Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
A hialuronsav valóban csodaszer?! - Dr. Goodwin

A hialuronsav valóban csodaszer?!

Hialuronsavas feltöltésA hialuronsav nem érdem nélkül vált a botox mellett az egyik legnépszerűbb esztétikai kezeléssé a világon. A hialuronsavas kezelés hatékonyan szünteti meg az öregedés okozta ráncokat.

Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav nem más, mint az emberi testben is megtalálható, kötőszöveteink nélkülözhetetlen alkotóeleme. Egy fehérje, ami az izom-, csont-, porc- és bőrszöveteink rugalmasságáért felelős. A bőr kollagénjében található az emberi szervezetben lévő hialuronsav nagyrésze. Egy zselészerű molekula, amely tulajdonképpen kitölti az űrt, az üres helyeket. Tehát feltölti a szöveteinket, ezáltal kisimít.

A hialuronsav tehát kiváló hidratáló elem és alkalmazása remek módja vízmegtartásnak. Segítségével fokozható a bőr nedvességmegtartó képessége. A hialuronsav molekula a saját súlyának több mint ezerszeresének megfelelő súlyú vizet képes megkötni. Nem csoda tehát, hogy olyan nagy szerepe van a hidratált bőr elérésében.

Az öregedés és a hialuronsav

Az öregedéssel szembesülni nem könnyű, főleg, ha oly nagyon ragaszkodunk a fiatalságunkhoz. Az öregedés jeleként megjelenő ráncokat nem szívesen fogadjuk, hiszen inkább feszes és üde bőrre, mintsem ráncokra vágyunk..

hialuronsav

A szerencsésebbeknél az öregedési folyamat kitolódik, de másoknál akár már ideje korán is megjelennek az első ráncok. Kinek mi van a génjeibe kódolva, és persze az életvitel is sokat számít.

Az öregedési folyamat kezdetén, azaz körülbelül a 40-es éveink közepén a sejtjeink egyre kevesebb hialuronsavat termelnek, így egyre kevesebb és kevesebb mennyiségben találjuk meg a szervezetünkben. Ez pedig a ráncok megjelenéséhez vezet. A megoldás egyértelmű: pótolni kell a hialuronsav mennyiségét!

A hialuronsavas feltöltő kezelés

A hialuronsav pótlásának egyik leghatékonyabb módja a hialuronsavas feltöltő kezelés. Tökéletesen alkalmazható olyan ráncok eltüntetésére, amelyek a bőr rugalmasságának csökkenése miatt alakulnak ki. Merthogy nem mindegy, hogy milyen ráncokat szeretnénk eltüntetni. 

A ráncok két fő csoportra oszthatók. Vannak az ún. dinamikus ráncok vagy más néven mimikai ráncok és a statikus ráncok. A dinamikus ráncok az izmok működésének, az izmok összehúzódásának következményei. Ezzel szemben a statikus ráncok megjelenése kötőszöveti eredetű, hiszen a bőr rugalmasságának csökkenésével van összefüggésben.

Nem mindegy tehát, hogy milyen ránctalanító kezelést használunk, hiszen más a hatékony dinamikus ráncokhoz és más statikus ráncokhoz.

Bár a botox kezelés is rendkívül hatékony ránctalanító eljárás, de az kimondottan a dinamikus ráncok eltüntetésére hivatott. Ha statikus ráncoktól szeretnénk megszabadulni, akkor a hialuronsavas feltöltő kezelés a jó választás! 

A hialuronsavas kezelés azért válhatott az egyik legnépszerűbb szépészeti beavatkozássá, mert szinte azonnal látványos és tartós eredményt lehet vele elérni. Ráadásul nemcsak az öregedés megállításában varázsszer a kezelés, esztétikai kezelésekhez is tökéletesen alkalmazható.

A hialuronsav felhasználásai

Lássuk mely területeken lehet még sikeresen használni:

 • ajakfeltöltés,
 • a kontúrvonalak korrigálására, 
 • a szem alatti karikák enyhítésére, 
 • az áll formázására,.
 • az aknés hegek elsimításában.

