Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Mellplasztika férfiaknak? Ez a leggyakoribb indok, amivel felkeresik az orvosokat.

Mellplasztika férfiaknak?! Hogy is van ez?

Az egyik leggyakoribb plasztikai beavatkozás éves szinten a mellplasztika, mégpedig azért is, mert ezt a kezelést, nem csak a nők, de a férfiak körében is egyre szélesebb körben hódít. De vajon miért választják ezt egyre többen a férfiak? Most lerántjuk a leplet és eláruljuk, mi a leggyakoribb indok, amivel a férfiak felkeresik a kezelő orvosokat.

Mi a gynecomastia?
A gynecomastia a férfiak túlfejlett vagy megnagyobbodott melleinek állapota, amely bármely életkorban előfordulhat. Az állapot lehet a hormonális változások eredménye, örökletes, elhízás vagy bizonyos gyógyszerek használatának következménye.

A gynecomastia kellemetlenségeket okozhat és az önbizalomra is negatív hatással lehet. Egyes férfiak akár el is kerülhetnek bizonyos fizikai tevékenységeket és az intimitást, egyszerűen azért, hogy elrejtsék állapotukat.

A gynecomastia jellemzői:
Helyi zsírfelesleg
Túlzott mirigyszöveti fejlődés
Néha felesleges mellbőr
Egyoldalúan (az egyik mell) vagy kétoldali (mindkét mell) deformitása


Nem is kell sebészeti beavatkozás?
Ha a gynecomastia oka hormonális egyensúlyhiány, akkor a gyógyszeres kezelés is elegendő a helyreállításhoz. A plasztikai sebészek nem írnak fel ilyen gyógyszereket. Ezek a kezelések lehetnek tesztoszteronpótló terápiák, ösztrogénreceptor-modulátorok, amelyek csökkenti a mell térfogatát.

Alternatív megoldásként a sebész javasolhatja a pácienseknek: például a fogyást, vagy hogy tegyék le a cigarettát.


Mellfelvarrás
Ha a felesleges mellszövet súlya miatt a mellek megereszkednek és megnyúlik az areola (mellbimbóudvar), a plasztikai sebész mellfelvarrást végez, majd ezzel egyidejűleg az areolát is áthelyezi és átméretezi. Az eljárást általános érzéstelenítésben végzik, és nagyjából egy-két órát vesz igénybe. A beavatkozás ambulánsan végezhető. Néha egy második beavatkozásra is szükség van a bőr feszesítéséhez és az optimális kozmetikai eredmények eléréséhez.


Hogyan történik a férfi mellkisebbítés?
Az altatásban végzett plasztikai beavatkozás során a mellbimbó alsó részén ejti meg a bemetszést az orvos, majd eltávolítja a feleslegessé vált bőrt és zsírszövetet. A zsírleszívással történő kombinálás lehetővé teszi, hogy még inkább tökéletes legyen az egész eljárás. Maga a bemetszés csupán néhány milliméteres terület. 
A női mellkissebbítéssel összehasonlítva elkerülhető, hogy több helyen is bőrkimetszésre kerüljön sor, ugyanis a férfiak anatómiájából adódóan a bőr kiválóan képes a visszahúzódásra. 


Férfi plasztika a Dr. Goodwinnál 
A Dr. Goodwin Központ férfiak számára is nyújt esztétikai kezeléseket és plasztikai beavatkozásokat. Olyanokat, mint:

Férfi mellizom nagyobbítás: férfiasabb, domborúbb mellkas kialakítása, amelynek során a hiányzó mellszöveteket implantátummal pótolják.

Orrplasztika: orrsövényferdülés, vagy az orr kinézetével való elégedetlenség esetén alkalmazott plasztikai korrekciós műtétek.

Központunkban az első konzultáció a plasztikai sebész szakorvossal díjmentes. A konzultáció segít kiválasztani a megfelelő beavatkozást vagy kezelést, és részletes tájékoztatást biztosít a várható eredményről és minden esetlegesen felmerülő következményről is.