Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Íme 3 érdekesség a plasztikai beavatkozásokról

A világ 10 leggyakoribb esztétikai beavatkozása

Ha azt gondolnád, hogy az első helyen a mellplasztika, vagy az arcplasztikai beavatkozások állnak, akkor nagyot tévedsz! Olvass tovább és mutatjuk a valódi sorrendet!


Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága (ASPS) szerint az Egyesült Államokban évente nagyjából 16 millió esztétikai műtétet végeznek. A műtétek 92%-át nők veszik igénybe, de a férfiak körében is évről-évre egyre gyakoribbak az esztétikai és plasztikai beavatkozások. 


A TOP10 leggyakoribb beavatkozások között megtalálhatjuk a zsírleszívást, de a rhytidectomia ("arcfelvarrás"), az orrplasztika ("orrplasztika"), a szemhéjplasztika ("szemműtét"), a hasplasztika ("hasplasztika"), is nagy népszerűségnek örvendenek. A mellnagyobbítást inkább a nők veszik igénybe, ezel szemben a mellkisebbítés férfiaknál és nőknél is egy kedvelt választás.

 

3 érdekesség a plasztikai beavatkozásokról:
Kína:
Kína a zsírleszívások világközpontjaként van jelen, itt az egy főre eső műtétek száma a világon a legnagyobb. A zsírleszívás ideális megoldás lehet azok számára, akiknek bizonyos testtájakon lokális zsírfelesleg mutatkozik. Általában nagyon nehéz az ilyen típusú feleslegtől megszabadulni, sokszor lehetetlen. Így nem csoda, hogy a világ második legnépszerűbb esztétikai beavatkozásáról van szó.

Japán:
A szemhéj plasztika elterjedése az ázsiai kultúra növekvő nyugatiasodásával magyarázható. Így tehát nem meglepő, hogy Japán az első ország, ahol világszerte a legtöbb szemhéj műtét zajlik. Még a japán sebészek is tudják, hogy pácienseik azért fekszenek kés alá, hogy tágra nyíló szemet kapjanak, ezzel elérve a vágyott európai vonásokat. 

Törökország:
A 6. helyen álló orrplasztikát a leginkább a 18–24 éves korosztály választja, de nagyon sok középkorú páciens is jelentkezik orrműtétre, akik már régóta érlelik magukban a gondolatot, de sosem volt bátorságuk belevágni a kezelésbe. Sok páciens pedig összekapcsolja valamilyen orrlégzés-javító műtéttel. Az orrplasztikai műtétek listavezető országa Törökország. Itt ugyanis nagyon olcsó ez a beavatkozás. 

Az ASPS adatai szerint a nőkön és a férfiakon is végzett 10 leggyakoribb plasztikai műtétek:
Zsírleszívás
Mellnagyobbítás
Szemhéj plasztika
Hasplasztika
Mellkisebbítés
Orrplasztika
Arcplasztika
Mellfelvarrás
Homlokemelés
Intim plasztika

Ha ez a TOP10-es lista felkeltette az érdeklődésedet, akkor nézz közül a weboldalunkon és  foglalj nálunk időpontot! Ne feledd, a konzultáció ingyenes!