Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Immunerősítés, Stresszkezelés - immunerősítés természetesen

Immunerősítés

A vírusok veszélyt jelenthetnek a szervezetünk működéséreAz immunrendszer a szervezetünk legfőbb védelmi rendszere. Leegyszerűsítve a feladata, hogy felismerje a behatolókat, azaz azokat az anyagokat, amelyek nem tartoznak a szervezethez. Ezek az idegen anyagok lehetnek mikroorganizmusok, daganatos sejtek, transzplantált sejtek stb. Az immunrendszerünk falósejtekkel és antitestek termelésével küzd a kórokozók ellen. Ebben a harcban immunerősítéssel mi magunk is segédkezhetünk!

De vajon milyen eszközökkel lehet megerősíteni az immunrendszerünket? Egy biztos: a vitaminok szedésével nagyban hozzájárulhatunk az immunrendszer erősítéséhez! 

Az immunerősítés egész évben fontos!

Tény, hogy főleg a téli hónapokban vagyunk kitéve a kórokozóknak, de hiba lenne azt gondolni, hogy az év többi részében nem kell foglalkozni az immunrendszerünkkel. Az igazság az, hogy egész évben kapcsolatba kerülünk kórokozókkal és ha nincs felkészülve a szervezetünk, bármikor ledönthetnek a lábunkról. Az immunerősítés tehát egész évben fontos, mert segít a szervezet ellenálló képességét növelni.

Erős immunrendszerrel a hátunk mögött sokkal jobb eséllyel vehetjük fel a harcot a kórokozók ellen. Egyrészt a betegségek kockázatát is csökkenthetjük, másrészt ha mégis betegek leszünk, gyengébb tüneteket produkálunk és a felépülés is sokkal gyorsabb, gördülékenyebb lehet.

Mentális immunerősítés

Az immunerősítésnek nemcsak testi értelemben van relevanciája, a mentális immunerősítés legalább annyira fontos. Ha sokszor tapasztalsz fáradtságot vagy tudod magadról, hogy meglehetősen stresszesek a napjaid, akkor is fontos az immunerősítés!

Műtét utáni immunerősítés

Ha valaki túl van egy nagyobb orvosi beavatkozáson, akkor egy műtét utáni immunerősítés igazán jól jön a szervezetnek. Egy-egy komolyabb operáció nagyon megterheli az emberi test, meglehetősen mélyről kell talpra állni. Ilyen a műtét utáni immunerősítés segíti a felépülést, gyorsítja a regenerálódást.

Az immunerősítés természetesen

Az immunrendszer állapota nagymértékben függ az életmódtól. Beleértve hogyan táplálkozunk, mennyire stresszes az életvitelünk, sőt még a higiéniai viszonyok is számítanak.

Néhány pontban összeszedtük, hogy a mindennapokban mi mindent tehetünk az immunrendszerünk erősítéséért. Ezek az immunerősítés módjai:

Stresszkezelés

Immunerősítés és stresszkezelés

Az emberi szervezet egyik legnagyobb ellensége a stressz. Folytonos stresszben élni komoly próbára tesz minket. Sajnos mégis nagyon sokan stresszes életvitelt folytatnak. Vagy a munkában van komoly tempó vagy egyszerűen a mindennapok kihívásai jelentenek olyan napi szintű frusztrációt és stresszt az embernek, amelytől nem igazán tud szabadulni. Hiszen dolgozni kell és nem lehet mindig kivonni magad a stresszhelyzetekből sem. Viszont vannak szituációk, amikor mégis meg kell próbálni minimalizálni a minket érő stresszt. Kicsit át kell értékelni a gondolkodásmódunkat és egy pozitívabb szemlélettel talán a stresszkezelésen is lehet javítani.

Étrend

Amikor gyógymódokról esik szó, az életmódváltás fogalma szinte mindig előkerül. A megfelelő étrend az egészséges életmód elidegeníthetetlen része. Ennek köszönhetően részben biztosítani tudjuk a szervezetünk számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat stb. 

