik a szem alatti karikák megjelenésében. A genetikai faktorok nagyobbak a kaukázusi embereknél, például a fokozott napozás, szolárium használat miatt létrejövő pigment felgyülemlés miatt is. Az okok között érdemes kiemelni a vashiányt/vérszegénységet, amiket megfelelő gyógyszerekkel kell kezelni még a töltés előtt!

Ha a szem alatti terület sötét és beesett, és a foltokat nem hiperpigmentáció okozza, úgy a feltöltés önmagában elég szokott lenni, ha hiperpigmentáció is fent áll, érdemes a kezelést CO2 lézerrel kombinálni, így az elszíneződés is megszűnik. A töltés fájdalommal nem jár, inkább nevezhető kellemetlennek. Ha az orcák felől történik a feltöltés egy kanul segítségével, akkor a bevérzést is elkerülhetjük, ezzel csökkentve a felépülési időt.

GY.I.K.

Hogyan szabadulhatok meg a szem alatti sötét karikáktól?

Néhány embernél az is elegendő, ha kialussza magát vagy csak több vizet fogyaszt (ezzel megnő a szövetközti tér és kevésbé lesz átlátszó a bőr). Segíthet még, ha csökkentjük a képernyő időt, amennyire csak lehetséges vagy c-vitamin vagy retinol tartalmú szemkrémet használunk. A legtöbb esetben viszont már meg kell tenni a következő lépést és felkeresni egy töltés- specialistát.

Örökre megmaradnak a karikák ?

Van hogy a szem alatti sötét foltok jönnek és mennek, rengeteg faktor játszik ebben szerepet (pl hormonális, szezonális). Néhány embernek viszont genetikailag sötétebb a szem alatti terület. Ha nincs volumenvesztés, elég lehet egy erős fedésű korrektor is. Volumen hiányában érdemes inkább a töltést választani.

Ha vitamint szedek, az segíthet eltüntetni a karikákat?

Néhány régebbi tanulmány szerint vannak olyan vitaminok és kivonatok, amik segítenek halványítani a foltokat, ilyen például az E-, C-, és K- vitamin. Kivonatok közül jól működik a retinoid, ami az A-vitamin kivonata.

Ha a karikákat anémia (vérszegénység) okozza, akkor fel kell keresni a háziorvost, hogy felírja a megfelelő fajtájú és adagolású vas-pótló készítményt. Csak helyreállított vas szinttel érdemes elkezdeni a szem alatti karikák töltését.