Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Hialuronsav - a frissesség varázslatos kulcsa a szépségiparban

Hialuronsav - a frissesség varázslatos kulcsa a szépségiparban

Az elmúlt évtizedekben a szépségipar hatalmas fejlődésen ment keresztül, és a hialuronsav egyike lett azoknak a forradalmi összetevőknek, amelyek az arcápolás és a fiatalító kezelések terén forradalmasították a játékszabályokat. Ebben a cikkben elmerülünk a hialuronsav világában, és megvizsgáljuk, hogy mi is teszi ezt a csodás anyagot olyan népszerűvé a szépségiparban.

Mi az a hialuronsav és mire használják?

Elsősorban beszéljünk arról, hogy mi is az a hialuronsav. Ez egy olyan természetes anyag, amely a szervezetünkben is megtalálható, mint a bőrben és más szövetekben. Azt fontos tudni, hogy tűszúrással kerül a bőr alá, így elkerülhetjük a műtétekkel és vágásokkal járó procedúrákat. Szépségipari kezelésekben széles körben alkalmazzák, mivel különböző előnyöket kínál a bőr fiatalításában és kisimításában. Megannyi féle kezelés közül választhatunk, beleértve a ráncfeltöltést, simább és rugalmasabb bőr érdekében, az arcfiatalítást, a bőr rugalmasabbá tételéhez, az ajakfeltöltést, a dúsabb és formásabb szájért és az arc kontúrozását, a határozottab vonások érdekében.

Mik a tévhitek a hilauronsavval szemben?

A hialuronsavas kezelésekkel kapcsolatban számos tévhit kering ezért először fontos tisztázni a hatását. A kezelések átmeneti hatást biztosítanak, és az eredményük idővel fokozatosan eltűnik, ezért kezeléseket rendszeresen meg kell ismételni a fenntartás érdekében. Szóval nem várhatunk egy kezeléstől sem végleges megoldást, viszont műtét nélkül pár tűszúrással szépülhet arcunk. Szerencsére a mai technikákkal a tűszúrásokat csak egy apró csípés szerű érzés kíséri, azonban a kezelés előtt érzéstelenítő kenőccsel is bekenjük a kezelt felületet, így tényleg csak apró fájdalmat lehet érezni, de van akik számára teljesen fájdalom nélküli a beavatkozás. Hialuronsavas kezeléseink nem csak az idősebb korosztálynak szólnak, hanem fiatalabbak is alkalmazhatják mivel, mindenkinek eltérő arányban van jelen a szervezetében.

Hogyan hat?

Az injekciós kezelések során a hialuronsavat a bőr alá juttatják, hogy pótolják az idővel elvesztett volumenét és hidratálják a bőrt. A hialuronsavnak az egyik fő tulajdonsága, hogy azonnal látszódik a hatása, mert magához vonzza a vizet szervezetünkben, így rögtön hidratálja a bőrt. Az eljárás rendkívül egyszerű és gyors, mindössze 15 perc alatt elvégezhető minimális kellemetlenséggel jár. A páciens a kezelést követően azonnal visszatérhet megszokott életritmusába. 


Hogyan zajlik egy kezelés?

A beavatkozást egy szépészeti tanácsadással kezdődik, ahol a páciens igényei szerint tervezi meg orvosunk a kezelés menetét. Az eljárás előtt először is fertőtlenítjük a kezelni kívánt területet, majd alkalmazunk egy helyi érzéstelenítő krémet, hogy minél kevesebb kellemetlenséggel járjon a kezelés. Ezután következik az injektálás, amikor is a feltöltő anyag bekerül a kívánt területre. A kezelés hossza az éppen adott beavatkozástól függ, miszerint mekkora területen szeretnénk elérni a kívánt eredményt, de körülbelül 10-30 perc egy alkalom hossza.

Mi a különbség a B0T0X és a HIALURONSAV hatása között?

A hialuronsav és a B0T0X két különböző anyag, és különböző célt szolgálnak, bár mindkét anyag tűszúrással kerül a bőr alá. Míg a hialuronsav hidratálja és feltölti a bőrt és így kisimítja a ráncokat és feltölti az arc különböző területeit, addig a B0T0X az izmok pihentetésével csökkenti a mimikai ráncokat. A hialuronsavat a bőr hidratálására és a térfogat visszaállítására használják különböző területeken, például az ajkakban, az arccsontokban, az orr-száj területén vagy a finom vonalak kisimítására, ellenben a B0T0X kezelés esetében, pedig a mimikai ráncok, például a homlokráncok, a szemkörüli ráncok és a haragos ráncok kezelésére alkalmazzák. A kezelés tartósságában is találhatunk eltérést, mivel egy B0T0X estében 3-6 hónap között van a kezelés szavatossága, ellenben egy hialuronsavas kezelés akár hosszabb ideig is akár 6 hónap és 2 év között és a kezelés után az eredmény rögtön látható.

Mire elég 1 ml hialuronsav?

1 ml hialuronsav általában elegendő a kisebb területek kezeléséhez, mint az ajak vagy a finom ráncok és kisebb arcformázási célok esetében. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy a bőrtípusodtól függően eltérő mennyiségű hialuronsav szükséges ezért minden kezelésünk egyedi igényekhez alkalmazkodik. Egy átlagos ajaktöltés esetében a szép, formás ajak eléréséhez általában elegendő ez a mennyiség. Emellett a finomabb ráncok és az arc kontúrozása is esetében látható változás érhető el. De minden kezelés személy függő, így érdemes a bevitt anyag mennyisége ettől is függhet. 

Ne feledd!

Mindig fontos, hogy a hialuronsavas kezeléseket egy megbízható és képzett szakember végezze el, aki megfelelően érti a kezelés technikáját és az egyes páciensek egyedi szükségleteit.
Nem mindenki számára ajánlott a hialuronsavas kezelés. Terhesség alatt vagy bizonyos egészségügyi állapotok esetén tilos lehet a kezelés.

Amennyiben úgy érzed, hogy kipróbálnál egy hialuronsavas kezelést, foglalj időpontot!