Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Glabella: a haragos ránc eltüntetése - Dr. Goodwin

Glabella: a haragos ránc eltüntetése hatékonyan és gyorsan

A túlzásba vitt napozás, a dohányzás és a légszennyezettség mellett a düh az, ami mélyíti a glabella területén jelentkező ráncokat: nem véletlen tehát a haragos ránc elnevezés sem. A glabelláris ráncok viszont nem jelentik azt, hogy az illető folyton mérges, ezért is keresik sokan a kezelési módot eltüntetésükre, hogy ne alakuljon ki hamis kép róluk az interperszonális helyzetekben. Mit tehetünk a mérges ráncok eltüntetéséért? 

Mi az a glabella?

A glabella a homlokon, a szemöldök között és az orr felett található bőrfelület, amelyet a homlokunkon lévő mimikai izmok mozgatnak. Az arcformától, a bőr feszességétől, a genetikától és attól függően, hogy milyen élénk a mimikai mozgásunk, idővel ráncok kezdenek kialakulni ezen a területen, amelyeket glabelláris ráncoknak vagy mérges ráncoknak nevezünk.

Kezdetben a glabella területén jelentkező barázdák szakaszosan alakulnak ki dinamikus ráncok formájában, idővel azonban fokozatosan elmélyülnek és tartósabbá válnak. Mivel a szemhéj bőrével szemben a glabella bőre vastag, ezek a ráncok különösen mélyek lehetnek. 

Megelőzhető a glabella ráncosodása?

A megfelelő életmóddal, illetve bizonyos kozmetikai termékek használatával némileg enyhíthetők a glabella területén megjelenő ráncok.

  • Táplálkozz egészségesen, fogyassz sok folyadékot. A megfelelő hidratálás segíthet megelőzni a ráncképződést.
  • Aludj eleget, hogy bőröd feltöltődhessen. Lehetőleg a hátadon feküdj, mert ha az arcod a párnába nyomódik, az elősegítheti a ráncok kialakulását.
  • Használj minden nap fényvédőt az arcodon. A nap UV-sugarai felhős napokon és télen is jelen vannak. Viselj napszemüveget, ami nemcsak a hunyorgástól óv meg, de a szem körüli bőrt is védi.
  • Minden nap legalább háromszor hidratáld az arcodat. Használd a kedvenc hidratálódat, és ne feledkezz meg a szemed és a szemöldököd közötti területről sem. 
  • Végezz hetente néhányszor hámlasztást az arcodon. Találd meg a bőrtípusodnak megfelelő kémia hámlasztót, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket.

A haragos ránc eltüntetése: glabella botox

Sok plasztikai sebész ajánl minimálisan invazív lehetőségeket a mérges ráncok eltüntetésére. Ezek a kezelések igen hatékonyak, de az eredmény fenntartása érdekében időnként meg kell ismételni őket. Az utóbbi években a botox egyre népszerűbbé vált az öregedés jeleit mutató bőr kezelésére. A botulinum toxint tartalmazó injekciós készítmény ellazítja a bőr alatti izmokat, így a ráncok kevésbé lesznek észrevehetők.

Hogyan zajlik a mérges ráncok eltüntetése?

A botox kezelés csupán néhány percig tart, és mindössze enyhe kellemetlenséggel jár.  A plasztikai sebész az érzéstelenítést követően egy vékony tűt használ a befecskendezéshez, ami egy rövid, csípő érzést okoz. A kezelést követően körülbelül öt nap után mutatkozik meg az eredmény, ezért ha egy különleges esemény miatt szeretnéd magad formába hozni, érdemes egy-két héttel korábban időpontot foglalni.

Glabella botox a homlokredők eltüntetésére.

Ránc eltüntetése egyéb módszerekkel

A ráncok másik minimálisan invazív gyógymódja a hialuronos ráncfeltöltés, amely a ráncok csökkentésére és a bőr térfogatának növelésére szolgál. A plasztikai sebész ebben az esetben is a bőr alá injekciózza a hatóanyagot, hogy kitöltse a ráncokat és kisimítsa a homlokredőket.

A Bio Nutri Lift eljárás szitén egy remek eredményekkel szolgáló bőrfiatalító kezelés, amely tökéletes az arc alsó és középső részére, de homlokráncokra és a nyakra is alkalmazható. Az első kezelés körülbelül 5 hónapig fejti ki hatását, majd még 4 fenntartó kezelést javasolt a hosszantartó eredmény érdekében.

Dr. Goodwin: ráncfeltöltés garanciával

A Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont szakembergárdája magasan képzett, nagy szakmai tapasztalattal bíró, elismert plasztikai sebészekből áll, akik 100%-os elégedettségi garanciát vállalnak kezeléseikre. Várunk ingyenes konzultációnkra exkluzív, gyönyörű környezetben, minőségi luxus- és pénztárcabarát alapanyagokkal, hogy visszakapd fiatalos arcbőrödet.