Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Mi a rugalmas bőr titka? | Dr. Goodwin

Mi a rugalmas bőr titka?

Bőrünk rugalmassága fiatal korunkban van a csúcson, majd fokozatosan veszít feszességéből. Szerencsére léteznek módszerek, amelyekkel lelassíthatjuk a folyamatot, és visszanyerhetjük üdeségünket, ragyogásunkat. Mi a rugalmas bőr titka?

Mitől rugalmas a bőrünk?

Bőrünk három rétegből áll: a hámrétegből a felszínen, a dermiszből középen, és a bőraljából a legmélyebb rétegben. A dermiszben, a középső rétegben bőrünk kétféle fehérjét, kollagént és az elasztint raktároz, amelyek a bőr rugalmasságáért felelnek. A kollagén a bőrünk, hajunk és körmünk fontos építőköve, de jelen van az izmainkban, csontjainban és inainkban is. A kollagén és az elasztin azok a rostok, amelyek lehetővé teszik, hogy a bőr megnyúljon, majd visszaugorjon a helyére.

Miért veszítünk a rugalmasságból?

A kor előrehaladtával bőrükön természetesen elkezd látszani az idő múlása. A kollagénszint csökkenése mellett a bőr elasztint is veszít, ráadásul környezeti és életmódbeli okok is ronthatják és felgyorsíthatják ezt a folyamatot. Ezek közé tartoznak:

  • a napozás,
  • a légszennyezés,
  • az egészségtelen táplálkozás,
  • a dohányzás, illetve
  • a nagymértékű fogyás.

Bár nem olyan mértékben, mint a napozás vagy a dohányzás, a rossz bőrápolási szokások is a rugalmas bőr ellenségei. Ha elfelejtjük éjszaka megmosni az arcunkat, az egyszer-egyszer belefér, de ha minden este sminkben alszunk, a pórusaink eltömődhetnek. Viszont a túlzásba vitt arctisztítás is árt a bőrünknek: a sokszoros mosás megfoszthatja a bőrt a természetes olajoktól és a nedvességtől, így a ráncok még szembetűnőbbé válnak. 

Mit tehetsz a rugalmasságát vesztett bőrrel?

Szerencsére léteznek módszerek a bőr rugalmasságának és általános megjelenésének javítására. 

  • Bizonyos kollagéntípusok bevitele segíthet visszanyerni az elvesztett rugalmasságot, de ennek igazolásához további meggyőző kutatásokra van szükség.
  • Az antioxidánsokban, például C-vitaminban, E-vitaminban és karotinoidokban gazdag étrend segíthet megőrizni a bőr rugalmasságát, amennyiben kiegészül megfelelő fényvédelemmel. 
  • Alváshiányos állapotban szervezeted nagyobb mennyiségű kortizolt szabadít fel, ami gyulladáshoz vezethet bőrpír, irritáció és ráncok képében. A kollagén és az elasztin sem tud megfelelően működni, amikor a bőr gyulladt. Ezért is fontos éjjelente a hét-kilenc óra alvás, hogy segítsd a szervezetedet a gyógyulásban.
  • A hidratáltság megőrzése ragyogóbb és rugalmasabb bőrt eredményezhet. A száraz bőr általában kevésbé rugalmas, és hamarabb kezdenek megjelenni rajta a ráncok. Minden nap legalább nyolc pohár vízre van szükséged, hogy bőröd kellően hidratált maradjon, amit érdemes gyengéd hidratáló krémmel kiegészíteni a bőrápolási rutin részeként. 

különböző kollagén típusok segítik a rugalmas bőr elérését

Rugalmas bőr esztétikai kezelésekkel

Ha az életmódváltás és az öregedésgátló bőrápolási termékek nem hozzák meg a kívánt eredményt, akkor a műtét nélküli esztétikai kezelések jelenthetik a következő lépést, amelyek a kollagéntermelés serkentésével javíthatják a bőr rugalmasságát, és jóval hatékonyabban segíthetnek megőrizni a megjelenés üdeségét.

Bio Nutri Lift kezelés

Szeretnéd visszakapni a feszességét, rugalmasságát vesztett arcbőröd kontúrjait? A Bio Nutri Lift kezelés ragyogóan friss megjelenést biztosít a bőr alá juttatott értékes hatóanyagokkal: keresztkötött és nem keresztkötött hialuronsavval, illetve tápláló vitaminokkal, ásványi anyagokkal és aminosavakkal.

A lézeres bőrfeszesítés

A lézeres bőrfeszesítés műtét nélkül csökkenti a bőr öregedésének jeleit. A frakcionált lézerkezelés serkenti a kollagénképződést, a mesterséges hámlasztás ugyanis egy új, feszes és egészséges bőrréteg előállítására ösztönzi a szervezetet. A frakcionált lézerkezelés az arcon kívül a nyaki ráncok eltüntetésére is remekül beválik.

Rádiófrekvenciás és mikrotűs eljárások

A forradalmian új VIVACE mikrotűs kezelés serkenti a kollagén és az elasztin termelődését, hogy ezáltal feszesebbé tegye a bőrt, kisimítsa a kisebb ráncokat, illetve hidratálttá és tónusossá varázsolja a bőrt.

Szeretnél többet tudni kezeléseinkről? Olvasgasd blogposztjainkat, és foglalj időpontot ingyenes konzultációnkra exkluzív, gyönyörű környezetben, minőségi luxus- és pénztárcabarát alapanyagokkal, a legjobb, tapasztalt szakemberekkel, hogy visszanyerd velünk bőröd rugalmasságát és feszességét!