A hialuronsavas arcfeltöltés megelőzés céljából is ajánlott! A prevenció lényege, hogy egyszerűbb magát az öregedési folyamatot kitolni, mint a már kialakult ráncokat eltüntetni!

A hialuronsavas kezelés menete

A kezelés gyors és szinte fájdalommentes. Mindössze 20-30 perc elegendő egy kezeléshez. A hialuronsav injekció segítségével juttatja be a plasztikai sebész a hatóanyagot a megfelelő helyre.

Az injekciózásnak többféle technikája lehetséges, mélységét, irányvezetését, a beadás folytonosságát tekintve. A plasztika sebésszel folytatott első konzultáción születik meg a döntés, hogy a tökéletes eredmény elérése érdekében milyen technika alkalmazása javasolt.

A szájfeltöltés vagy ráncfeltötlés előtt Lidocainos érzéstelenítő krémmel kenik be a bőrt.

Mivel a hialuronsav természetes, a szervezetben is megtalálható, tökéletesen felszívódik és a kezelés újra alkalmazható.

Mikor nem ajánlott a hialuronsavas ráncfeltöltés?

A hialuronsav gyakorlatilag kortól és nemtől függetlenül használható ráncfeltöltésre, ha valaki nem elégedett a bőre feszességével. Van azonban néhány eset, ahol kerülni kell ezt a fajta esztétikai kezelést:

 • Terhesség és szoptatás
 • Autoimmun betegség
 • Véralvadásgátló készítmények szedése mellett
 • Aktív herpes
 • Gyulladásos bőrbetegség
 • Lézeres hámlasztással párhuzamosan
 • Hialuronsav túlérzékenység
 • Hipertrófia

A hialuronsavas töltés ára

Sokan azt gondolják, hogy jobban járnak, ha egy hyaluronsavas krémet választanak a ráncok eltüntetésére, mintsem egy alapból drágább hialuronsavas feltöltést. Való igaz, hogy ha egyetlen kezelés árát hasonlítjuk össze egyetlen arckrém árával, akkor a mérleg nyelve utóbbi felé billen. De ez az összehasonlítás alapvető hibákra épül! 

Fontos tudni, hogy a hyaluronsavas készítményeket, mint a hialuronos krémeket vagy éppen a hialuronsavas szérumokot rendszeresen kell használni ahhoz, hogy látható eredményt érjünk el. Így összességében sokkal többe kerülnek ezek, mint egyetlen hialuronsavas töltés. A hialuronsavas készítményekkel szemben a hialuronsavas feltöltés ráadásul sokkal hatékonyabb, hiszen közvetlenül ott hat, ahol arra szükség van. Közvetlenül a sejteket tölti fel. Így már egyetlen kezelés elegendő ahhoz, hogy látványos és akár 14 hónapig is tartó eredményt érjünk el.

A hialuronsavas ráncfeltöltés ára nagyban függ attól, hogy hány ampulla felhasználására van szükség. Az első ingyenes konzultáció során már lehet konkrét árat mondani a hialuronsavas feltöltésre, de addig is tájékoztató jelleggel az alábbi oldalon tudsz az árakkal kapcsolatban informálódni: https://drgoodwin.hu/araink 

Bátran keress fel minket!

Az első konzultációt a ráncfeltöltés kezelésre díjmentesen kínáljuk. Már itt megkapsz minden felvilágosítást, részletes információt a tervezett beavatkozásról, ami a döntéshozatalhoz szükséges, ezen kívül bármilyen felmerülő kérdésedre válaszolunk, és időpontot is foglalhatsz a beavatkozásra. 

Nálunk alap a kiemelkedően magas minőség – ezt magad is megtapasztalhatod Központunkban, ahol exkluzív, szép környezetben szépülhetsz. A különleges környezeten túl, az általunk alkalmazott technológiák, a plasztikai sebészeti, szépészeti és egészségügyi szolgáltatásaink nyújtása során felhasznált anyagok egytől egyig kiváló minőségűek és megfelelnek a legszigorúbb törvényi előírásoknak is. Kérj időpontot az első ingyenes konzultációra még ma.