Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
» Felkészülés a mellplasztikára ☼ Dr. Goodwin Központ

Felkészülés a mellplasztikára

felkészülés a mellplasztikára

Az első lépések

A plasztikai beavatkozás első lépése a plasztikai sebész szakorvossal történő konzultáció. Ekkor beszélitek meg az elképzelésedet, és a kezelőorvosod ekkor tájékoztat, milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre, milyen eredményre számíthatsz a beavatkozás után.

Tökéletes
A tökéletes mell
A tökéletes orvos
A tökéletes helyszín
A tökéletes választás!
33
Csak most:
33% kedvezmény!
Jelentkezz, hogy ne maradj le!

Tennivalók és tanácsok a beavatkozás előtt

A műtétet megelőzően teljes körű kivizsgáláson kell majd részt venned, hogy kizárjunk bármely olyan egészségügyi problémát, amely befolyásolhatná a műtét kimenetelét. A kivizsgálás keretein belül laborvizsgálatra kerül sor, és amennyiben szükséges, egyéb vizsgálatokon is részt kell venned (EKG, röntgen, mell ultrahang, mammográfia, stb.).

A műtéti beavatkozást megelőző napokban javasolt a könnyű étrend, a magasabb folyadékbevitel és a megfelelő vitamin és ásványi anyag mennyiség bejuttatása a szervezetbe. Ügyelni kell a gyógyszerek és a gyógyszernek nem minősülő készítmények szedésére is; ezekről a kezelőorvost és az altatóorvost feltétlenül tájékoztatni kell.

A műtét utáni időszak

A beavatkozás utáni napokban, a lábadozás idejére az orvos tanácsokkal fog ellátni – ezeket a tanácsokat érdemes betartani a problémamentes, mihamarabbi gyógyulás érdekében. Központunkban a műtét után minimum egy éjszakát kell eltöltened, ezt követően vízálló kötéssel fedjük le a műtött területet, és otthon lábadozhatsz tovább.

Fontos az elegendő pihenés biztosítása, a terhelés kerülése, emelni, sportolni például csak később, az orvos által már biztonságosnak ítélt időponttól kezdve szabad, fokozatosan növelve a mozgás intenzitását és a terhelést. A testmozgáshoz való visszatérés a műtét utáni minimum három héttel kezdhető el, azonban két hónapig kerülni kell a napozást, a szoláriumos barnulást és a szaunázást is.

A Központunkban kapott speciális műtét utáni melltartót az orvosod által meghatározott időpontig, ami általában 4-8 hét, viselni kell.

Orvosi kontrollon a beavatkozást követő 7. és 14. napon, majd a 6. és 12. héten kell részt venned.

A külső hegek gyógyulási ideje kb. hat hónap, míg a belső hegek 2 év alatt gyógyulnak be teljesen. A mellkason a mellműtét után vékony hegvonal marad a bőrön, néhány látható és nem látható helyen. Ezek a hegek maradandóak, de az idő múlásával fokozatosan halványodnak. Melleid hat hónap után nyerik el végleges formájukat.

A heggyógyulás elősegítése érdekében hegkezelő krémek használata javasoljuk.

A mellplasztika előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére vannak olyan szövődmények, melyek előre nem láthatóak. A mellplasztikai műtétek rutin plasztikai beavatkozásnak számítanak és a mellfelvarrás beavatkozást követő komplikációk előfordulása csekély, de teljesen nem zárhatóak ki. Előforduló szövődmény lehet a sebfertőzés, a vér- és savógyülem kialakulása, a keloidos hegképződés, a két mell közötti aszimmetria és mellbimbók érzékenységének átmeneti megváltozása.