Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Kacsaszáj helyett ajakfeltöltés okosan

Kacsaszáj helyett ajakfeltöltés okosan

Mit jelent a kacsaszáj, és miért érdemes inkább természetes hatásra törekedni? Mit kell tudni a hialuronos ajakfeltöltésről, és mi az a Russian Lips, ami jelenleg is hódít az esztétikai kezelések sorában? 

A szép szájak kultusza

Az ajkak nagy jelentőséggel bírnak az emberek szépérzékelésének szempontjából, egy formás száj ugyanis nagyban meghatározza az arc vonzerejét is. Az viszont, hogy ki milyen ajkakat tart szépnek, a regionális különbségektől és a kultúrától is függ. Egy, az ajkak szépségéről szóló tanulmány ugyanis megállapította, hogy a száj méretének preferenciája lakóhelytől függően változik. 

Ebből az derült ki például, hogy míg Latin-Amerikában az emberek a nagyobb ajkakat tartják esztétikusnak, addig az Ázsiában élőknek a kisebb ajkak tetszenek. Ezek a preferenciák alapvetően ugyanazok maradtak minden régióban, függetlenül a válaszadók nemétől, etnikai hátterétől, korától vagy jövedelmétől.

De mi is az a kacsaszáj?

A kacsaszáj egy pejoratív kifejezés arra, amikor az ajkakat kacsacsőr formájúvá szorítjuk össze, ami többnyire egy csábosnak gondolt, de valójában inkább egy vicces csücsörítő szájat eredményez, a vonzó, csókos ajkak helyett. A kacsaszáj-szelfik évekig igencsak divatosak voltak, körülbelül a 2000-es évek elejétől, majd az Instagram népszerűsége 2012 körül új lendületet adott az őrületnek. 

Emellett a túlzásba vitt ajakfeltöltést is kacsaszájnak vagy lufiszájnak tituláljuk, amelyek közül, lássuk be, egyik sem túl hízelgő. Pedig a húsos, dús ajkak mindig is érzékiséget, bujaságot kölcsönöztek viselőjüknek, persze csupán addig a pontig, amíg az eredmény természetesnek hat. A kacsaszáj azonban minden, csak nem vonzó, és a legtöbb plasztikai sebész nem is vállalja, hogy komikusan túltölti páciense ajkait már csak esztétikai okokból sem. 

Kacsaszáj vs formás ajkak

A gyakran félresikerült szilikonnal feltöltött ajkaknak mára leáldozott, a kacsaszáj már határozottan nem divat, mivel az új trendek visszatértek a természetességhez és a lágy kontúrokhoz. Sokan meglepődnek, hogy milyen jól nézhetnek ki néhány finom, apró változtatással, amihez nem kell túl sok töltőanyagot az ajkakba vinni. Az ajkak megnagyobbítása ugyanis nemcsak a szájformát javítja, hanem az arc általános megjelenését és a vonások egyensúlyát is, ami nagyban befolyásolhatja az önbizalmat.

Igényes, esztétikus ajakfeltöltés a szépségedért

Mivel a hialuronsav egy olyan anyag, amelyet a szervezet természetes módon termel, a  hialuronos ajakfeltöltés igen népszerű beavatkozás lett az elmúlt években, hiszen biztonságosnak számít, ráadásul látványos változással is jár. 

A kezelés előtt orvosi konzultációra kerül sor a plasztikai sebésszel, aki pontos tájékoztatást ad a beavatkozás menetéről, tanácsot ad a használandó töltőanyag kapcsán, illetve elmagyarázza, hogy miként érhetünk el leginkább természetes hatást az injekciók helyének precíz meghatározásával, illetve a befecskendezett anyag mennyiségével. Ezért is fontos, hogy mindenképp csak tapasztalt szakemberre bízzuk magunkat, aki fel tud mutatni referenciákat, és teljes garanciát vállal a munkájára.

Milyen változásokat tapasztalhatsz a hialuronos ajakfeltöltést követően?

  • Az ajkaid teltebbnek és fiatalosabbnak fognak tűnni, ráadásul a száj körül kialakult apró ráncok is kisimulnak,
  • emellett a száj kontúrjának kisebb hibái is korrigálhatóak a segítségével.
  • Az injekció hatása a kezelés után azonnal látható lesz, így azok, akik gyors eredményre vágynak, elégedetten távozhatnak a rendelőből, 
  • a hatás pedig 8-14 hónapig kitart. 

A szépen ívelt ajkak elvarázsolják az arcot.

Az új trend: a Russian lips

A Russian lips az ajakfeltöltésnek egy olyan speciális technikája, amely az ajkakat finom szív alakúvá formálja, a száj középső részénél volumenizált hatást biztosítva, ahogy azt az orosz babáknál, a matrjoskáknál láthatjuk. A kezelés inkább megemeli az ajkakat, mintsem túlzott volument adna hozzá, így ideális azoknak, akik kezdők az ajakfeltöltésben, illetve természetes hatást szeretnének. Ez a technika művészi érzéket igényel, ezért itt még fontosabb, hogy megbízható szakembert találj, akinek már a “kezében” van ez az eljárás. 

Hosszú távra szóló azonnali hatást szeretnél, és olyan ajakakat, amelyekről eddig csak álmodtál? A Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont szakemberei garanciát vállalnak a kezeléseikre: foglalj időpontot ingyenes konzultációnkra, és engedd, hogy még szebbé varázsoljunk!