fbpx
Oldal kiválasztása

Zsírleszívás

A megoldás makacs zsírpárnák ellen

A makacs zsírpárnák elleni küzdelemben a zsírleszívás nyújthat igazi megoldást. Merthogy a zsírleszívás a lerakódott zsírpárnák eltávolítására szolgáló plasztikai beavatkozás. A zsírleszívás során a test kontúrjain lehet alakítani. A kezelt területen igen látványos változást lehet elérni.

Foglalj időpontot ingyenes műtéti konzultációra

Nagyon sokan küzdenek súlyproblémákkal. Az úszógumi ellen számos diéta és mozgás után se biztos a kívánt eredmény. A tükörbe nézve minden próbálkozás ellenére nem azt a testet látod, amivel elégedett lennél. A zsírleszívás viszont segíthet az úszógumi eltüntetésében. A hasi zsírleszívás segít a hasadon felgyűlt felesleges zsírsejtek eltávolításában. Túl vastagnak érzed a comjaid? A belső combok vékonyítása is lehetséges zsírleszívással.

A zsírleszívás területei

Ha valaki meghallja a zsírleszívás szót, akkor általában három terület jut az eszébe, ahol ezt a plasztikai eljárást szokás végezni. Ez nem más, mint a has, a derék és a comb. De valójában ennél több testrészen is lehet zsírleszívást alkalmazni. Akár a toka, a térd és a felkar esetében is megválhatsz a nem kívánt zsírpárnáktól.

Fontos megjegyezni, hogy ugyan a műtét során jelentősen lecsökken a zsírsejtek száma, de a zsírleszívás eredménye centiméterekben és nem kilogrammban mérhető. Ezért a zsírleszívás nem helyettesítheti a fogyókúrát, hanem kiegészíti azt. Illetve előfordulhat, hogy további korrekciós plasztikai beavatkozásra lesz szükség a zsírleszívás után, de ezzel kapcsolatban a plasztikai sebész tud pontos felvilágosítást adni.

A zsírleszívás folyamata

Mint a legtöbb plasztikai beavatkozás, a zsírleszívás is azzal kezdődik, hogy egy személyes konzultáció során a plasztikai sebész egyeztet a pácienssel. Itt természetesen átbeszélik a páciens elképzeléseit és az ehhez kapcsolódó lehetőségeket.

A zsírleszívás műtét előtt a plasztikai sebész kijelöli a szükséges bemetszések helyét. Minden esetben a lehetőségek szerint nem szembetűnő helyeken történik a bemetszés. A bemetszések csupán 2-5 mm-es méretűek. A zsírleszívás műtét során ezeken a bemetszéseken egy vékony csövet vezetnek be. Ezután következik a zsírszövet fellazítása, ami többféle technológia szerint kivitelezhető. A fellazításra azért van szükség, hogy a zsírsejteket a kanülön keresztül el lehessen távolítani. Amint a zsírszövet fellazult, a zsírsejteket el lehet távolítani a kezelt területről.

A zsírleszívás fajtái

Napjainkban többféle módszer is elterjedt a zsírleszívással kapcsolatban:

 • Vákuum vezérelt zsírleszívás (Suction Assisted Liposuction – SAL)
 • Vibráció vezérelt zsírleszívás (Power Assisted Liposuction – PAL)
 • Ultrahangos zsírleszívás (Ultrasonic Assisted Liposuction – UAL)

Ezek a technológiai megoldások alapvetően a zsírszövet fellazításában különböznek. Mind a három eljárás más módon éri el, hogy a zsírszövet sejtjei fellazuljanak. A zsírleszívási technológiák elnevezése is ezt a különbséget tükrözi. A technológiához kapcsolódóan lehet az egyes zsírleszívás típusokat elemezni előny, illetve hátrány szempontjából.

zsirleszivas

A zsírleszívás műtét minden esetben altatásban történik, a műtét időtartama az érintett terület méretétől függ. Körülbelül 1,5-2 órával kell számolni, de természetesen a műtét hossza függ a kezelt terület méretétől.

Vákuum vezérelt zsírleszívás

A vákuum vezérelt zsírleszívás a leggyakrabban alkalmazott zsírleszívás típus, amely a vákuum erejét kihasználva működik. A zsírleszívás műtét során a bemetszésen keresztül egy vékony csövet vezetnek be. A plasztikai sebész a csövet ki-be mozgatva a vákuum segítségével lazítja fel a zsírszövetet. A kanülön keresztül pedig a fellazított, felesleges zsírszövet tud távozni. Az eljárás hátránya, hogy a nem kontrollált gépi rezgés a bőrfelszínhez túlságosan közel is kiszívja a zsírt, ami a bőrfelszín egyenetlenségét okozza.

