Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Karra hízás, petyhüdt bőr a felkaron? Van megoldás!

Karra hízás, petyhüdt bőr a felkaron? Van megoldás!

Hogyan szabadulhatsz meg a karra hízás miatt, illetve a fogyás után jelentkező megereszkedett, petyhüdt bőrtől és a felesleges zsírtól? Elég a sport, vagy van jobb megoldás is, ha látványos megoldást szeretnél? 

A hízás okai

Több tényező is szerepet játszhat a súlyfelesleg gyarapodásában, amelyek közül a leggyakoribbak a táplálkozás, a testmozgás hiánya, a környezeti tényezők és a genetika.

  • Túlzott kalóriabevitel és a sport hiánya

Az emberek akkor híznak, ha több kalóriát visznek be, mint amennyit aktivitással elégetnek. Ez az egyensúlyhiány járul hozzá leginkább a súlygyarapodáshoz.

  • Genetika

Az elhízott szülők gyermekei sokkal nagyobb valószínűséggel szenvednek a plusz kilóktól, mint a sovány szülők gyermekei, bár ez nem jelenti azt, hogy a túlsúly teljesen determinált lenne. Annak, hogy mit eszünk, nagyon fontos szerepe lehet abban, hogy mely gének fejeződnek ki, és melyek nem. A nem iparosodott társadalmakban például gyorsan súlyfelesleg alakul ki, amint az emberek elkezdenek tipikus nyugati étrend szerint étkezni. Bár a génjeik nem változtak, de a környezet és a génjeiknek küldött jelek igen.

  • Környezeti tényezők
    • A környékbeli parkok és megfizethető edzőtermek hiánya megnehezíti az emberek számára a fizikai aktivitást.
    • A túlméretezett élelmiszeradagok növelik a kalóriabevitelét, ami még több fizikai aktivitást tesz szükségessé az egészséges testsúly fenntartásához.
    • Sokan nem jutnak hozzá megfizethető árú egészséges élelmiszerekhez, például friss gyümölcsökhöz és zöldségekhez.
    • Az élelmiszerreklámok egészségtelen élelmiszerek, például magas zsírtartalmú rágcsálnivalók és cukros italok vásárlására ösztönzik az embereket.
  • Stressz, érzelmi tényezők és rossz alvás

Sokan a szokásosnál többet esznek, amikor unatkoznak vagy stresszesek. Ráadásul minél kevesebbet alszik valaki, annál valószínűbb, hogy túlsúly alakul ki nála, mivel az alvás közben felszabaduló hormonok segítenek szabályozni az étvágyat és a szervezet energiafelhasználását.

  • Egészségi állapotok és gyógyszerek

Egyes hormonproblémák túlsúlyt és elhízást okozhatnak, ilyen például az pajzsmirigy-alulműködés vagy a policisztás ovárium szindróma. Bizonyos gyógyszerek is okozhatnak súlygyarapodást, beleértve egyes kortikoszteroidokat, antidepresszánsokat és görcsoldó gyógyszereket.

A karra hízás okai

A karra hízás, a petyhüdt felkarok miatt önbizalomhiány léphet fel, különösen, amikor a nyári ruhákban szabadon maradnak. Bár a combra, fenékre, hasra hízás gyakoribb jelenség, a felesleges zsír természetesen a karon is megjelenhet. Az, hogy hol tároljuk a zsírt, nagyrészt genetikai kérdés, viszont a női test hajlamos a karokat makacs zsírraktárként használni, és ezen a területen sokszor nehezebb is megszabadulni tőle, mint a test más részein megjelenő súlyfeleslegtől. 

hormonális hasi hízás ellen

Karra hízás ellen sporttal és fogyókúrával?

Az öregedési folyamat részeként veszítünk az izomtömegünkből, ami hozzájárulhat a felkaron megjelenő úgynevezett integetőhájhoz. A felkarral végzett gyakorlatok segíthetnek némileg az izmok feszességének helyreállításában, de a karedzések eredménye csak a zsírfelesleg lefaragása után mutatkozik meg valamennyire. Bár a testmozgás erősítheti és javíthatja a felkar izomtónusát, a rugalmasságát vesztett bőrfelesleggel nem tud mit kezdeni.

Nyerd vissza felkarod feszességét karplasztikával!

A karplasztika egyfajta plasztikai sebészeti eljárás, amelynek során a felkar megereszkedett bőrét, illetve ha szükséges, az ezen a területen jelentkező zsírfelesleget is eltávolítják, hogy a felkarok tónusosabbá és feszesebbé váljanak. A kor és a genetika egyaránt szerepet játszik a megereszkedett bőr kialakulásában, de az is előfordulhat, hogy egy nagyobb fogyás után lóg a bőr a felkaron.

Tudnivalók a karplasztikáról

A karplasztika altatásban történik, amelyet egy alapos konzultáció előz meg. A beavatkozás előtt a plasztikai sebész megtervezi a bemetszések helyét, majd ezeken keresztül egy vékony csövet vezet be a felkarba, és vákuum segítségével fellazítja, végül pedig eltávolítja a felesleges zsírszövetet. Ezután következik a megnyúlt bőrt kimetszése, majd a rögzítés, amely a Dr. Goodwinnál használt amerikai felszívódó fonalaknak köszönhetően szépen és gyorsan gyógyuló hegeket eredményez. Az egész eljárás általában 1-1.5 óra alatt végbemegy.

Zavar a megereszkedett bőr a felkarodon? Szeretnél megszabadulni a karra hízás kellemetlen jelenségétől? A Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont szakembergárdájára nyugodt szívvel rábízhatod magad, mert mindannyian magasan képzett, nagy szakmai tapasztalattal bíró, elismert plasztikai sebészek, akik 100%-os elégedettségi garanciát vállalnak beavatkozásaikra. Foglalj időpontot ingyenes konzultációnkra exkluzív, gyönyörű környezetben, minőségi luxus- és pénztárcabarát alapanyagokkal, hogy újra elégedetten tündökölj ujjatlan nyári ruháidban!