Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Plasztika - érted van

Mindent a plasztikáról

Plasztika - Mi érted vagyunk!

A plasztikai kezelések népszerűsége egyre nő, egyre többen döntenek amellett, hogy ilyen típusú beavatkozásokat válasszanak. Manapság már nem kell úgy gondolkni a plasztikai beavatkozásokra, mint egy nagyobb műtétre. Természetesen napjainkban is pár nap pihenést szükséges a műtét után, de az új orvoslási technikák fejlődésével egyre rövidebb a felépülési idő és egyre biztosabb a tökéletes eredmény. 
A plasztikai beavatkozások mellett döntőket számos tényező befolyásolhatja, beleértve az egészségügyi okokat, a külső megjelenés javításának vágyát, valamint a mentális és érzelmi előnyöket. Íme néhány érv, amiért az emberek plasztikai kezeléseket választhatnak. Segítünk, hogy tisztában lehess a modern beavatkozásokkal és tudd milyen lehetőségeid vannak a változásra.
 

Külső és belső okok és hatások

Sokan annak érdekében választanak plasztikai kezeléseket, hogy kijavítsák vagy módosítsák a testük egyes részeit, amelyekkel elégedetlenek. A beavatkozás előtt a páciensek gyakran küzdenek az önbizalomhiánnyal és az önértékelési problémákkal. Így a műtét után megváltozik a páciens önképe és segíthetnek elfogadni és jobban szeretni önmagukat, ami pozitív hatással lehet az életminőségre és az élettel való elégedettségre.
 

Egészségügyi okok

Bizonyos plasztikai beavatkozásoknak az egészségügyi okokból is javasolt. Például a mellnagyobbítás és mellkisebbítés nemcsak az esztétikai megjelenés javítására szolgál, hanem azoknak a nőknek is segíthet, akiknek a túlzott mellméretük hátfájást okoz.  A szemhéjplasztika estében a túlzottan lelógó felső szemhéj, ami zavaró lehet a látásban. Továbbá a szülés vagy fogyás utáni felesleges bőr eltávolítása a hasi területről, ami számos egészségügyi kellemetlenséggel is járhat az esztétikai hátrányok mellett.

Most tekintsük át részletesen, hogy milyen beavatkozásokkal várunk és azoknak milyen előnyei vannak, hogyan teheted teljesebbé a hétköznapjaidat.
 

Mellplasztika

A mellplasztika olyan eljárásokat foglal magában, amelyek a mell formáját és méretét változtatják meg. Az egyik leggyakoribb mellplasztikai beavatkozás a mellnagyobbítás, amely során implantátumokat helyeznek be a mellbe. Ez lehet szilikon vagy sóoldatot tartalmazó implantátumok, és a páciens dönthet a mellek formájáról, méretéről és textúrájáról. Illetve ha már nem esztétikus mellek korrigálása is lehetséges, mint például a már kevésbé feszes, logó mell esetében implantátum nélkül is lehetőség van a mellfelvarrásra.
Másik elterjedt mellplasztikai eljárás a mellkisebbítés, amely során a felesleges szövetet eltávolítják a mellből. Egyéb műtéti eljárások közé tartozik a mellfelvarrás (melltartóban vagy gravitáció hatására elvesztett tónusú mellek esetén) és a mellplasztia, ahol a mell saját szövetéből készült plasztikai sebészetet alkalmazzák.
 

Szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika az arcplasztikai beavatkozások egyik típusa, amely a szemhéjak megjelenését javítja. A felső és alsó szemhéjakra is alkalmazható. A felső szemhéjplasztika során eltávolítják a felesleges bőrt és zsírt a szemhéj felső részéről, amely segít a súlyos, lelógó szemhéjak korrigálásában. Az alsó szemhéjplasztika célja a szem körüli táskák vagy puffadás kezelése.
 

Hasplasztika

A hasplasztika során a hasi területet formálják és kisimítják. Az eljárás során eltávolítják a felesleges bőrt és zsírt, valamint megerősítik a hasfal izmait. A hasplasztika ideális lehet olyan személyek számára, akik szülést követően vagy jelentős fogyás után szeretnék visszaállítani a has területének esztétikus megjelenését.

Ezen eljárások mind széles körben alkalmazott plasztikai sebészeti beavatkozások, de mindenki esetében más és egyedi szükségletek és kockázatok merülhetnek fel. A plasztikai sebészek mindig részletes konzultációt végeznek a pácienssel, hogy megértsék az egyéni igényeket és elvárásokat, és segítsenek kiválasztani a legmegfelelőbb eljárást.

Amennyiben szeretnél plasztikai beavatkozás bármelyik előbbiekben felsoroltak közül, akkor keress minket bizalommal.