Vibráció vezérelt zsírleszívás

A vibráció vezérelt zsírleszívásnál a kanül feje folyamatos rezgésben van. Ez a vibrálás lazítja fel a zsírszövetet. A gépi vibrálás során több apró, gyors mozdulatot végez a kanül. Mivel a vákuum vezérelt zsírleszíváshoz képest egy sokkal kontrolláltabb vibrációról van szó, ezért akár a bőrfelszínhez közeli zsírfelesleg biztonságos eltávolítására is van lehetőség. Sőt akár a nehezen megközelíthető helyekről is megoldható ily módon a zsírleszívás. Akár 30%-kal több zsír is eltávolítható, mint a manuális vákuum vezérelt zsírleszívás során. A páciens szempontjából pedig mindenképp pozitív, hogy a műtét utáni gyógyulási idő is gyorsabb. Végeredményként pedig a bőrfelszín is egyenletes marad.

zsirleszivas mutet utan

Ultrahangos zsírleszívás

Az ultrahangos zsírleszívás során a bemetszésen keresztül bevezetett kanül végén ultrahangos sugárzás végzi a zsírszövet lazítását. A zsírsejtek a fellazítást követően ugyanúgy a kanülön keresztül tudnak távozni. Az eljárás hátránya, hogy az ultrahang hullámok olyan területekre is eljutnak, amelyek fellazítása és eltávolítása nem volt a zsírleszívás célja. Ha a kanül túl közel megy a bőrhöz, akkor az adott területen a bőr elhalhat, így sokkal nagyobb a zsírleszívás utáni bevérzés mennyisége.

A zsírleszívás után

A zsírleszívás műtét után következik egy regenerációs időszak. A kezelt területen duzzanat, véraláfutás és érzékenység fordulhat elő, de ez idővel fokozatosan megszűnik.

Közvetlenül a műtét után, megfigyelési céllal a páciensnek egy éjszakát a klinikán kell tölteni. Varratszedésre a műtétet követő 1 hétben kerül sor. Csakúgy, mint a mellplasztikai beavatkozások után, a zsírleszívás után is speciális ruházatot kell viselni a gyógyulás érdekében. Műtéti területtől függően 6 hétig pedig kompressziós ruhát kell hordani. A gyógyulás érdekében 6 hétig kerülni kell a megterhelő sportolást. Attól függően, hogy milyen munkát végzel, akár már néhány nap után visszatérhetsz a munkába. Megerőltető fizikai munka esetén viszont több időt kell szánni a pihenésre.

A zsírleszívás ára

A zsírleszívás ára számos tényezőtől függ, ezért minden esetben személyes konzultáció során tudunk pontos összeget mondani. Amennyiben érdeklődsz a zsírleszívás beavatkozás iránt, kérj időpontot. Az első konzultáció ingyenes!

A Dr. Goodwin plasztikai sebészei a legjobb tudásuk szerint végzik a zsírleszívást, viszont a műtéti eredmény elérése érdekében és a megfelelő sebgyógyulásért neked is tenned kell! Ezek azok a szabályok, amelyeket a műtét után be kell tartani:

 • A műtétet követő 2 napon minimum két liter folyadékot kell inni. A két nap letelte után is figyelj a bőséges folyadékfogyasztásra!
 • Tíz napig rugalmas harisnyát kell hordani.
 • Két hétig ajánlott pihenni, kerülni a megerőltető mozdulatokat. A nehéz fizikai munkát kb. 4 hétig hanyagolni kell.
 • A műtét utáni harmadik héttől heti 2 alkalommal a műtött területen nyirokmasszázs javasolt. Összesen 10 alkalommal érdemes ilyen kezelésen részt venni.
 • Hat hétig az egész nap folyamán, még éjjel is viselni kell a szorító fűzőt.
 • Két hónapig kerüli kell a szolárium, szauna használatát. A kezelt terület közvetlen napoztatása sem engedélyezett.
 • Amint a fűzőt már nem kell hordani, nagyjából még további 4 hónapig napozáskor 50-es fényvédő faktorú naptejet kell használni a kezelt területre.
 • Tisztálkodni minden nap lehet semleges pH értékű szappannal vagy tusfürdővel. Fürdést követően viszont ne feledkezz meg a hidratálásról!
 • A megfelelő sebgyógyulás érdekében naponta legalább egyszer, de szükség esetén akár többször is kezeld le a sebet az orvos által bemutatott módon. Zuhanyzást követően a ragasztócsíkon keresztül fertőtlenítő spray-vel fújd át a sebet. Ne feledd, a ragasztócsíkot nem kell eltávolítani, azon keresztül szükséges fertőtleníteni.
 • Fekete nadálytő krémmel érdemes bekenni a műtött területeket, beleértve a véraláfutásos helyeket is. A bekenés után vedd fel a fűzőt.
 • Az orvos által felírt gyógyszereket az előírt adagolásnak megfelelően és előírt ideig kell szedni.
 • Étkezés során érdemes vörös húst, májat, babot, borsót, lencsét és rozs kenyeret fogyasztani.

Gyakori kérdés, hogy műtét után mikor lehet elkezdeni sportolni. A műtétet követő 2 hét relatív pihenéssel kell teljen, mindenféle intenzív mozgást nélkülözve. A negyedik héttől lehet először picit mozogni. De még ekkor is kerülni kell a megerőltető testgyakorlatok végzését. A mozgásformák közül könnyű aerobic edzés, kocogás, bicikli, step engedélyezett. A hatodik héttől már lehet intenzív testmozgást végezni.

A műtét után előre egyeztetett időpontokban rendszeres kontrollvizsgálaton kell részt venni: műtét utáni nap, műtét után 7 nappal, 6 héttel, 3 hónappal. A plasztikai sebész a kontrollvizsgálat során figyelemmel kíséri a gyógyulási folyamatot.

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Nagy Diána Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Ignácz Zsuzsanna Plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Kazay Szilárd, plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész

Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont
Időpontkérés
close slider