Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
» Esztétikai kezelés vagy plasztika? ☼ Dr. Goodwin

Esztétikai kezelés vagy plasztika?

Szépségünk érdekében sok mindenre képesek vagyunk

Esztétikai kezelés vagy plasztika?

Ugyan már bőven cáfolható az a mondás, hogy a szépségért szenvedni kell, azért az esztétikus, szép és nem utolsó sorban ápolt külsőért érdemes és kell is tenni. Modern korunkban számos kozmetikai és szépészeti, esztétikai kezelés, valamint plasztikai beavatkozás közül választhatunk.

Lássuk, mi a fő különbség a szépségért végzett beavatkozások között.

A kozmetikai és a szépészeti kezelések alapvetően nem változtatják meg arcunk vagy testünk külsejét, formáját, kinézetét. A saját testünk gondozásával, ápolásával, esetleg segédanyagok bevitelével, átmeneti, felszínesebb változást idéznek elő.

A plasztikai beavatkozások nagyobb beavatkozást jelentenek: általuk határozottabban megváltoztatható a külsőnk, akár jellegzetes arcvonásainkról, akár valamely testrészünk formájáról van szó. Ez a cikk a plasztikai beavatkozások megtervezéséről szeretne pár hasznos gondolattal szolgálni.

A plasztikai sebészetnek hazánkban már több évtizedes hagyománya van, mégis vannak, akik idegenkednek a műtéti beavatkozásoktól.

Ennek több oka lehet: az egyik például a tájékozatlanság, vagy a pontatlan információk okozta félreértések, kétségek és félelmek, vagy a saját döntésünk véglegességétől való félelem, vagy akár anyagi okok is felmerülhetnek.

Plasztikai beavatkozás előtt

Ha plasztikára adjuk a fejünket, valóban alaposan meg kell fontolnunk, mit szeretnénk, és a lehető legjobban fel kell készülni a tervezett beavatkozásra.

Aki plasztikáztatni szeretné magát, annak nyilván van egy saját elképzelése, mi az, amit szeretne. Leggyakrabban a melleket érintő beavatkozásról van szó, ilyenkor célunk lehet pl. hogy kicsit nagyobb melleket szeretnénk, vagy a szoptatás utáni megereszkedett állapotot szeretnénk megszüntetni. Mindenképp kérjük ki hozzáértő szakember véleményét! Ez pontosan az a téma, amiben nem elég a barátnők tapasztalata, véleménye és az interneten fellelhető információk sem.

Egy jó plasztikai sebész figyelembe veszi az általunk vágyott végeredményt, ugyanakkor szakmai szempontból vizsgál meg, és tapasztalata, esztétikai érzéke és a testi adottságaink figyelembe vételével javasolja a beavatkozásra az optimális megoldást.

A plasztikai beavatkozás megtervezésére, a plasztikai sebésszel való személyes találkozóra, és minden felmerülő kérdésünk megválaszolására a legjobb alkalom az első személyes konzultáció.

Ezen alkalommal dől el, kialakulhat-e köztünk és az orvos között az a bizalmi kapcsolat, ami lehetővé teszi, hogy megnyíljunk előtte és őszintén elmondjuk neki akár a legtitkoltabb, legjobban rejtegetett testi hiányosságunkat is, amin egy plasztikai beavatkozás segíthet. A plasztikai sebész pedig el fogja mondani a lehetőségeket, és visszajelzést ad a várható eredményről, arról, hogy mennyire reális az elképzelésünk. Arról is felvilágosítást kaphatunk, hogyan, milyen technikával, technológiával végzik a műtétet, hogyan készüljünk fel a beavatkozásra és mire számíthatunk a lábadozás ideje alatt.

A konzultáción birtokunkba jutott tudással immár felelősséggel vághatunk bele első plasztikai műtétünkbe, és remélhetőleg kétségek nélkül bízzuk magunkat a lehető legjobb szakemberre.