Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Botox kezelés - Dr. Goodwin

Botox kezelés

Minden, amit tudnod kell a botoxról

botox kezelés, botox injekcióA botox kezelés az egyik legismertebb és legnépszerűbb esztétikai beavatkozás. Tökéletes választás azoknak, akik szeretnének megválni a mimikai ráncoktól. De lássuk mi mindent érdemes tudni a botox kezelésről.

 

Mi az a botox, avagy a botulinum toxin

A botox, a botulinum toxin közismert neve, ami nem más, mint a Clostridium botulinum baktérium által termelt méreganyag. Méreganyag? Igen! Az esztétikai kezelések során használt botox injekciók alapja valóban egy méreganyag. De ettől nem szabad megijedni! Ugyanis a botox kezelés során használt injekció csak nagyon kis koncentrációban tartalmazza a méreganyagot. Így szakavatott kezek között a kezelés teljesen biztonságos!

A botox hatása

Azzal a legtöbben tisztában vagyunk, hogy a botox kezelés hatására megválhatunk a nem kívánatos ráncainktól, de vajon azt is tudjuk, hogyan hat a botox? Valószínűleg nem, így most egy kicsit ássunk mélyebbre, hogy kiderüljön a botox hatásmechanizmusa.

Azt már tudjuk, hogy a botox injekció nagyon kis koncentrációban tartalmazza a botulinum toxin nevű méreganyagot. A ránctalanító kezelés ennek a méreganyagnak az izombénítő hatására épül. A botulinum toxin ugyanis képes arra, hogy meggátolja az ingerületek eljutását az idegsejtekből az izmokba. Ez úgy lehetséges, hogy a méreganyag hatására nem szabadul fel az izmok összehúzódásáért felelős ingerület-átvivő anyag, az acetilkolin. Az eredmény: mivel az izmok nem tudnak összehúzódva maradni, ezért azok elernyednek, a bőr kisimul.

Méreganyag és izombénulás nem éppen azok a szavak, amiket szívesen hall az ember, ha egy esztétikai kezelésről van szó. De nagyon fontos szem előtt tartani, hogy botox kezelés esetén nagyon kis koncentrátumról van szó, így hozzáértő szakemberek kezében ez egy teljesen veszélytelen beavatkozás. Arról nem is beszélve, hogy a botox a szervezetben nem raktározódik el örök életre, hanem egy idő után felbomlik. Ezért is van szükség a tartós eredmény érdekében a kezelés megismétlésére. De erről még később fogunk beszélni, előtte nézzük meg hol használható a botox?

Hol alkalmazható a botox?

Bármennyire is csodaszer a botox, a működési mechanizmusból fakadóan azért vannak korlátai. Hogy pontosan megértsd hol alkalmazható a botox egy kicsit közelebbről kell megismerkedni a ráncokkal, a ráncok típusaival. Az évek múlásával fokozatosan elkezd a bőr ráncosodni, kialakulnak a ráncok. Léteznek:

 • dinamikus ráncok (mimikai ráncok) és
 • statikus ráncok.

Míg a statikus ráncok a bőr rugalmasságának csökkenésekor keletkeznek vagyis kötőszöveti eredetű, addig a dinamikus ráncok vagy másnéven mimikai ráncok az izmok működéséből, azaz az izomkontrakcióból erednek.

