Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Száj körüli ráncok eltüntetése - Dr. Goodwin

Száj körüli ráncok eltüntetése bevált receptek segítségével

A száj körüli ráncok nem jelentenek komoly egészségügyi problémát, ellenben annál kellemetlenebb jelenség lehet. A jó hír, hogy léteznek bevált receptek, amelyek garantálják a mély ráncok elleni védekezést, illetve a megelőzést egyaránt. Ebben a bejegyzésben feltárjuk a mosolyráncok kialakulásának okait, illetve bemutatjuk, hogyan érdemes fellépni eltüntetésük érdekében.

Száj körüli ráncok okai

Először is érdemes megvizsgálni, miért is alakulnak ki a nem kívánt ráncok a száj körül. Ennek több oka is létezik. Az első és leggyakoribb ok egyszerűen az idő múlása, vagyis az öregedés. Nagy szerepet vállalhat továbbá a genetika is. Ezek a folyamatok ellen alapvetően nehéz mit tenni. Másrészt mély ráncokat okozhat az életmód minősége, vagy akár a nem megfelelő bőrápolási szokások is. Fontos “szereplő” e téren továbbá a dohányzás is, ami jelentősen növeli esélyét a ráncosodásnak. Ilyenkor sok nem kívánt anyag kerül a száj közvetlen tájékára is, nem beszélve a folyamatos csücsörítésről. Idetartozik a dehidratáltság is. Nem feltétlenül tudományosan bizonyított tény, de akár jó szokások, mint a sok mosolygás is előidézheti. 

Leggyakrabban a függőleges ráncok, a száj körüli barázdák és a homlokon látható mélyedések alakulnak ki. Ami viszont fontos: bármi miatt is tapasztalunk ráncosodást, megoldást szinte mindig lehet találni.

mosolyráncok

Védekezési módszerek a száj körüli ráncok ellen

A legalapvetőbb védekezési módszer maga az életmódváltás. Kezdjünk el egészségesen étkezni, kerüljük a túl cukros ételeket, italokat. Hagyjuk el a dohányzást, ápoljuk minél többet a bőrünket. Talán nem is gondolnánk, csupán a káros anyagok elhagyásával mekkora mennyiségben növelhető az antioxidánsok bevitele. A növényi hatóanyagok és egészséges ételek pedig lelassítják az öregedési folyamatokat is. Ezáltal hatékonyan védekezhetünk a száj körüli ráncok ellen, illetve meg is előzhetjük kialakulásukat. Olyan egyszerű - olykor annál nehezebb - megoldások, mint az alvás is sokat segíthet. A kipihentség az alapja a letisztult, sima bőrnek. Fontos továbbá a rendszeres vízfogyasztás is. Ezekkel a szokásokkal ráadásul sokkal súlyosabb betegségeket is megelőzhetünk a ráncosodás elleni harc mellett.

Mély ráncok eltüntetése otthon: bevált receptek a mosolyráncok ellen

Amennyiben valamilyen plusz technikát is bevetnénk a ráncok ellen, érdemes a természetes szépségápolás felé tekinteni. Akár már otthon is sokat tehetünk, hosszú távú eredményt elérve. A tej és a rongy, a barna cukor, de akár a tojásfehérje is remek bőrradírként szolgálhat. Számtalan olyan természetes ránctalanító fellelhető a háztartásban és szerte a világban, amelyek segíthetnek. Egy kókuszolajos pakolás például nemcsak a hajat puhítja, hanem a fejbőrt is hidratálja. Figyeljünk mindig a megfelelő előkészítésre és utómunkálatokra is: mossuk meg az arcunkat, ápoljuk folyamatosan.

Gyorsan és hatékonyan a száj körüli függőleges ráncok eltüntetése érdekében

Mindent egybevéve, az öregedés egy megállíthatatlan folyamat. Ezt el kell fogadni, mindenki szembenéz vele. Bizonyos esetekben pedig olyan makacs, dinamikus típusú ráncok is kialakulhatnak, amelyek ellen nehezebb védekezni. Napjainkban jó megoldást jelentenek időről időre az esztétikai kezelések is. Ilyenkor műtét nélkül, kíméletes módon tehetünk a száj körüli ráncok eltüntetése ellen is. A ráncfeltöltés gyors és hatékony alternatíva, de az ajakfeltöltés is befolyásolja a száj körüli ráncokat.. 

Szakembereink első alkalommal díjmentesen felvilágosítanak. Amennyiben pedig úgy döntesz, igénybe veszed a kezelést, exkluzív környezetben, a legkorszerűbb technikák segítségével fiatalodhatsz. Felhasznált anyagaink jó minőségű, a törvényi előírásoknak megfelelőek. Egyéb érdekességekért, egészségügyi tanácsokért pedig olvass tovább blogoldalunkon.