Ha nem figyelünk oda az étkezésünkre akár vitamin hiányos állapotba is kerülhetünk, ami előbb-utóbb valamilyen betegség formájában testet ölthet. Ha egészségtelenül étkezünk, mert például túl sok cukrot és szénhidrátot fogyasztunk, az nagy eséllyel elhízáshoz vezet, ami pedig számos betegség katalizátora.

Egy kiegyensúlyozott, egészséges étrendben a zöldségek és gyümölcsök nagyobb hangsúlyt kapnak. De ugyanígy a folyadékfogyasztás fontosságát is ki lehetne emelni. Naponta kb. 2,5 liter vizet kellene bevinni a szervezetbe az ideális hidratációhoz.

Mozgás

NIncs életmódváltás mozgás nélkül! A rendszeres testmozgás nagyon fontos, mert bizonyítottan jó hatással van a szervezetünk belső folyamataira. Ha nincs lehetőséged edzőterembe menni, akkor keress otthon végezhető gyakorlatokat vagy mozogj a szabadban. A lényeg, hogy a rendszeres mozgás rutinná váljon. Nem kell feltétlen mindennap megerőltető testedzést végezni, heti 2-3 edzés már csodákra képes!

Alvás és pihenés

Az emberi szervezet regenerálódásához szükség van arra, hogy legyenek csendesebb időszakok, amikor “takarékon” működik. A nyugodt éjszakai alvás az egyik alapfeltétele annak, hogy a szervezetünk minden nap regenerálódjon. Próbálj otthon olyan környezetet teremteni, ami 100%-ban segíti a nyugodt pihenést és ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ha néha napközben is lepihensz. A szervezet meghálálja!

Probiotikumok

Az immunrendszerünk egyik legfontosabb bástyája a bélflóra. Amit ezzel kapcsolatban meg kell jegyezni: nincs egészséges bélflóra probiotikumok nélkül! A probiotikumok olyan hasznos mikroorganizmusok, amelyek a bél falán megtelepedve szó szerint kevesebb életteret hagynak a káros baktériumoknak. A probiotikumos tejtermékek rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatsz a bélflóra egészségéhez.

Immunerősítés természetesen

Gyógytea vagy zöld tea

Egyes gyógynövényből készült teák és a zöld teák természetes módon támogatják az immunrendszerünket. A zsurló- és a csalántea gyulladáscsökkentő és vértisztító hatása például közismert. De szintén immunerősítő hatásúak az alábbi gyógynövények: kasvirág, astragalus gyökér, ginzeng, bazsalikom, orbáncfű.

Illóolajok

Az otthoni levegő fertőtlenítésére jól használhatóak az illóolajok. Néhány csepp ezekből az illóolajokból és máris tettél a tisztább levegőért: bergamott, eukaliptusz, menta, kakukkfű, niaouli és teafa.

Vitaminpótlás

Az immunerősítés egyik kulcsa a vitaminok és ásványi anyagok pótlása. Bár a helyes étrend hozzájárul ahhoz, hogy a szervezetünkbe ezekből az anyagokból több jusson, de sajnos ez sem mindig elegendő. Ráadásul pusztán étkezéssel nem is tudunk minden vitamint a napi szükséges mennyiségnek megfelelően bevinni. 

De mit lehet ilyenkor tenni? A különböző vitaminkészítmények pontosan azt a célt szolgálják, hogy kívülről pótold a hiányzó immunerősítő vitaminokat. Igen ám, csak a szájon át szedhető vitaminokkal van egy kis gond. A felszívódásuk nem túl hatékony. Viszont van egy megoldás, ami segít, hogy a lehető leghatékonyabban hozzájuss a szervezeted számára szükséges vitaminokhoz. Ez pedig nem más, mint az immunerősítő infúzió, amit szokás vitamin infúziónak is nevezni.

