Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Megereszkedett bőr fogyás után: így vedd fel vele a harcot!

Megereszkedett bőr fogyás után: így vedd fel vele a harcot!

A megereszkedett bőr nemcsak idősebb korban jelentkezik, de egy nagyobb fogyás után is előfordulhat a combon, hason, karokon. Milyen módszerekkel léphetünk fel a lógó bőr ellen, amelyek látványosan és hosszú távon szüntetik meg a problémát?

Mi áll a fogyás után megnyúlt bőr hátterében?

Fogyókúrád közben egy feszesebb, tónusosabb testről álmodozol, és nem látod magad előtt a lógó, megereszkedett bőrt, amely egy nagyobb súlyvesztés után jelentkezhet. Pedig ez sajnos  valós veszély, amely a romló önértékelés mellett egészségügyi problémákhoz is vezethet,  kiütéseket, fertőzéseket és hátfájást okozva. Ráadásul a fogyás után lógó bőr megakadályozhatja, hogy olyan aktív legyél, amennyire szeretnél.

Miért nem ugrik vissza a bőr, miután leadtad a súlyfeleslegedet? Bőrünk legbelső rétege fehérjékből, többek között kollagénből és elasztinból áll: a kollagén biztosítja a bőr feszességét, az elasztin pedig a ruganyosságot szavatolja. Bőröd rugalmassága attól függ, hogy mennyi ideig voltál túlsúlyos. 

Nem számít, hogy gyorsan vagy lassan adtad le a kilókat: minél tovább volt a bőröd megnyúlt állapotban, annál kevésbé valószínű, hogy visszaáll a régi feszesség, mivel a kollagén- és elasztinrostok túl nagy mértékben károsodtak az eltelt idő alatt.

Mi ronthat még a megnyúlt bőr állapotán?

A kor előrehaladtával az emberek bőrén természetesen elkezd látszani az idő hatása, ahogy a kollagén és az elasztin mennyisége folyamatosan csökken.

A környezeti és életmódbeli okok azonban tovább ronthatják a folyamatot, amelyek közé a következők tartoznak:

  • a túlzásba vitt napozás,
  • a légszennyezés,
  • az egészségtelen táplálkozás, valamint
  • a dohányzás.

A megereszkedett has ellenszere

A megereszkedett has, amelyet súlyosabb eseteknél kötényhasnak is neveznek, a has alján lógó bőr-, szövet- és zsírszövet feleslegéből álló lebeny, amely gyakran előfordul, ha valaki, gyorsan sokat fogyott vagy több gyermeket szült. Sajnos sok esetben a testmozgás és a diéta nem képes eltávolítani, de igazán látványosan a házilag alkalmazott bőrfeszesítők sem tudják felvenni a harcot a lógó, feszességét vesztett bőrrel.

kilós bőr

Lógó has feszesítése hasplasztikával

A hasplasztika olyan sebészeti eljárás, amelynek célja a nagy súlyvesztés után a felesleges, lógó bőr és zsír eltávolítása a has alsó részéről, hogy ezáltal javítsák a páciens egészségi állapotát és megjelenését. Az eljárás bizonyos esetekben deréktáji zsírleszívással is kombinálható. A beavatkozás körülbelül 2-2,5 órát vesz igénybe, és altatásban történik. 

A hasplasztika során a plasztikai sebész bemetszéseket ejt a két csípőtövis között a bikinvonalon, hogy a hegek a későbbiekben rejtve maradjanak a fehérnemű alatt, ráadásul ez a technika lehetővé teszi a has alakjának teljes korrekcióját, valamint a hasfali izomzat megerősítését is. A műtét után legalább egy napig bent kell feküdni attól függően, hogy mennyire volt összetett a műtét. A gyógyulás elősegítésére néhány hétig kompressziós ruha vagy haskötő viselése javasolt a varratok tehermentesítésére, ez idő alatt pedig a duzzanat is fokozatosan enyhül. 

Látványos megoldások megereszkedett bőr ellen

A megereszkedett bőr a hason kívül a combokon és a karokon is zavaróan hathat, de szerencsére ezekre is van megoldás. A karplasztika során a sebész a megnyúlt bőr kimetszésével, és szükség esetén zsírleszívással korrigálja a bőr feszességét a felkaron, hogy a páciens megszabaduljon az integetőhájtól, amely a nyári ujjatlan ruhák egyik legnagyobb ellensége.

Megereszkedett bőr a combon

A combplasztika egy olyan plasztikai sebészeti eljárás, amely a combok feszesítésére és megjelenésének javítására szolgál. Az öregedés, a terhesség vagy a jelentős súlycsökkenés miatt a combokon felesleges bőr keletkezik, amelynek eltávolításával a lábak ismét formásak és a test többi részével arányosak lesznek. A combplasztika során zsírleszívásra is sor kerülhet a combok simább, tónusosabb megjelenéséért.

Elérted az álomsúlyt, de a megereszkedett bőr miatt nem tudod élvezni a visszanyert alakodat? A Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont szakembergárdájára nyugodt szívvel rábízhatod magad, mert mindannyian magasan képzett, nagy szakmai tapasztalattal bíró, elismert plasztikai sebészek, akik 100%-os elégedettségi garanciát vállalnak beavatkozásaikra. Foglalj időpontot ingyenes konzultációnkra exkluzív, gyönyörű környezetben, minőségi luxus- és pénztárcabarát alapanyagokkal, hogy ismét jól érezd magad a bőrödben!