A ránctalanító botox kezelés a dinamikus ráncok eltüntetésére használható, ugyanis ahogy a korábbi fejezetben részletesen is kifejtettük a botox injekció hatására a kezelt izom nem képes összehúzódásra, elernyül és ezáltal lesz sima a bőr. Maga a botox hatóanyaga tehát nem közvetlenül a bőrre hat, hanem az izmokra és az izmokra kifejtett hatás következtében van hatása a bőr állapotára.

botox kezelés előtt utánJöjjön most egy részletes lista arról, hogy milyen dinamikus ráncok esetén alkalmazható hatásosan a botox kezelés:

 • A szemzugból kifelé futó szemkörnyéki szarkalábak.
 • A szemöldök közötti ráncok. Ezek a haragos ráncok, de szokás, rosszalló ráncnak vagy éppen aggodalom ráncnak is nevezni. Ezek a kifejezések mind a szemöldökök közötti párhuzamosan futó függőleges ráncokat jelentik.
 • Nyusziránc, amely az orrnyergen futó vízszintes ránc kedves elnevezése.
 • Homlokráncok: a homlokon általában vízszintesen futó ráncok.
 • Ajak környéki ráncok. 

Ezek mind olyan mimikai ráncok amelyek eltüntetésére a botox kezelés kiválóan használható! Homlok botox, glabella botox, szemkörnyék botox - általában a harmincas, negyvenes és ötvenes éveikben járó hölgyek és urak veszik igénybe ezeket a kezeléseket. Érdemes még azelőtt elkezdeni a botox kezelést, hogy ezek a mimikai ráncok túlságosan elmélyülnek.

Tudtad?

A botox nemcsak a nem kívánatos ráncok kisimítására nyújt hatékony megoldást, hanem akár a fokozott izzadás megszüntetésére is használható és a migrénes fejfájás valamint az inkontinencia tünetei is mérsékelhetőek.

A botox kezelés

A botox injekcióval való ránctalanítás önmagában egy nagyon egyszerű beavatkozás. Csupán 15-20 perc alatt elvégezhető egy-egy terület kezelése. Még érzéstelenítésre sincs szükség, ugyanis a botox injekció beadása egy nagyon vékony tűvel segítségével zajlik, így egy lényegében fájdalommentes eljárásról van szó. Némi kellemetlenséget persze lehet érezni a botox kezelés során, de fájdalomtól egyáltalán nem kell tartani.

A kezelendő terület fertőtlenítését követően a kezelés során egy injekció segítségével juttatják be a botoxot a kezelt terület izmaiba. Ezután már néhány napon belül érezhető a hatása, a bőr kisimul. Ezért is vált az egyik legkedveltebb esztétikai beavatkozássá, hiszen maga az eljárás gyors, fájdalommentes és ráadásul napokon belül jelentkezik az eredmény. 

Meddig tart a botox hatása?

Azt viszont fontos megemlíteni, hogy a botox hatása nem tart örökké, bizonyos időközönként szükséges megismételni. A legelső botox kezelés után a hatás nagyjából 4-6 hónapig tart. De jó hír, hogy a kezelések ismétlésével ez az idő néhány hónappal meghosszabbítható. 

Az ismételt kezelésekkel kapcsolatban viszont vannak fontos szabályok, amiket be kell tartani:

 • Két kezelés között minimum 3 hónap szünetet kell tartani!
 • Ezzel összefüggésben egy éven belül legfeljebb 4 botox kezelés végezhető el ugyanazon a területen!

A botox mellékhatásai

A botox kezelés alapvetően egy teljesen veszélytelen eljárás, ha megfelelő képesítéssel rendelkező szakember végzi. De nagyon ritka esetben felléphetnek mellékhatások, mint mondjuk fejfájás, a szúrás környékén jelentkező bőrpír, enyhe duzzanat valamint a kezelt terület környékén lévő izmok időszakos gyengesége. Összességében azonban nem gyakori a botox utáni fejfájás.

Teendők botox kezelés után

botox hatásaGyakori kérdés, hogy a botox után mit nem lehet csinálni? Végre egy olyan látványos eredményt ígérő esztétikai kezelés, ami nem igényel gyógyulási időt! A botox után mintha mi sem történt volna, szinte ugyanúgy lehet folytatni a mindennapi teendőket. Nincs a plasztikai beavatkozásnál jól ismert napokig tartó regenerációs idő, csupán néhány szabályt érdemes betartani.