Az immunerősítő infúzió előnye

Immunerősítő infúzió

Az immunerősítő infúzió legnagyobb előnye a hagyományos, szájon át bevehető vitaminokkal szemben, hogy a felszívódása sokkal jobb, mivel közvetlenül a vérbe kerül. A vér révén pedig eljut azokhoz a sejtekhez, amiknek ezekre a vitaminokra szüksége van.

Ezeket a vitamin infúziókat egy 4-8 hetes immunerősítő kúra keretében kapja meg az ember heti rendszerességgel. Egy igazi vitaminbomba, ami serkenti az immunrendszert és felturbózza az ember szellemi és fizikai állapotát.

Az immunrendszerünk egész évben ki van téve a kórokozóknak. Állandó harcot vív, hogy megvédje a szervezetet. A téli időszak pedig ha lehet még nagyobb kihívás. A hideg sok kórokozónak kedvez, gyakoriak az olyan felső légúti megbetegedések, mint a megfázás, az influenza, hogy csak a leggyakoribbakat említsük.

Ilyenkor híján vagyunk friss zöldségeknek, gyümölcsöknek, ahonnan vitaminhoz lehetne jutni. Ráadásul előfordulhat, hogy napokig nem látjuk a napot, ami oly fontos a szervezet számára rendkívül értékes D-vitamin termelődéséhez.

Ha érzed magadon a kimerültséget, legyen az szellemi vagy testi fáradtság, érdemes egy lökést adni az immunrendszernek. Az immunerősítő infúzió nagy erőkkel támogatja az immunrendszert. A klinikánkon számos vitaminterápia közül válogathatsz. A Myers koktél például egy igazi jolly joker: a közérzet és szépség mellett az immunrendszeredet is erősíti. De ha egyedül nem tudod eldönteni, hogy neked melyik lenne a legjobb, nyugodtan fordulj kollégáinkhoz, akik készségesen segítenek a döntésben.

Olvass tovább immunerősítés témában!

A Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpontban elérhető vitaminterápiák

Dr. Goodwin Super Boost Immun­erősítő Terápia
Dr. Goodwin Super Boost Immun­erősítő Terápia
A mindent (is) tudó megoldás. Szerintünk EZT válaszd!

Emelt energia tartalmú komplex immunerősítő vénás koktél
Hetente 1x / 4 -8 hétig

Folyadékterápiára egyidejű kalóriabevitellel: napi víz-, elektrolit- és szénhidrátszükséglet részleges fedezésére.

Az infúzió (nátrium, kálium, kalcium, magnézium és klorid), valamint glükózt (más néven dextrózt vagy szőlőcukrot) és B, C vitaminokat, ásványi anyagokat, vizet tartalmaz. A glükóz a vérben természetesen előforduló cukor, amely a szervezet számára elsődleges energiaforrásként szolgál, a szervetlen ionok, vitaminok pedig létfontosságúak az életfolyamatokhoz.

51 500 Ft

Dr. Goodwin Balance Immun­erősítő Koktél
Dr. Goodwin Balance Immun­erősítő Koktél
A kellemes közérzet és szépség mellett az immunrendszeredet is erősíti

Myers koktél balance az immunrendszernek

Folyadékterápiára egyidejű vitamin bevitellel: napi víz-, elektrolit- és vitamin szükségletek részleges fedezésére.

Az infúzió (nátrium, kálium, kalcium, magnézium és klorid), B, C vitamint, ásványi anyagokat és vizet tartalmaz, melyek létfontosságúak az életfolyamatokhoz.

47 800 Ft

Dr. Goodwin Instant Hidratáló Koktél
Dr. Goodwin Instant Hidratáló Koktél
És azonnal látszik rajtad a hatás

Ha gyors megoldásra van szükség

Folyadékterápiára egyidejű kalóriabevitellel: napi víz-, elektrolit- és szénhidrátszükséglet részleges fedezésére.

Az infúzió (nátrium, kálium, kalcium és klorid), vizet tartalmaz, melyek létfontosságúak az életfolyamatokhoz.

31 500 Ft