Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Hónaljizzadás megszüntetése házilag - Dr. Goodwin

Hónaljizzadás megszüntetése házilag: tanácsok izzadás ellen

A hónaljizzadás alighanem az egyik legkellemetlenebb probléma. Főként akkor, amikor rosszkor, rossz időben és helyen tapasztaljuk. Emiatt igen kínosan érezhetjük magunkat egy-egy helyzetben. Az izzadás azonban egy természetes dolog, mégis úgy érezzük, számunkra sokkal égetőbb a probléma, mint a többségnél. Ez így is lehet, hiszen egyeseknél gyakrabban és kellemetlenebb módon jelentkezik. Jogos a kérdés: mit csináljunk izzadás ellen? Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a hónaljizzadás megszüntetésének lehetőségeit házilag.

Az izzadás okai

Ha te is érezted már magad rosszul az izzadás miatt, nem vagy egyedül. Ez a folyamat szervezetünk természetes reakciója, egyfajta hűtőrendszer. Testünk több mint fele vízből áll, a verejtékezés pedig védi szervezetünket a túlmelegedéstől. Többféle izzadság is megkülönböztethető, sport hatására, nagy melegben vagy betegségek során is keletkezhet. Máskor viszont szinte indokolatlannak tűnik, és otthon vagy rossz szituációkban jelentkezik. Létrejöhet stressz miatt is, meghatározott pszichés állapotokban. Így például egy állásinterjún, vizsga vagy randi esetén is, ilyenkor pedig a hátunk közepére sem kívánjuk az egészet és rányomhatja a bélyegét az életünkre. Akár még a környezetünk számára is kellemetlenné válhat.

Mit csináljak izzadás ellen?

A jó hír, hogy az izzadás ellen több mindent is tehetünk. Természetes úton vagy szakember segítségével is dolgozhatunk rajta, hogy ne legyünk olyan “izzadósak”. Természetesen azt nehéz lesz elkerülni, hogy egy nyári sportolás után is jó legyen az illatunk, de azért léteznek házi praktikák az izzadás csökkentése érdekében. A következő bekezdésekben ezért megvizsgáljuk, hogyan is tehetünk házilag, illetve külső segítséggel a kellemetlen szagok elűzéséért.

Hónaljizzadás megszüntetése házilag

Az első gondolatunk alighanem a különböző dezodorok és izzadásgátlók használata. Ezek még hatékonyak is lehetnek, de nem igazán nevezhetjük őket természetes megoldásnak a bennük található, akár káros anyagok miatt. Nézzünk pár “szervezetbarát” alternatívát, a teljesség igénye nélkül:

  • Almaecet: kiváló módon egyensúlyozza a bőr pH-értékét, illetve a baktériumok ellen is jó célt szolgál. Keverjük vízzel, majd mossuk át vele a hónaljt, a száradás után pedig már érezhetjük is előnyeit.
  • Aloe vera: a méltán népszerű növény nemcsak nyugtató, hanem izzadásgátló szereppel is bír. A belső géllel akár naponta többször is dörzsölhetjük a hónaljat, így az puha és kellemetlen szagoktól mentes lesz, teljesen természetes úton.
  • Tea: különféle teaféléket is készíthetünk az izzadás ellen. Idetartozik például a fekete tea, de a teafaolaj is nagyon hatékony lehet – utóbbinál azonban figyelni kell az irritációra is.
  • Tengeri só citromlével: remek megoldás lehet, ha a kettőt keverve masszírozzuk a hónaljnál. Némi irritáció, csípés jelentkezhet egyeseknél.

Látható tehát, hogy többféle alternatíva is létezik a hónaljizzadás megszüntetése ellen. Előfordulhat azonban, hogy mégsem érjük el a várt eredményt, vagy gyorsan kellene fellépni az izzadás ellen. Ilyenkor egy-egy esztétikai kezelés, szakember segítsége csodákat tehet.

hónaljizzadás ellen

Esztétikai kezelések izzadás ellen

A Dr. Goodwin Központ plasztikai sebészei által végzett, b.tox hatóanyag befecskendezésével történő izzadás kezelés a hónalj területén alkalmazható. A hatóanyag blokkolja az izzadságmirigyek működését és csökkenti a verejtékezés mértékét. A mindössze fél órás kezelés során érzéstelenítést alkalmazunk. Eltűnnek a foltok, a kellemetlen szagokkal együtt. A hónaljizzadás ellen végzett kezelés akár hosszú időre biztosíthatja a fokozott verejtékezés gátolását. Kérj időpontot!