Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Szem alatti karikák eltüntetése: hasznos tippek és tanácsok

Szem alatti karikák eltüntetése: hasznos tippek és tanácsok

A szem alatt megjelenő karikák kellemetlenül hatnak. Jó hír, hogy általában ez nem jelent egészségügyi gondot, csak esztétikailag zavaró. Ráadásul tehetünk is ellene. Mégis hogyan? Ebben a bejegyzésben a szem alatti karikák eltüntetésének módjait mutatjuk be, illetve hátterét, okait is megvizsgáljuk.

Szem alatti sötét karikák megjelenésének okai

Először is érdemes tisztázni, miért alakulnak ki a zavaró karikák a szem alatt, illetve miért nem tűnnek el. Úgy tűnik, jó pár évet öregedtünk miattuk, és folyamatosan velünk maradnak. A táskás szemet okozhatja enyhe duzzanat, puffadás, vagy egyszerűen maga az öregedés. Felelős lehet továbbá a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, de akár a sós ételek is.

A szemhéjat támogató izmok gyengülnek, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül aggódnunk kellene. Orvosi ellátást akkor igényelhet, ha a szem alatti duzzanat súlyos, fájdalommal vagy viszketéssel is jár, illetve piros színű, és egyáltalán nem akar elmúlni. Ritka esetben tehát betegségre is utalhat. 

A stressz, a depresszió és rossz közérzet számtalan módon kifejezheti magát, testi tünetekkel járhat, így esetenként a szem alatt is formát ölthet. A sötét karikák megjelenésének akár lelki okai is lehetnek, a szorongás, elfojtott ambíciók egyaránt szerepet vállalhatnak. Öndiagnózis helyett azonban érdemesebb a megoldásra összpontosítani, hiszen sok esetben nem olyan bonyolult a képlet, mint gondolnánk. 

Szem alatti karikák eltüntetése házilag

A szem alatti sötét karikák eltüntetése érdekében házilag is tehetünk. Sokszor a legegyszerűbb megoldás vezet eredményhez, mint például az elegendő alvás. Pihenjünk ki magunkat, tartsuk be a 7-8 órás idősávot, és használjunk olyan párnát, hogy a fejünk kicsit magasabban legyen a testünknél, ugyanis ez is szerepet játszik a táskás szem kialakulásában. Nem érdemes ugyanakkor masszíroztatni, dörzsölni az érintett felületet, az nem fog eredményre vezetni, sőt, inkább ellenkezőleg, kisebb sérüléseket is okozhatunk vele. Nézzünk pár további hasznos tanácsot és házi praktikát, amelyek segíthetnek a szem alatti sötét karikák elűzésében:

  • Hideg kompresszió, teafilter: egy kis jégkocka törülközővel, vagy kiáztatott hideg teafilter csodákat tehet. Helyezzük őket 10-15 percre a csukott szemre, és relaxáljunk. Öblítsük le utána a szemünket. A gyakorlatot akár többször is megismételhetjük.
  • Uborka: az egyik legismertebb megoldás, hiszen ki ne látta volna már legalább a filmekben, hogy a pihenés és stresszlevezetés során uborkát helyeznek a szemre. Ez a valóságban is beválhat, ugyanis remek frissítőnek számít, ami összehúzza az ereket, csökkenti a gyulladást. Segíthet továbbá a tej, a tojásfehérje vagy akár a fagyasztott zöldség is. 
  • Smink, krémek, szérumok: a jó minőségű, bőrrel harmonizáló szerek szintén szerepet vállalhatnak a szem alatti karikák eltüntetésében. Nem megfelelő kozmetikumok használata esetén azonban tünetek léphetnek fel, ilyenkor álljunk le velük, és/vagy forduljunk orvoshoz. 

Természetesen léteznek még hasznos megoldási javaslatok, például a plasztikai műtét is segíthet. Ez az út azonban nem feltétlenül ajánlott, főként akkor, ha mindössze esztétikai problémáról van szó, mint a szem alatti sötét karikák esetén legtöbbször. Érdemesebb felkeresni egy szépség- és egészségközpontot, ahol egyszerű kezelésekkel is eltüntethetjük a nem kívánt táskákat a szem alól. Persze nem mindenki szeretne pénzt kiadni érte, de egy hatékony kezelés néha a legjobb alternatíva a szem alatti sötét karikák eltüntetéséhez. 

szem alatti sötét karikák

Szem alatti karikák eltüntetése szakemberrel

Azonnali, látványos hatást lehet elérni a karikatöltéssel, és prémium minőségű anyagok használatával. A profi segítség olykor a legegyszerűbb, és legbiztosabb megoldás is egyben. Gyors, azonnali és hosszú távra szól: a Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont egyetlen kezelése akár másfél évre is megoldhatja ezt a kellemetlen problémát. A könnyű és fájdalommentes beadás eredménye a revitalizált, kisimult szemkörnyék. A környező szövetekre kifejtett nyomás pedig minimális. Foglalj időpontot, és gyere, fiatalodj nálunk!