Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
A bőrápolás sztárja – Hialuronsav - Dr. Goodwin

A bőrápolás sztárja – Hialuronsav

Arcfeltöltéssel a leghatásosabb

Gyönyörű lány hialuronsavas szájfeltöltés utánA csodaszer, amiért leveszünk a polcról egy bőrápoló krémet, amiről azt gondoljuk, a fiatalságunk záloga, a hialuronsav. Miért járunk jobban, ha hialuronsavas feltöltő kezelést választunk, és hogyan jutunk hozzá? Mi az a hialuronsav egyáltalán?

Kiaza miaza hialuronsav?

Mindig is nagy kérdés és titok volt, hogy mi lehet az oka annak, hogy a legtovább és legjobb életminőségben Japánban élnek. Ennek a kíváncsiságnak az eredménye, hogy végül a hialuronsavból valóságos sztár lett. Az ezerkilencszázas évek közepén egy riporter egy japán faluban (Yuzuri Hara) azt kutatta, miért néznek ki úgy és élnek olyan életminőséget a 80-as éveikben járó emberek, mint az 50, 60 évesek. Mint kiderült, az „örök fiatalságuk” egyik oka a táplálkozásuk. Természetesen. Az étrendjük egyik alapját képző tofu és szója rengeteg ösztrogénszerű molekulát tartalmaz, amelyek serkentik a sejtek hialuronsav termelését.

Egy kis kémia

Azért, hogy megértsük, miért hatékony a hialuronsavas feltöltő kezelés, tudnunk kell, hogy mi az a hialuronsav. A szervezetünkben megtalálható, kötőszöveteink nélkülözhetetlen alkotóeleme, egy fehérje, ami az izom-, csont-, porc- és bőrszöveteink rugalmasságáért felelős. Egy zselészerű molekula, amely tulajdonképpen kitölti az űrt, az üres helyeket. Tehát feltölti a szöveteinket, kisimít.

Amíg megfelelő mennyiségben van a szervezetünkben, minden szép és jó, de körülbelül a 40-es éveink közepén egyre kevesebb hialuronsavat termelnek a sejtjeink. Ez pedig az öregedési folyamatunk kezdete, ráadásul a szervezetben a bőr kollagénjében található majdnem a fele a hialuronsavnak. Mivel a molekula saját súlyánál több mint ezerszer nagyobb súlyú vizet képes megkötni, első és legfontosabb lépésként, a folyamat lassítása érdekében, megpróbáljuk pótolni a hialuronsav mennyiségét. Ha arra gondolunk, és a példa természetesen meredek, hogy a régi bőr ülőgarnitúra sem lesz új és tökéletes a felületi ápolás után, egyértelmű, hogy miért hatékonyabb a krémekkel szemben a hialuronsavas feltöltő kezelés. Mert belülről, közvetlenül tölti fel a sejteket.

Mi történik a hialuronsavas feltöltéskor

A hialuronsavas arcfeltöltő kezelés – a botox mellett- vezető szépészeti kezelés, nem véletlenül. Nemcsak azért, mert szinte azonnali, látványos és tartós eredménye van, de más, nehezebben felszívódó töltőanyagokkal szemben természetes hatása van.
A kezelés az arc különböző területein alkalmazható, egyszerű és gyors 20-30 perces beavatkozásként. Ráncfeltöltésként a szem körüli, apró ráncoknál, a szemöldök körül kisebb, valamint a szemöldök közötti nagyobb ráncoknál. Hatásos az ajkak körüli kisebb ráncok elsimítására, valamint az orr- és szájzugok között. Míg a botox hatása 4-6 hónapig, a hialuronsavas feltöltő kezelés 8-14 hónapig is eltart.

Nemcsak az öregedés megállításában varázsszer a kezelés, esztétikai kezelésekhez is tökéletesen alkalmazható. Az ajkak dúsítására, kontúrvonalak korrigálására, szem alatti karikák enyhítésére, valamint az áll formázására is sikeresen használják. Ezen kívül az aknés hegek elsimításában is látványos eredményeket érhetőek el vele.
A hialuronsavas arcfeltöltés megelőzés céljából is ajánlott! A prevenció lényege, hogy egyszerűbb magát az öregedési folyamatot kitolni, mint a már kialakult ráncokat eltüntetni.

Fáj?

A kezelés gyors és szinte fájdalommentes. A szájfeltöltés előtt a fogorvosi beavatkozásokhoz hasonlóan érzéstelenítik az érintett területet. Az arcfeltöltésnél általában nem használnak érzéstelenítő injekciót, mert az fájdalmasabb lenne, mint maga a kezelés, Lidocain spray, vagy érzéstelenítő krém használata alkalmasabb. Mivel a hialuronsav a szervezetben is megtalálható, tökéletesen felszívódik és a kezelés újra alkalmazható.

Drágább, vagy olcsóbb?

Bár egyszerűbbnek és olcsóbbnak tűnik egy akár drágább hialuronsav tartalmú krémet megvenni, a valóság azonban az, hogy ez a maximum fél órás kezelés évente egyszer bőven jobban megéri, nemcsak a pénztárcánk szempontjából, de az eredmény miatt is.
Mióta világ a világ, a szépségért, a hosszantartó fiatalságért szinte bármit megteszünk. Miért ne választanánk azt a megoldást, ami a legjobbat és legtöbbet hozza ki belőlünk? A friss, pezsdítő szépség és fiatalság bárkinek elérhető, nem kell tovább keresni a forrását.

Ránckezelés és HA-töltés cikkek, bejegyzések