A minél tökéletesebb eredmény érdekében érdemes a kezelés után arctornát végezni. Ezek a gyakorlatok a kezelt terület izmait csak nagyon finoman mozgatják meg. A kezelést végző szakember a konzultáció során többek között ezekről a gyakorlatokról is pontos instrukciót ad. Az első órák lesznek az igazán kritikusak: a botox utáni alvás már zavartalan lesz.

A botox kezelés után mire kell vigyázni?

A botox kezelés után közvetlenül (Kb. 4 óráig)...

 • kerüld a vízszintes testhelyzetet és a hajolgatást, hogy a hatóanyag a kezelt területen maradjon!
 • tornáztasd a kezelt területet a mimikai izmok természetes mozgatásával
 • nem szabad dörzsölni a kezelt területet!

A botox kezelés napján

 • ne tornázz, ne fuss, és ne ugrálj!

2 napig

 • Botox után edzés? Kerüld a megerőltető testmozgást!
 • a kezelt terület kozmetikai kezelése nem ajánlott!
 • óvatosan mosakodj, sminkelj, és használd a szokásos krémeidet

2 hétig

 • Ne menj arcmasszázsra!
 • hanyagolni kell a napozást, a szoláriumozást és a szaunázást, mivel a bőr hőmérsékletének emelkedése rontja a botox hatását.

Mikor tilos botox kezelést alkalmazni?

botox kezelés budapest - mi az a botoxA botox kezelés a legtöbbeknél alkalmazható. De van néhány kivétel, amikor tilos ilyen ránctalanító kezelést végezni:

 • Várandósok és szoptató anyák
 • Ha korábbi tapasztalatok alapján valaki allergiás a botoxra vagy a botox injekció valamely más összetevőjére.
 • Lázzal járó betegség esetén
 • Speciális ideg-izom betegség esetén
 • Bizonyos autoimmun betegség esetén
 • Bőrfertőzés esetén
 • 18 év alatt és 65 év felett

Válassz megbízható szakembert!

Bár maga az eljárás nem komplikált, de a tökéletes eredmény abszolút magas szintű szakértelmet igényel. Az interneten számos elrettentő példára lehet bukkanni sikertelen botox kezelésekről. Az olcsó botox kezelés nem biztos, hogy célravezető. Ezek általában mind nem hozzáértő kezek munkái, valamint a túlzásokba eső botox kezelések eredményei.

Botox kezelés Budapest

A botox kezelés egy rendkívül hatékony és alapvetően veszélytelen ránctalanító eljárás. De ahhoz, hogy a végleges eredménnyel ténylegesen elégedettek legyünk fontos, hogy megbízható helyen végezzék a kezelést. A Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont szakemberei kellő szakmai tudással rendelkeznek a botox kezelés elvégzéséhez. Ráadásul klinikánk igazán exkluzív környezetet is kínál.

A botox ára

Az érdeklődők fejében az esztétikai kezeléseknél mindig az első kérdések között szerepel, hogy mégis mennyibe kerül. A botox ára is az egyik leggyakrabban előforduló kérdés a konzultációk során.

A botox kezelés ára pontosan csak az első személyes konzultáció után kalkulálható. Hiszen ezen a találkozón derül ki, hogy mik a páciens igényei, azok milyen eljárás keretében érhetők el. És persze a kezelt terület mérete sem elhanyagolható a botox ára kapcsán.

Botox kezelésekÁr
Dysport 1 terület 40.000 Ft 35.000 Ft*
Dysport 2 terület összesen 75.000 Ft 65.000 Ft*
Dysport 3 terület összesen 100.000 Ft 90.000 Ft*
Dysport 1 terület 50e Strong 50.000 Ft
Dysport 2 terület 100e Strong 90.000 Ft
Dysport 3 terület 150e Strong 125.000 Ft
Izzadáskezelés /1 terület 90.000 Ft
Disney Eye 49.900 Ft