Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Mellfelvarrás és mellkisebbítés: Viktória története

Mellfelvarrás és mellkisebbítés: Viktória története

Viktória története

Mellfelvarrás és mellkisebbítés: Viktória történeteViktória 42 éves, kétgyermekes édesanya, képzőművész, mindennapjait leginkább a festészet, a fotográfia és az írás tölti ki.

A művészetekhez kiskorától kezdve erősen vonzódott, az óvodai és iskolai dolgozók is mindig azt mesélték szüleinek, hogy kislányuk egész nap csak rajzol.

Az általános iskola utolsó évében fogalmazta meg, hogy művészeti szakközépiskolába szeretne járni, szülei azonban végül máshová, egy általános gimnáziumba küldték. Az egyet nem értés aztán az érettségi és az egyetemi felvételi időszakában még inkább felerősödött, szülei azzal érveltek a képzőművészeti szakok ellen, hogy a családban korábban sosem volt egy hivatásos művész sem, azokból a szakmákból nem fog tudni megélni.

Viktória így pénzügyet tanult, majd a diplomázást követően ezen a szakterületen helyezkedett el. Az ezt követő pár évben csupán szabadidejében alkotott, illetve hétvégente tanfolyamokra, illetve galériákba járt.

„Mikor megismerkedtünk a férjemmel, ő arra bíztatott az elejétől fogva, hogy hagyjam ott az állásom, és próbáljak megélni a művészetből. Egészen odáig nem voltam elég bátor, amíg meg nem születtek a fiaim. Az anyaságban olyan erő van, ami mindent felülír, megkérdőjelezhetetlen. Egyszerre lettem sérülékenyebb és sokkal erősebb a gyermekeim érkezésével. A szülési szabadságok alatt kezdtem igazán újra alkotni, aztán mire mindketten óvodások, majd iskolások lettek már ez volt a fő kereseti forrásom.”

Viktóriának fiatal korától kezdve aránylag nagyméretű mellei voltak, amik aztán az életkor előrehaladtával, illetve a gyermekek érkezésével megereszkedtek. Az anyaság alatt magához ragadott erejével és magabiztosságával végül belevágott a mellfelvarrás és mellkisebbítés beavatkozásába. A műtét segítségével nem csupán feszesebb lett a bőre, hanem emlői is kisebbek, szabályosabb formájúak lettek.