Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Látványos eredmény a szálak segítségével

Látványos arcemelés a szálak segítségével

Gyors, hatékony és műtétmentes eredmények érhetők el vele, épp emiatt szereti számos híresség is ezt az esztétikai megoldást

Miről is van szó? Nem másról, mint a szálazás technikájáról!

Ha szeretnél Te is egy kicsit többet megtudni a szálbehúzásról, akkor a cikkünk neked szól.

Több típusú szál létezik: mono, fogazott és a csavart szálak. Hallani róluk de mégis csak kevesen tudják mi a különbség közöttük. Mindegyik típus kissé eltérő kezelésre és felhasználásra készült.

 1. A MONO szálak a finomszálas kontúrterápia részeként a kollagénszintézis serkentésére szolgálnak. Az PDO (polidioxanon)   szálakat felülete egyenletes és nem fogazott. Ezek a szálak célzottan a kollagénrostok termelődését segítik elő, létrehozva     egy új, feszesebb kollagénhálót a kezelt területen. Az arc feszesítésére és a ráncok enyhítésére irányulnak, miközben a kollagén   szintézisére ösztönzik a bőrt.
Mono szálak felhasználása: A mono szálak a finomszálas kontúrterápiában különösen hatékonyak bizonyos arc területeken. A legkiemelkedőbb eredmények a következő területeken érhetők el:

Nyak: A mono szálak kiválóan alkalmazhatók a nyak ráncaira és megereszkedésére, segítve a bőr feszességének és rugalmasságának visszaállítását.
Homlok és szem alatti terület: A homlok és a szem alatti terület kezelésével a mono szálak segítik a ráncok enyhítését, miközben támogatják a bőr fiatalos megjelenését.

2. Volumennövelés CSAVART szálakkal: Amikor a sima mono szálakkal nem lehet már jelentős volumennövelést elérni, olyankor kombinálhatjuk őket fogazott COG szálakkal, vagy használhatunk helyettük csavart (screw) szálakat. A screw szálak a mono szál típus tűre csavart változata, amelyek a bőrbe helyezés után is tökéletesen megtartják alakjukat. A volumennövelő csavart szálak kialakításuknak köszönhetően lehetővé teszik a szövetek térfogatának növelését, megemelését. A csavart forma eredményeképp magasabb a lokális anyag koncentráltság, ezáltal intenzívebb a kollagéntermelő hatás, mint a sima mono szálak esetében.
A csavart szálakat leggyakrabban ráncok és lágyrész hiányos területein alkalmazzuk úgymint az orca és a száj körüli rész. Az egyes esetekben a sima mono szálakkal nem mindig érhető el erőteljes volumennövelés, ezért előfordul, hogy kombinálni kell őket fogazott COG szálakkal, vagy éppen helyettük alkalmazzak a csavart (screw) szálakat. A screw szálak a mono száltípus tűre csavart variációi, melyek a bőrbe történő beültetést követően is tökéletesen megtartják formájukat. Az ilyen típusú szálak kifejezetten alkalmasak a szövetek térfogatának növelésére és megemelésére.

Alkalmazási területe:
Az orca és az arc területén a csavart szálak hatékonyan növelhetik a térfogatot, így támogatva az arc kontúrjainak megjelenését.
Száj körüli terület: A száj körüli területen alkalmazva a csavart szálak segíthetik az ajkak körüli ráncok csökkentését és a száj körüli térfogat visszaállítását. A csavart szálak alkalmazása az esztétikai kezelések széles palettáját kiegészítve lehetőséget nyújt a pácienseknek a testre szabott és hatékony megoldások elérésére a fiatalosabb és feszesebb bőrért.

3. FOGAZOTT szálak a tartós lifting hatásért: A COG fogazott szálak szerepe különleges a finom mono szálakhoz képest, hiszen ezek vastagabbak és kifejezetten fogakkal vannak ellátva. A fogazott szerkezetnek köszönhetően ezek a szálak erőteljesebben képesek megemelni az arc vonalát és kontúrt adni a jelentősen megereszkedett bőrnek. Leggyakrabban az állvonal megemelésére és vékonyítására használjuk, így az arc fiatalosabb és feszesebb megjelenését érhetjük el.
A COG fogazott szálak vastagok és a fogazott felülettel rendelkeznek, amelyek hatékonyan kezelik a megereszkedett bőrt és emelik meg az arc vonalát.

Az állvonal megemelésében különösen hatékonyak, kialakításuk révén pedig kontúrt adnak a bőrnek. A fogazott szerkezet miatt a COG szálak képesek önmagukban is stabil tartószerkezetként szolgálni a megereszkedett szövetek számára. A COG szálak és azok tüskéi körülölelik a szöveteket, felgyorsítva ezzel a kollagénképződési folyamatot. Ez hosszú távú bőrfeszesítő hatást eredményez, hasonlóan a mono szálakhoz. Fontos kiemelni, hogy mind a mono, mind a fogazott szálak idővel teljes mértékben felszívódnak, nem váltanak ki allergiás reakciókat, és a kezelésük kockázatmentes. A COG fogazott szálak alkalmazása a legmodernebb esztétikai technikák közé tartozik, és a páciensek számára lehetőséget nyújt a tartós és látványos arcemelés elérésére. Ez a specifikus technika egyénre szabott megoldást kínál a bőrfeszesítés és az arc kontúrjainak megújítása terén.