fbpx
Oldal kiválasztása

Hasplasztika

Ha bármelyik járókelőt megkérdeznénk az utcán, hogy melyik testrészével nincs annyira megelégedve, akkor a három leggyakoribb válasz között biztos megtaláljuk a hasat. Akár terhesség, akár komolyabb testsúlyváltozás után a has nem feltétlen úgy néz ki, ahogy azt szeretnénk. És sokszor hiába a sok edzés, mégsem érjük el a kívánt eredményt. De nem szabad csüggedni, mert van megoldás: a hasplasztika.

Foglalj időpontot ingyenes műtéti konzultációra

A vágyott lapos has

Nőket és férfiakat egyaránt foglalkoztatja a hasuk kinézete. Az önértékelésünkben és a saját testünkkel kapcsolatos érzéseinknél a has és annak megjelenése kétségtelenül egy neuralgikus pont. Ha magunk elé képzeljük a tipikus női testideált, akkor a kerek mellek és a feszes fenék mellett a lapos has biztos, hogy helyet kap. 

 

A has formája, megjelenése nagyban függ az életmódtól, de vannak olyan élethelyzetek, amikor mégis tehetetlenek vagy és vagy elfogadod, hogy már nem olyan a hasfalad mint fiatalkorodban vagy megpróbálsz tenni ellene.

Mi az a kötényhas, mi okozza?

A két leggyakoribb élethelyzet, ami leginkább hatással van a hasra, az a jelentős fogyással járó testsúlyváltozás és nőknél a terhesség. Akár a várandósságot, akár a fogyást követően a megereszkedett bőr látványával kell szembesülni. Jó esetben ez csak a köldök alatti területet érinti. Itt alakulhat ki ráncos bőr, megereszkedett has.

Súlyosabb esetben viszont olyannyira megnyúlik a hasfal, hogy rálóg a szeméremdombra. Ez az ún. kötényhas. A kötényhas nemcsak esztétikailag zavarhat minket, sajnos az egymáshoz érintkező bőrök miatt komolyabb egészségügyi problémák is kialakulhatnak.

Hasfali megereszkedett bőr, kötényhas

Az egészségügyi kockázat mellett jelentőségében szinte eltörpül, de a mindennapjainkat mégis meghatározza, hogy a kvázi kötényszerűen lógó has megnehezíti a ruhaválasztást. De zavaró lehet sportolás közben is és végül, de nem utolsó sorban önértékelési problémákhoz is vezethet.

A hasplasztika műtét

Van az a szint, amikor sportolással és életmódváltással el lehet érni a vágyott lapos hasat, de vannak helyzetek, ahol ez nem elég. Ilyenkor megoldást jelent a hasplasztika. A hasplasztika előnye, hogy azonnali eredménye van, bár a végleges állapot eléréséhez kell nagyjából fél év.

A hasplasztika műtét lehetőséget nyújt a megereszkedett bőr és a felesleges zsírszövet eltávolítására, általa a has megjelenése feszesebbé tehető. A megfelelő eredmény elérése érdekében a hasplasztikát bizonyos esetekben deréktáji zsírleszívással kombináljuk.

A plasztikai beavatkozást megelőzően az első konzultáció során a plasztikai sebész pontos felvilágosítást ad arról, hogy mire lehet számítani és egyénre szabottan eldönti milyen beavatkozásra van szükség. Egyes esetekben elegendő csupán a megereszkedett bőrfelesleg eltávolítása. Ez az ún mini hasplasztika. De előfordulhat, hogy ennél többre van szükség.

De nagy vonalakban nézzük meg, mi történik egy hasplasztika műtét során!

Hogyan zajlik a hasplasztika műtét?

A műtétre való felkészülés része a műtét előtti laborvizsgálat és az EKG. Esetenként előfordulhat, hogy a plasztikai sebész egyéb vizsgálat elvégzését is szükségesnek látja. Ha mindent rendben találnak, akkor következhet a műtét.

hasplasztika műtét

A hasplasztika műtét altatásban történik, a plasztikai beavatkozás körülbelül 2-2,5 órát vesz igénybe.

A hasplasztika során a bemetszéseket a két csípőtövis között, a bikinivonalban ejtjük, így azok a későbbiekben a fehérnemű takarásában rejtve maradnak. Csak ez a technika teszi lehetővé a has alakjának teljes korrekcióját és a hasfali izomzat megerősítését. Ezenkívül biztosítja, hogy a képződő heg ne legyen kiszélesedett, vaskos. A hasplasztika műtétek túlnyomó részében a köldök áthelyezésre kerül.

Érdemes tudni, hogy a hasplasztika általában két- vagy többszakaszos plasztikai beavatkozás. Ez azt jelenti, hogy az első hasplasztikát követően, általában 6 hónap elteltével kiegészítő beavatkozásra lehet szükség: hegkorrekcióra vagy zsírleszívásra.

A hasplasztika műtét utáni regenerálódás

A hasplasztika után kezdetét veszi a regenerálódási folyamat. Közvetlenül a plasztikai beavatkozás után legalább 1 éjszakát a bent kell tölteni. 

A gyógyulási idő alatt körülbelül 6 hétig kompressziós ruha vagy haskötő viselése ajánlott. Erre azért van szükség, hogy tehermentesítsük a varratokat, ezzel is elősegítve a megfelelő gyógyulást.

A megfelelő gyógyuláshoz nem kell végig a kanapén feküdni, lehet normál életvitelt folytatni, de fontos, hogy ne végezz megterhelő fizikai munkát, testmozgást, mert az befolyással lehet a végleges eredményre. Ha irodai munkát végzel, hasplasztika után körülbelül 2 héttel már vissza is térhetsz a munkába.

A hasplasztika kockázatai

Mint minden egyes plasztikai beavatkozás, így a hasplasztika műtétnek is megvannak a maga kockázatai, főleg miután altatásban végzik. A hasplasztika kockázatok közé sorolható a fertőzés, a gyulladás, az altatással szembeni túlérzékenység, utóvérzés, savóképződés stb.

Bár ezek a kockázatok kétségtelenül fennállnak, de a gyakorlatban ritkán jelentkeznek. A plasztikai sebésszel folytatott konzultáció során a plasztikai sebész ezekről a rizikófaktorokról is részletes tájékoztatást ad.

A hasplasztika árak

Páciensfüggő, hogy a plasztikai sebész mekkora volumenű plasztikai beavatkozást tart szükségesnek a kívánt eredmény elérése érdekében. Ezért a mennyibe kerül a hasplasztika kérdésre sincs egzakt választ, mert a hasplasztika ára széles sávon mozoghat. Pontos felvilágosítást az ingyenes első konzultáción fogunk tudni adni. De addig is itt tudsz előzetesen tájékozódni a hasplasztika árakról. 

Ha további kérdéseid lennének, Te is szeretnél hasplasztikát, kollégáink készséggel várják a megkeresésed!

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont
Időpontkérés
close slider